bugün

yendikten sonraki kokusuyla da bebekleri hatırlatan nefis bisküvi.
(bkz: muzlu bebe bisküvisi)
(bkz: eti)
(bkz: yenir ki bu)
bebeklerden çok büyüklerin sevip yediği besindir. bazen kardeşime ya da çocuğa alıyorum bahanesiyle alınıp sonra da ailecek kıtır kıtır yenilir. afiyet olsundur.
Bazen alternatif sabah kahvaltısıdır.
Kutusundan bir zamanlar kase çıkan bebe biskuvisi. Ablalar ve abilerin karsdeşlerinin biskuvilerini aşırdıkları Neden benim de bebe piskevitim yok anne dedikleri şahane bir şey ya hu.
türkiye'deki tüketimi devlet bahçeli'ye dert olan besin.

--spoiler--
"benim de bir çikolatam olsa. benim de bir püskevitim olsa." diyor. "anne bana niye almıyorsunuz ? !" diyor. "bizde niye yok !!!" diyor...
--spoiler--

bir de çikolata var tabi...
devlet bahçeliye göre adı bebe püskeviti olan yiyecektir.
şu yaşıma geldim hala gizli gizli marketten alır kasadan geçerken de "kardeşime alıyorum" derim. eh artık yaş da ilerledi çocuğuma demem gerek sanırım.
sütlü bisküvi yapılması farz olan hede. verdiği tad olarak ekşici besini olan nutellanın eline verir.
delikanlı adamın resmi yiyeceği olarak da bilinir. sütle yenilmesi önerilir. suyla alırsanız kana daha çabuk karışır ama sütle daha zevkli olur. *
her yaştaki insanın ayıla bayıla yiyeceği ender yiyeceklerdendir.
Onca yasak içinde şu an canımın en çok istediği şey. Böyle koca bi paket olsa yerim.
Arkadaşlar aranızda bebe bisküvisi sevmeyen var mı?
Özlediğim lezzet.
içinde muz olduğu için bir başka güzel. Hele ki sütle karıştırıp lapa yapınca değme keyfine.
Bildiğin nişastadır.
© copyright 2005 - 2026