bugün
- kedin mi var derdin var4
- kilolu olmak6
- yürüyen bok3
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- sinem dedetaş11
- zall adlı yazar4
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- boyutlar arası seyahat yapmak mümkün mü2
- şaka maka 40'a yaklaşmak7
- mason greenwood11
- oral süspansiyon2
- emret komutanım tahir yüzbaşı5
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- üsküdar da başkan vekili seçimi tartışması2
- trabzonspor5
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği13
- batıl inançlar6
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- çerçeve yasa7
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- g'i l d'e d l'i l y4
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı11
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- abant su3
- bana onu sormayın domaltmak istiyorum2
- 15 temmuz tiyatro mu7
- velvet hanım ile kahve içmek8
- the whirl cold brew3
- kısa boylu olmak6
- ciddi düşünülen kızın dünya düz demesi6
- yoran insanların ortak özellikleri5
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- ebrar sitesi2
- türkiye ve 7 ülkeden israil'e ortak tepki5
- erdogan'a suikast timi itirafı8
- emret komutanım albayın kızı suzi6
- renault 9 broadway12
- kahveye naber lan avradını siktiklerim diye girmek2
- sözlükte umursanmayan yazar3
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- hapisteki pkklıları affedilmesi3
- ülke gündemini umursamamak3
- 5 kişiyi tek yumrukla yere serme hikayem2
- ülkemde başı açık kadın görmek istemiyorum6
- allah 1 metin 2 rte 32
- arkadaşlar çabuk buraya bakın3
misak-ı milli sınırlarından verilmiş ilk taviz.
sonraki hatay'dır ancak hatay toraklarımıza katılmıştır sonradan.
sovyetlere silah yardımı karşılığında bıraktık.
sonraki hatay'dır ancak hatay toraklarımıza katılmıştır sonradan.
sovyetlere silah yardımı karşılığında bıraktık.
batu ismindeki sevgiliye sesleniş biçimidir.
akaryakıtın ucuz olduğu şehir.
aslında pek bir güzelliği olmayan bir şehirdir. 15 tl verip sınırı geçebiliyorsunuz.
güzel gürcü şehri. şarabı iyidir. evet.
doğu karadeniz ve doğu anadolu'dan canı sıkılanın gittiği şehir. hele bir de kimlikle, vizesiz sadece 1 tl karşılığında geçme olayı başladı başlayalı günaha girmek isteyen nefesi batum'da alır. bir nevi buranın las vegas'ı dır. kumarhaneler filan neyse efendim giden gelir ve gürcüler ne fakir, ne pis insanlar amk olur. 100 tl nizi 80 lari olarak bozarlar, tabi daha fena kazık yeme ihtimaliniz de vardır. hani türkiye'ye gelen azeriyi iki adımlık yere 40 tl ye götüren ibnelerden orda da bolca mevcuttur.
simdi geldim.
hos farkli bi yer.
herkes derdini anlatacak kadar turkce biliyor.
hos farkli bi yer.
herkes derdini anlatacak kadar turkce biliyor.
(bkz: nicolas batum)
Otel fiyatları gecelik 80-120 arası. karıda 200-250 liraya anlaşırsanız bu iş tamam
buram buram osmanlı kokan diyar.
ingilizcenin etkisiz kaldığı yerdir.
-where is mc donalts?
-what?
-mc donalts?
-...
ulan what ı biliyon da mc i hiç mi duymadın pezo. aç kaldık.
-where is mc donalts?
-what?
-mc donalts?
-...
ulan what ı biliyon da mc i hiç mi duymadın pezo. aç kaldık.
1. dünya savaşı sırasında rusya tarafından alınmış sonrasında kurtuluş savaşı sırasında yapılan bir antlaşmayla yine rusya'nın savaşla aldığı kars ve ardahan türkiye'ye batum da gürcistan'a bırakılmıştır. tabi bırakıldığı halde limanları savaş sırasında türkiye'ye açık kalmıştır.
Günahların şehri.
sscb ye ilerde kapitülasyon talep etmemesi için verilmiştir. misak-ı milli den ilk tavizdir.
liman kentidir. Kumarı karısı ve insanı on numaradır.
roma ya benzer.
fiili olarak yarısı türkiye'ye ait olan kent.
sahil kesimi muhteşem olup, devasa bir limana sahip gürcistan şehri. yollarda gürcistan plakalarından çok türkiye plakaları görürsünüz. son zamanlarda doğu karadeniz için pek bir revaçta.
hazır vizeler kalkmışken bu büyük fırsatı değerlendirmek için gidilmesi gereken gürcü şehri. gece kulüpleri, bebek gibi nataşalar, ucuz kozmetik ürünleri, ucuz sigaralar, (free shop) ucuz benzin (2.50tl) ve ucuz giyim. ayrıca doğu karadenizin en güzel sahili buradadır.
nataşa diyorum bilader, süt gibin.
nataşa diyorum bilader, süt gibin.
vizesiz girişlerin unutulması gereken şehir. rusya yanlısı bidzina ivanişvili ülkenin yeni başbakanı oldu. artık devir değişti, e tabi gürcistan da değişti denip paşalar gibim vize şartı konulması muhtemeldir.
sahil kısmı Türkiye'nin 10 yıl ilerisinde, şehir içi ise 50 yıl gerisinde olan şehir.
bana hitap eden sadece benzininin ucuz olması; bunun yanında sigara ve içki de ucuz.
bir arkadaş "ben giderim batuma, batumun batağına" şarkısından bahsetmiş. kesinlikle şehrin genelinde insanı boğan bir koku var.
yerlerde yüzlerce solucanın gezdiğine bizzat şahit oldum. yani genel anlamda temiz diyemeyeceğim bir şehir.
hepsi şahsi aracımla olmak üzere toplam 5 defa gittiğim bu şehirde 2 kez trafik cezası ödedim. ufak çaplı bir araştırmadan sonra gürcistan polisinin türk plakalı araçlara rutin olarak ceza yazdığını öğrendim. hatta bir arkadaşa "şu yolda çalışma var, diğerinden git" demişler. 1 km ileride de "yanlış yola girdiniz" diyerek 100 lari ceza yazmışlar.
nacizane tavsiyem, Türk vatandaşlarından vize istemeyen pek çok ülke var artık. eminim batumdan daha kaliteli şehirleri de vardır. oraları denemek gerek.
bana hitap eden sadece benzininin ucuz olması; bunun yanında sigara ve içki de ucuz.
bir arkadaş "ben giderim batuma, batumun batağına" şarkısından bahsetmiş. kesinlikle şehrin genelinde insanı boğan bir koku var.
yerlerde yüzlerce solucanın gezdiğine bizzat şahit oldum. yani genel anlamda temiz diyemeyeceğim bir şehir.
hepsi şahsi aracımla olmak üzere toplam 5 defa gittiğim bu şehirde 2 kez trafik cezası ödedim. ufak çaplı bir araştırmadan sonra gürcistan polisinin türk plakalı araçlara rutin olarak ceza yazdığını öğrendim. hatta bir arkadaşa "şu yolda çalışma var, diğerinden git" demişler. 1 km ileride de "yanlış yola girdiniz" diyerek 100 lari ceza yazmışlar.
nacizane tavsiyem, Türk vatandaşlarından vize istemeyen pek çok ülke var artık. eminim batumdan daha kaliteli şehirleri de vardır. oraları denemek gerek.
ucuz memleket.Otelleri hemen hemen hiç boş kalmaz.Döviz büroları en karlı ticaret merkezleridir.
Sokakları nahoş kokularla sarılıdır.Yerel halkı türkçe'yi anlar ve konuşur.
Gidilmesi,görülmesi,tadılması gerekir.
Sokakları nahoş kokularla sarılıdır.Yerel halkı türkçe'yi anlar ve konuşur.
Gidilmesi,görülmesi,tadılması gerekir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar