bugün

orta sınıf mesleği.
bir günde saydığı paraya hayatı boyunca sahip olamayan, çok zengin görüp bir türlü zengin olamayan kişidir...
bi çeşit çok kaznamayan mesleği gibi salınsada ii kazananı vardır şimdi el vicdan... öğretmenlerle kankiler benzer meslekler
ücretli köleliğin , kölelik kısmının bir üst boyutu! çünkü ruhunuzu da teslim etmeniz gerekiyor! yok etmezsen bilimum çeşit psikiyatrik , psikolojik hastalıkla uğraşmak zorunda kalıyorsun...

ha zorla tutan mı var? var... 3 yaşında bir çocuk var. yaş olmuş 29! nerede iş bulacaksın bir daha!

(bkz: yeni başlayanlar için bankacılık)
2001 ekonomik krizinden önce popülariteleri tavan yapmış lakin kriz sonrası yeni bankacılık yasasıyla darmaduman olmuş şahıslar topluluğu.
(bkz: banker yakup) *
(bkz: stevemcqueen)
bazı insanların parasını borç alıp aldığı bu parayı bazı insanlara borç olarak veren ve aradaki faiz marjından para kazanmaya çalışan insanların meslek grubu.

(bkz: kurumsal tefeci)
(bkz: cagdas)
(bkz: alwayssleepy)
veznede çalışanları hallerinden bezmiş gibi giyinirler, pek konuşmazlar, size gereksizmiş hissi verecek şekilde bakarlar ve onlarla konuşurken işim biran önce halledilse de şu orta yaş bunalımlı adam veya kadın sorun çıkarmasa dersiniz.30 yaş altını severim ,onlarla muhabbet edip gülebilirsiniz, ama 30 yaş üstü evlenmemiş olanlar da başka bişi vardır sizi iten...*, * * *
(bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)
artık dayanamicam meslek ..buraya kadarmış bundan sonrası için artık hiç umut yok .. kendimden bu kadar ödün veremezdim ve hiç bu kadar harcanmamıştım.
Bankacılık işlemleriyle uğraşan ya da bankada görevli kimse.
askerden gelince başlıyacağım büyük kariyer planları kurduğum para ve parayla ilgili olan tüm işlemleri gerçekleştiren stres yoğunluğu bulunan eğer yükselirseniz büyük havası olan genelde yemekhanede beklerken elleri bağlı olan insanlar.
parayla iç içe olmasına rağmen parasal konularda kara kara düşünen insanlardır.
göbekli erkek, poposu büyük kadın mesleği..

bi dolu tanıyorum walla..
zamanında çok saygı duyulan, uyandıran ama şimdilerde kazandım da ben gitmedim denilen meslek. keşke ben de diyebilseydim zamanında.
bir kere bankacı olursanız ömür boyu onun izlerini taşıyorsunuz.

2 yıl bankacılık yaptım sonra borsacı olduk, ekonomi danışmanlığı yaptık ama nereye gidersem gideyim beni tanıtırlarken "arkadaş da bankacı" diyorlar uyuz oluyorum..

bu nasıl meslektir yaa... üzerinize yapıştı mı çıkmıyor..
köleliğin modern versiyonudur. Pranga ve arkada çalan tamtamlar eksiktir. Kurtulmak kölelerin özgürlük için verdiği çabayı gerektirir. Henüz başarmışlığım yoktur.
geçenlerde bir bankacı hanfendi geldi. bireysel birikimlerimi değerlendirme konusunda bana danışmanlık vermek istediğini söyledi. mecburen kelimelerini özenle seçiyor, potansiyel müşterisini kaybetmemek için türlü taklalar atıyordu.. söylevine eşlik eden kadınsı bir parfümü ve tuş takımına bakmadan sayıları girebildiğini tahmin ettiğim narin parmakları vardı..

masanın diğer tarafında olmak ne güzelmiş allahım ya..
türkiye $artlarında iyi olarak nitelendirilebilecek mesleklerden birisidir. bugun en alt kademedeki bir bankacı an az bin ytl ye yakın maa$ almaktadır. bunun yanı sıra prim vs. gibi olaylarla maaş ortalamasını bir hayli yükseltebilmekte. banka'da özellikle satı$ kısmında çalışan bireysel müşteri temsilcileri, makro/mikro kobiciler, ticari portföy yönetmenleri uçuk sayılabilecek rakamlar almaktadırlar. bugune kadar satışcı olup geçim sıkıntısı çeken kimse görmedim desem yeridir. tabii kendi bankam için.
iktisat okuyan öğrencilerin, okurken 'ya ne işim vr bankada' , 'işim olmaz abi ama belki müdür olurum bankaya o da andaki psikolojime bağlı' , 'yok abi almiyim, ben spk'ya girecem' şeklinde horladıkları sonra paşa paşa kabullendikleri meslek.
Türkiye standartlarında çok da kazanamayan meslek grubudur. Yaptırdıkları kar ile aldıkları maaş arasında direk bir ilişki olmaması bu sonucu çıkarmaktadır. işe yeni başlayan bir 4 yıllık üniversite mezunu bankacı, asgari ücretin ancak biraz üstünü kazanabilmektedir. şu an maaş artışları iyiyse de, eskiler bilirler ki, her krizde kapının önüne konma, enflasyon %98 olmuşken %15 zam alma ihtimalleri kuvvetlidir.

Uzaktan hoş bir meslek gibi görünse de, çevrenizde eğer bankacı varsa ne derece bir meslek olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Pek çoğu ay sonunu getiremez.

Biz onlara gariban diyoruz.
şu an müşteriye munzam senedi verdiğim için karnıma ağrıalr sokan illet meslek.meğersem 10 yıl saklamak gerekiyuomuş.napcam ben şimdi yaaaaa.... dediğim meslek
Köleliğin günümüzdeki adı.. (bkz: (yakında özgürlüğüme kavuşucam))
güncel Önemli Başlıklar