bugün

maymun iştahlılıktan kaynaklanan, merak duygusuna yenik düşmüş insanın yapacağı eylemdir.
birden fazla kitabı bir dönem içinde okumayı kafasına koymuş ama istikrarsız davranması sonucu hüsrana uğramıştır. bunu becerenler karşısında ise saygıyla eğilirim.
belediye otobüsünde okunacak kitap vardır.sessiz ortamda konsantre olup okunacak kitap vardır. okunmak zorunda olunan vaar zevk için okunan var. o anki durumuna göre seçeneklerinin bulunması iyi bişi bence.tek kitaba takılıpta ondan sıkılıp okumaya ara vermekten daha güzel bir eylemdir.
edebiyat öğrencisi olmaktır. cumhuriyet dönemi roman , uygurca , türk dünyası dersleri için aynı zaman zarfı içerisinde ayrı ayrı kitapları bitirmeniz beklendiği takdirde, istem dışı da olsa kendinizi içinde bulduğunuz durumdur.
kotu birsey degildir, aksine eglencelidir. en fazla uc tane kitabi ayni anda okumak mumkundur. merak duygusu da bunu korekleyen bir sebeplerden biridir. hem biri birazcik sıkmaya basladigi anda digerini elinize alir biraz da onu okursunuz. *
(bkz: saçmalamak)
şu sıralar yaptığım eylemdir.
birinde olaylar yatışınca, diğer kitaptaki olaylara merak salınır ve direkt geçiş yapılır
çok da zor olmuyor, misal klozette "milliyet ekonomi sözlüğü", işe giderken platon *"devlet", evde * ise gogol "ölü canlar". şayet aynı anda iki yahut üç rus romanı okuyorsanız kafa karışıklığı yaratabilir, hikayeler veya isimler karışabilir, o yüzden aynı ülke veyahut kültürlerin romanlarını aynı anda okumanızı tavsiye etmem..
bir dinlenme yöntemidir efenim... bir kitapla meşgul olmayı sevmeyen, eline aldığın kitabı bir anda okuyup bitirmek psikolojisinden kurtulup, kitabın tadını çıkartarak okumayı sağlar, tavsiye ederim. çantada daha hafif, içsel, günlük yaşamın stresinden alıp uzaklara götürecek bir ruh dinlendirgeci... akşam başucundaysa kişisel gelişim kitapları, yahut fikir verici daha ciddi yazılan kitaplar. gece düşünmeye daha müsait olduğundan sessizlikten faydalanmak gerek. kur'an meali'ni kitap okuma ritüeline ayrı bir daldan katmak istemiyorum o zaten ana kitaptır. elde kaç kitap olursa olsun o mutlaka okunmalı, okuma sürekliliği bir rutine bağlanmalı.

dikkat edilmesi gereken hususlar ise; aynı anda okuyacağınız kitapların kategorisi mutlaka ayrı olmalı, aynı saat dilimi içersinde birinden diğerine geçiş yapmamalısınız. aynı anda birden fazla kitap aynı kategorideyse mutlaka bir araştırma yazısı yazıyor olmalısınız diye düşünüyorum ben...
çok güzel bir şeydir.

birinden sıkılırsan diğerine geçersin. ordan oraya atlarsın falan.

şu an bunu yapıyorum. 2 türkçe 2 ingilizce kitapla. çok güzel...
güzel bir eylemdir. ama buna bir alıştıktan sonra, artık sadece bir kitabı okuyamazsınız nedense. illa bunun yanında bir kitap daha olacak. çünkü artık bir süre sonra kitapları hiç durmadan okumaktan sıkılıyor insan. araya şekerleme olarak farklı şeyler de katmak istiyor.
Ancak türleri farklı olan kitaplarla verimli olarak yapılabilendir.

Yoksa aynı anda bir jean christophe grange, bir de tess gerritsen okuyabileceğimi sanmıyorum.
'go fuck yourself tam olsun aslanım' denilesi bi olaydır.
iki kitaptanda bi bok anlamamakla sonuçlanacak eylemdir.
ikisinin konusu apayrı olursa pek sorun çıkartmaz ama yinede zordur.
olabilitesi yüksek durumdur.kişi ruhsal durumuna göre kitaplara yönelmelidir. örneğin melankoli isteğinde biri cinayet romanı okuyamaz hemen bir şiir kitabı iyi gelir .
sanirim zeka seviyesiyle alakali bir durum.birden cok kitap okuyup hepsinin hikayesi rahatlikla aklinda tutulabiliyorsa yapilabilecek guzel bir istir.
tadından yenmeyen enfes bir iştir. birinden sıkılırsınız, ötekine geçersiniz. eğer, iki kitabın türleri farklıysa başarıyla gerçekleşebilecek bir eylemdir.
Akılda tutulmakla alakası olmayan bir eylemdir aslında.

Romanlar için söylüyorum; insanlar kitap okurken eş zamanlı olarak yaşarlar oradaki olayları. Farkına bile varmadan düşünceleri, hisleri ve algıları değişir. Böyle bir durumda iki farklı kitap okumak aynı anda iki farklı hayat yaşamak gibi bir şeydir. OKuduğu kitaptan sıkılıp "Biraz da x romanındaki Ayşe olayım ben, sonra yine döner, buradaki Fatma olurum." demez hiçbir okuyucu. Ha, dediğim gibi biri bilgi içerikli kitap, diğeri romansa sorun yok.
farklı türden kitaplarsa gayet mantıklıdır, ağır kanlı zamanlarımda nutuk okurken, yolda, okulda filan da roman okuyabiliyorum ben de.
son zamanlar bu alışkanlığımı üzerimden atsam da farkında olmadan aynı anda iki-üç kitap okurken buluyorum kendimi.
ama okuduğum kitabın beni içine alıp sürüklemesiyle de ilgili bir durum bu. gerçekten sevdiğim ve etkilendiğim bir kitap ise bitirene kadar elimden düşürmüyorum.
birden fazla kitabın sayfasının eli kesmesi durumu yaşanır.
bazen kitapları uzun sürede bitirememek, ama yarıda bırakmak da istememekten kaynaklanabilen bir vaziyet.
çoğu zaman benim de yaptığım eylemdir. eğer ki siyasi bir kitap okuyorsanız ve karmaşık kelimelerden, sözlük kullanmaktan sıkıldıysanız edebiyata sarıp kahramanlarla özdeşleşip, tasvirler ve hayal gücünün derinliklerinde kaybolmak için en güzel yöntemdir, tavsiye edilir.
+ abi bak 7 tane kitabı aynı anda okuyabiliyorum

- iyide bunların 7 si de aynı kitap

+ biliyorum abi böyle daha hızlı bitiyo 7 sayfayı aynı anda okuyorum hemencecik bitiyo. nasıl ama ?! kaçılın bir çangaver bastı gaza geliyorrrrrrrrrr po popiçeym poiprop yor popoii.

- elektirik faturanız gelmiş ver babana

+ veririk
(bkz: bokunu çıkarmak)