bugün

cam bardağın parçalara ayrılma olayıdır.*
kırmakla bitmez birde temizlemek zorunda kalırsınız. bardağın boş olması ve gözünüzü sıyıran deli dumrul bir kırık parçası bugün için şansınızı daha fazla zorlamamanız gerektiğini gösterir.
kırılan ortamda, var olan nazarın kovulduğuna ve kötülüklerin uzaklaştırıldığına işaret eder.
rüyada bardak kırdıysanız birisinin öleceği manasına geliyormuş. bir daha rüya tabirlerine bakmamaya yemin ettirir bir durum.
bardağı siz kırdıysanız adınız "sakar", anneniz kırdıysa nazar, babanız kırdıysa, "o bardağın orada ne işi var."
1 haftadır hergün yaptıgım eylem.kendiliğinden çatlıyor,balkona kedi gelip düşürüyor,elimden kayıyor,buzdolabından aşağı düşürüyorum.

bu ne arkadaş nazar göstergesi mi ??

kim neden bana göz etsin ki.
düğün günü, yeni evine getirilen gelin kapıdan girmeden önce, nazarlardan uzak olması için yapılan eylemdir.
sinirlenip bunu etrafına belli etmek istemeyen kişinin, sinirini bardağı sıkıp kırarak alması durumudur. oldukça havalı bir durumdur.
bugün yaşadığım hadise. bulaşık yıkarken gerçekleşebilen olası kaza.
Kafada kırılmadığı taktirde fazla tepki toplayamayan hadisedir.
kyk'da kalırken camdan soda şişelerini atıp rahatlıyordum *, nasıl bir malsam.ama bardak kırmak istesem kesin duvara fırlatmak isterdim, tabak kırmak istesem tabi ki fedon tarzı olurdu.
avuçta sıkarak yapılmaması gereken eylem.
Sinirden yaptigim degisik eylem. Sonra evde kedi var diye 1 saat supurgeyle supurdum gece gece heryeri aglayarak. Nasil firlattiysam sanki tam takimi kirdik mk.
Anında olay mahallini boşaltıp. Elektrikli süpürge ile küçük cam parçaları temizlenir. Nazar çıktı nazar diye suçunuzu örtbas edebilirsiniz.
Sinirlenince yapılır ama sonra sevdiğin bardakları kırdığını fark edince daha da sinirlenirsiniz.
cam kırıklarını toplamak, süpürmek kahredicidir.
bir de dökülen çay posasını temizlemek.
Yunanistan ile Bardak krizine yol açacaktır...
Uğursuzluk getirir.
anneler kırınca nazar çıkar,babalar ve evlatlar kırınca Allah senin belanı versin denir.
© copyright 2005 - 2026