bugün
- üniversiteye kızlar cinsellik yaşamak için gidiyor4
- herkes yatmış görünüyor3
- manifest dinleyen erkek11
- aşk acısı çekiyorum sözlük21
- eğitimde sınav sistemi2
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması10
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi7
- sudekiray'ın 18000 entry kutlaması4
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- sudekiray3
- kız arkadaşın 4 gündür mesaj atmaması4
- evlenilmeyecek 4 erkek11
- komik olmayan komedyen2
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- berrak tüzünataç3
- fahriye evcen3
- ilk buluşmada öpmeye çalışan kız3
- mesele ne senin benden ayrılman3
- mohamed salah ghaly13
- türkiye7
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- yaz yemekleri5
- gulmekicinyaratilmis11
- scooter'a 6 kişi binmek5
- taksici muhabbeti5
- taşak sütyeni2
- insan zamandan ibarettir3
- spiderman mi döver batman mi5
- tofaş2
- mauro icardi3
- trabzonspor7
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- gocu4
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- stres yönetimi6
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- birleşik krallık3
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- doğuda yaşayan yazarlar5
- elalem ne der4
- almanya5
- mekana müşteri çekecek kadar güzel olmak4
- ispanya7
- petrol4
- gocu bay bey birader3
- dost2
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
en çok uykuyu vuran kalp kıpraşımları..
Aşk, insanı kendi koyduğu ilkelerinden vazgeçiren, aklına gelmeyecek şeyleri aşık olduğu kişi için yaptırandır. Sonrası ise deli gibi bir şuursuzluk halidir.
yokluğu ve varlığı belli olamayan duygu.
aşk ne yaşamak gibi ne de ölmek gibi.
aşk ne acıkmak gibi nede susamak gibi.
aşk ne gülümsemek gibi nede ağlamak gibi.
aşk var da yok gibi.
aşk ne yaşamak gibi ne de ölmek gibi.
aşk ne acıkmak gibi nede susamak gibi.
aşk ne gülümsemek gibi nede ağlamak gibi.
aşk var da yok gibi.
daha öğrenemediğim bundan sonrada öğrenemeyeceğimi sandığım şeydir aşk, takılmaca.
önce bi yazdıklarımın hepsini okuyun sayın arkadaşlarım. hemen küfür ediyorsunuz. halbuki ben kime küfretmişim? küfür benim lügatımda yoktur. neyse bu hatırlatmadan sonra naçizane hislerimi yazacağım şimdi bu kutsal ve güzide başlığa...
tahmin ve akıl edebileceğiniz gibi elbette sadece bakir ve bakire insanların gerçek anlamda tadabileceği bir olgudur aşk. lan bi durun amk anlatıyoruz işte. peki neden? nedeni basit gençler. çünkü aşk karşılıksızdır, bi beklenti olamaz. birini seviyorsundur, ona aşıksındır hepsi bu. ille de onun kadınlığına girmek, ya da erkekliğini içinde hissetmek ve dahi bunun için karşındakini zorlamak aşka bi saygısızlık, aşkının sahte olduğunun bi belirtisi değil de nedir?
bakıyorum da hemen bi duruldunuz, e doğruları söylüyorum kardeşim. ille de çok afedersiniz sikişmek gerekmiyor aşk için. böyle olmasaydı bunca sene bakir kalır mıydım? biz bilmiyor muyuz davşanlar gibi seks etmeyi?
aşk daha önce de belirttiğim gibi safidir, karşılıksızdır ve istemsizdir. eğer ki onunla sevişemedim diye kendini harab edip, yiyip bitiriyorsan veyahut bunu bi zorunluluk olarak görüyorsan sen bi aşık değil, uslanmaz bi abazansın kardeşim.
yaaa öyle hayret edersin işte.
ne demiş üstad;
aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer, aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etmee?!
tahmin ve akıl edebileceğiniz gibi elbette sadece bakir ve bakire insanların gerçek anlamda tadabileceği bir olgudur aşk. lan bi durun amk anlatıyoruz işte. peki neden? nedeni basit gençler. çünkü aşk karşılıksızdır, bi beklenti olamaz. birini seviyorsundur, ona aşıksındır hepsi bu. ille de onun kadınlığına girmek, ya da erkekliğini içinde hissetmek ve dahi bunun için karşındakini zorlamak aşka bi saygısızlık, aşkının sahte olduğunun bi belirtisi değil de nedir?
bakıyorum da hemen bi duruldunuz, e doğruları söylüyorum kardeşim. ille de çok afedersiniz sikişmek gerekmiyor aşk için. böyle olmasaydı bunca sene bakir kalır mıydım? biz bilmiyor muyuz davşanlar gibi seks etmeyi?
aşk daha önce de belirttiğim gibi safidir, karşılıksızdır ve istemsizdir. eğer ki onunla sevişemedim diye kendini harab edip, yiyip bitiriyorsan veyahut bunu bi zorunluluk olarak görüyorsan sen bi aşık değil, uslanmaz bi abazansın kardeşim.
yaaa öyle hayret edersin işte.
ne demiş üstad;
aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer, aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etmee?!
eskidendi evet o günler,o aşklar,o masallar!... şimdi çocukarımıza masal anlatma gereğini dahi duymuyoruz!.. çünkü buna vaktimiz yok, nefes almaya, düşünmeye, sevmeye, sevilmeye, aşk'a... dikkat ettiyseniz aşk'tan sonrasını tırnakla ayırıyorum çünkü özel isimdir aşk!... her ne kadar öyle denmese de, özeldir aşk! insanların içinde gezinmese de, uğramasa da kalp hanelerimize!!... eskidendi o çok eskiden diyor ya şair!!.. şimdi aşk için ifade cümlesi kurmaktan da aciz olduğumuz!! çocukluğumdan konu komşu kızlarından bilirdim.. bizde gülüşürdük anlatırlarken onlar yanlarında anlamının ne olduğunu bilmeden!... aynı mahalledeki bir genç delikanlı sever komşu kızını, başlar her fırsatta limonla taradığı conturavolta saçları ile geçilir kızın önünden, sonra kıza arkadaşıyla haber gönderilir... kız derki; ...ay kim o, şu serseri çocuk mu... , sonra çocuk koşturur peşinden; bir defa sevmiştir... ve ölümüne düşmüştür bu sevdaya... düşünemez olmuştur başka birşey ve haftalar aylar kızın peşinde... köşe başı Kadir inanır duruşları, teyiplerden name göndermeler... ve nihayet kızın kalbine varılır!... sonrasını siz tamamlayın... artık kaderlerinde ne var ise!! yani eski tabiriyle sevda... kara sevda...hani şimdi var mı hayatımızda.. nerede o eski sevdalar.. conturavolta saçlarımız, hani sevmek hani sevdalanmak, ağlamak.. hani aşk'a kıymet!!.. vardır elbet.. dünya aşk üzeredir. bizimkisi bize bir sitemdi!...
Aşk, o özel kişinin bakışlarını ve gözlerini okuma sanatıdır.
aşk, saçmalıklar bütünüdür. sırf bir kaç dakika görebilmek için geçici görevle yetmiş altı kilometre uzağa göreve gitmek ve akşam dönmektir. günde 152 km haftada 760 km yol yapmaktır. sonuç dünyalara değer be sözlük.
şu sıralar bahar ayı dolayısıyla revaçta olan duygusal çekimdir.
Ne kadar seviyorsun dersen; o kadar işte..
Tavanı kadar sokağın ve dibi kadar cehennemin..
Nazım Hikmet..
aşk budur.
Tavanı kadar sokağın ve dibi kadar cehennemin..
Nazım Hikmet..
aşk budur.
Sevmek seviyorum demek değil, yüreğinde hissetmektir. Ve aşk yanında olanı sevmek değil, bazen gelmeyecek birini beklemektir.
eğer doğru kişiye olunursa iki dünyayı da kurtaracak bir duygudur. ha yok eğer yanlış kişiyse diri diri yanmışsındır.
yanında olmaksızın sevebilmektir.
Sadece ruhların öldüğü bir intihardır.
onu ondan çok seven beni, benden çok sevmesi ihtimaline inanmaktır.
Ya*ağı yemenın bir diger adı.
Aşk kaç büyümden,
Aşk dön ölümden,
Aşk bir sebepten,
Gel gir dünyama.
Aşk vur yürekten,
Aşk yak gönülden,
Aşk geç tenimden,
Gel gir kanıma..
http://www.youtube.com/watch?v=xkgaIyxlHmE
Aşk dön ölümden,
Aşk bir sebepten,
Gel gir dünyama.
Aşk vur yürekten,
Aşk yak gönülden,
Aşk geç tenimden,
Gel gir kanıma..
http://www.youtube.com/watch?v=xkgaIyxlHmE
hayatttaki tek amaçtır aşk, aşık olmak hayattaki en önemli şeydir.
gençlik zamanlarında (genellikle) insanın tek derdi.. fakat yıllar geçip hayatın gerçek dert ve tasasıyla karşılaşınca, aşk'ın ne boş ve geçici bir şey olduğunu kavraması çok zor olmuyor.. sözün özü aşk sadece gençlik hevesi ve geçici olacak olan bir insani dürtü..
hayatımda olmayabilir hatta bu da bana koyabilir ama, böyle iyi.
yakın olmak için uzak dur benden.
AŞK
Aşk öyle bir duygudur ki insana, hayatta asla yapmam dediği şeyleri bile yaptırır. Zaten aşk bu yüzünden aşktır, imkansızların, aslaların buluşma noktasıdır. Aşk; gecenin gündüz olduğu, karanlığın tek aydınlatıcısıdır. Tabiki yaşayan içindir bu... Çaresizliğin gün batımında seni bulur ansızın ve seni asla bırakmaz. Sen onu bıraktım desende.
Aşk üç harfli bir sözcük, kendisi kısa ama içinde ne uzun yolculuklar, ne umutlar, ne sendromlarr barındırıyoor. Aşk ben ülkesndeki yerlerden en güzeline konuk olur. Belki misafir olur belkide temelli kalır. işte bu iki sevenin aşklarının gerçekliğine ve büyüklüğüne bağlıdır. Aşk umutsuzluğun umuda giden, kalbin fener olayında dans ettiği payidar sonsuzluğun tek gündüzdür. AŞK GÜNEŞE BENZER DOĞARKEN MERHABA DER BATARKEN ELVEDA.
Aşk öyle bir duygudur ki insana, hayatta asla yapmam dediği şeyleri bile yaptırır. Zaten aşk bu yüzünden aşktır, imkansızların, aslaların buluşma noktasıdır. Aşk; gecenin gündüz olduğu, karanlığın tek aydınlatıcısıdır. Tabiki yaşayan içindir bu... Çaresizliğin gün batımında seni bulur ansızın ve seni asla bırakmaz. Sen onu bıraktım desende.
Aşk üç harfli bir sözcük, kendisi kısa ama içinde ne uzun yolculuklar, ne umutlar, ne sendromlarr barındırıyoor. Aşk ben ülkesndeki yerlerden en güzeline konuk olur. Belki misafir olur belkide temelli kalır. işte bu iki sevenin aşklarının gerçekliğine ve büyüklüğüne bağlıdır. Aşk umutsuzluğun umuda giden, kalbin fener olayında dans ettiği payidar sonsuzluğun tek gündüzdür. AŞK GÜNEŞE BENZER DOĞARKEN MERHABA DER BATARKEN ELVEDA.
sen,sen ol kelimelere fazla takılma. aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. aşık dilsiz olur.
demiş elif şafak aşkı anlattıgı kitap da.
aslında kitap mevlevi bir yaklasımı aktarmak için yazılmıştır yani gönlü allah aşkı ile yananların bu gerçek aşka baglılıklarını cümlelere dökmüştür.
ama sanırım bazı sözler insani yani kalben bir insana duyulan büyük hissiyatı da aktarırken hah tamam bu işte dedirtiyor adama. mesela ;
rüzgarla gelmedim. demişti şems,ki rüzgarla gideyim senin hayatından!
bunu zaman zaman hepimiz düsünmez miyiz?
yaşadıklarımız kendi tercihlerimiz değil mi!? bir nevi acı cekmeye de, kahkaha atmaya da biz karar vermiyor muyuz?
etrafımızda ki herkes ama yapma dediklerin de he he diyip gene bildigimizi okumuyor muyuz?
aslında aşk en büyük başkaldırı degil mi herkese, her şeye?
ve aslında aşk savunma şekli değil mi insanlığın yaptıklarına karşı ?
en temiz ama en ağır ama en hafif ama en kirli ve en karmaşık duyguların en dengesiz şekilde beden bulması değil mi aşk?
aşk anneye duydugumuz gibi saf degil mi?
biraz narsist değil mi aşk, insanın kendisi sevmesi aslında başkasını severken sırf o sevdiği için ?
ve biraz sado- mazo degil mi, bile bile canımızı acıtmak üç harfli ateş için?
aşk denilen hissin ya da işte neyse o tuhaf şeyin bedenimizde kalbimizde olması büyütmüyor mu bizi?
bilemiyor mu sizi hayata karşı dimdik durusunuz da bazı zamanlar sırf inat ugruna?
ya da bazen de unutmak için değiştirmiyor muyuz nefes alış şeklimizi bile !
cunku, aşk bazen nefes diye içimize çektiğimiz insanlar da vucut bulur.
ha ne diyorduk ?
zaten aşklar hep böyle değil mi?
karmaşık ama aslında çok açık..
o zaman dinleyelim ;
https://www.youtube.com/watch?v=DtyuNkJAtJg
demiş elif şafak aşkı anlattıgı kitap da.
aslında kitap mevlevi bir yaklasımı aktarmak için yazılmıştır yani gönlü allah aşkı ile yananların bu gerçek aşka baglılıklarını cümlelere dökmüştür.
ama sanırım bazı sözler insani yani kalben bir insana duyulan büyük hissiyatı da aktarırken hah tamam bu işte dedirtiyor adama. mesela ;
rüzgarla gelmedim. demişti şems,ki rüzgarla gideyim senin hayatından!
bunu zaman zaman hepimiz düsünmez miyiz?
yaşadıklarımız kendi tercihlerimiz değil mi!? bir nevi acı cekmeye de, kahkaha atmaya da biz karar vermiyor muyuz?
etrafımızda ki herkes ama yapma dediklerin de he he diyip gene bildigimizi okumuyor muyuz?
aslında aşk en büyük başkaldırı degil mi herkese, her şeye?
ve aslında aşk savunma şekli değil mi insanlığın yaptıklarına karşı ?
en temiz ama en ağır ama en hafif ama en kirli ve en karmaşık duyguların en dengesiz şekilde beden bulması değil mi aşk?
aşk anneye duydugumuz gibi saf degil mi?
biraz narsist değil mi aşk, insanın kendisi sevmesi aslında başkasını severken sırf o sevdiği için ?
ve biraz sado- mazo degil mi, bile bile canımızı acıtmak üç harfli ateş için?
aşk denilen hissin ya da işte neyse o tuhaf şeyin bedenimizde kalbimizde olması büyütmüyor mu bizi?
bilemiyor mu sizi hayata karşı dimdik durusunuz da bazı zamanlar sırf inat ugruna?
ya da bazen de unutmak için değiştirmiyor muyuz nefes alış şeklimizi bile !
cunku, aşk bazen nefes diye içimize çektiğimiz insanlar da vucut bulur.
ha ne diyorduk ?
zaten aşklar hep böyle değil mi?
karmaşık ama aslında çok açık..
o zaman dinleyelim ;
https://www.youtube.com/watch?v=DtyuNkJAtJg
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar