bugün

/636
sevipte ulaşamamaktır.
bu diyardan göç etmiştir. hissedemiyorum be sözlük.
kesin bir tanımı olmayan herkesce farklı yorumlanıp farklı anlamlar katılan bir olgu.
henüz anlamını bildiğimi sanmadığım duygudur. ya da bildiğimi sandığım ama olmadığını anladığım şey. ama ne olursa olsun yazarken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü gözlerimi dolduran kelime. ya da bir resme bakınca göğsümü ağrıtan, kalbimi acıtan... nedir bu? ve nasıl anlayacağız bunu yaşadığımızda... bilmiyoruz, belkide biliyoruzdur ama bildiğimizi bilmiyoruzdur.
doğru kişi midir aşk? mantıkla bulunan mıdır, kalple bulunan mı? buluştuğunuzda ilk defa mutlu döndüğünüz bir buluşmayı size veren midir, yoksa verdiği mutluluğu geri almasını bilen mi? ilkleri yaşatan mı, yoksa aynı anda yaşattıklarını unutmanıza sizi zorlayan mı...
aklınızı karıştıran mı, herşeyi açık seçik yaşayan mı? sizi bir beklentide bırakıp denizlere giden midir? siz başkalarıyla konuşmaya başlasanızda, ve onunla bir kaç buluşmadan başka hiçbir şey yaşamamış olsanız da, diğerlerini tek kelimesiyle unutturan mıdır?
inanın bilmiyorum... nedir aşk?
belki de anlamsız olsa da içinden geleni yazmaktır, benim yaptığım gibi...
tanımlanamayan bir dolu kavram varken, bütün insanların tanımlayacağı hiç birinin tanımının aynı olmayacağı tanımdır aşk. aşk bir histir herkes farklı hisseder ve yaşar.
Her insanın kalbinde bulunan sürekli mutluluğu gösteren bir pusula.
Subjektiftir. jakoben tutumlara sert tepkiler gosterir.Demokrasi ile arasi bozuktur. milli egemenlik ve milli iradeden bir haberdir. COGULCULUGU SAVUNMAZ. NE SAGCIDIR NE SOLCU NE DE ORTA YOLCUDUR. NEYSE ISTE SUBJEKTIFTIR.

yasanmalidir cunku yasanilasidir. Yanlizlik yarasmaz tanri kuluna sevmek gerekir yasamak icin.
sadece aranıp bulunabilecek küçük sosyopat. bir sakız bile aranmadan bulunamaz öyle ki. ' arama bulursun ' lafı saçmadır o yüzden.
en çok tanıma sahip duygu.
sonra ki bölüm nefretdir.
nil karaibrahimgil'in de 'modern zamanlarda aşk yorulmuş mudur/buharlaşıp uçmuş mudur?' diye sorguladığı güzel duygulardan biri *. *
spor yaparken sakatlanmaya benzer. ısındığınız için sakatlandığınızı fark etmeyip oynamaya devam edersiniz, farkında olmadan sakatlığın mertebesini ilerletirsiniz, hiç de acımaz o an. ama maç bitince de feci yakar.
afrika civarında sözün atadan olanı der ki "Bir leoparın kuyruğunu tutma, tutarsan da sakın ha bırakma!" aşkın tarifi tam da bu olmalıdır. Aşk=Leopar.
en güzel 3 harflidir.*
ideal kişiyi hayatın boyu hayal etmek karşına bir gün çıkacak duygusuyla sevdiklerinde aramak gerçekle hayali karıştırmak karıştırdığını farkedince kaçmak kaçmayacak kişiyi aramak bulamamak bulduğunu zannedip inanmak karşıdan aynı etkiyi göremeyince hayal kırıklığına uğramak umudunu yitirmek başkasıyla karşılaşınca tekrar inanmak tekrar haydi dön başa...
ne kadar inanırsan o kadar vardır...
kimyasal bir olaydır.
kimyadan nefret ederim.
teoman'ın da dediği gibi:

kırıklarını aldırdım kalbimin
zırhımı, çıkarttım astım port mantoya...
güzel vücutlar boş suratlar
benimse yenmiş tırnaklarım, titrek ellerim var..

evet dedi ben de seni aldattım
bir kez de değil üstelik
çünkü beni çok kanattın,
çok sevdiğim bir yalandın...
korkudur.
günümüzde mekan olarak yatağı, bedel olarak pahalı hediyeleri seçmişler yüzünden sanallaşmış olan gerçekliktir.
Unutmak ne zor bir kelime..
Hele bir de sevdanın yükü üzerindeyse.
Umutlanamazsın ya da unutturamazsın.
Yüreğin fena halde çırpınır durur kendi derdine
Aşk öyle bir büyü ki öyle bir büyü ki anlayamazsın.
Göze alsan olmaz aşka gönül doymaz.
Seven kalbi istesen de susturamazsın..
akıl ve fikri otomatik olarak devredışı bırakan duygudur.
Aşk, Arapçadaki aşekadan gelirmiş. aşeka , bir ağacı saran, besinini ağaçtan alan ve zaman içinde ağacı kurutarak öldüren sarmaşığa denirmiş.
""kdır.
kelimelerle anlatılmayacak bir duygudur.
© copyright 2005 - 2026