bugün

(bkz: allah var ama işime karışmasın)
ateizm Felsefesi;nin yeterli bir açıklamasını yapmak için, ilahi Varlık [ing. Deity] inancındaki, ilk günlerinden bugüne gelinceye kadar yaşanan, tarihsel değişimleri ele almak gerekli olacaktır. Ancak bu, bu makalenin kapsamı dahilinde değildir. Ancak Tanrı, Doğaüstü Güç, Ruh, ilahi Varlık veya Teizm;in [Tanrı'ya inanma] özünün ifadesini bulduğu diğer terimlerin zamanla ve ilerlemeyle birlikte giderek daha fazla belirsizleştiği ve muğlaklaştığından geçerken bahsetmek yerinde olur. Diğer bir deyişle, insan aklının doğal olayları anlamayı öğrenmesiyle orantılı olarak, ve bilimin insani ve toplumsal olayları giderek ilişkilendirmesi derecesine [bağlı olarak], Tanrı düşüncesi giderek daha fazla kişisel olmayan ve karmaşık bir hale gelmiştir.
(bkz: sokrates)
(bkz: platon)
(bkz: nietzsche)
yoktur öyle bi felsefe. düşünmeden, sorgulamadan, kestirip atan bi insanın felsefesi mi olurmuş.
herhangi bir dine inanan birisinin eleştiremeyeceği felsefedir. eleştiremez çünkü eleştiri çok boyutlu yapılması gereken bir fiildir.

gel gelelim; herhangi bir dine bağlı insan, kendi dininin öğretilerini doğru varsaydığından, tanrısızlık felsefesini kavrayamaz. ateistlerin her konuda bilimsel delil araması, metaryalist olması insanlığın merak içgüdüsünden kaynaklanır. ve tamamen doğaldır. şurada oturup, entry girmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanırken ses çıkarmayan insanların, kendi kafaları karışınca, bilime bok atması da komiktir. hele bunu lise düzeyi fen bilgisi seviyesi ile yapmaları daha da komiktir.

bilimin henüz bir şeylere cevap bulamamış olması, bilimin göt olması anlamına asla gelmez. bilim insanla ve çağ ile gelişen bir şeydir. genetik havuzunun derinliğinin bilincinde olanlar, elin elden üstün olduğunu da bilirler. bugün yıllar harcanarak yapılan ve başarıyla ulaşamayan bilimsel denemeler, gelecek nesiller tarafından 10 dakikada kurulabilir veya çürütülebilir. bilimin şu an bir şeye cevap bulamamış olması hiç bir zaman bulamayacak olması anlamına gelmez.

gel gelelim; galileo dünya dönüyor dediğinde inanmayanlar, bu ateizm felsefesini anlamlandıramayanlardı. dünya'nın gelişiminden rahatsız olanlar keşiş hayatı yaşamakta özgürdürler. ama ilerleyenleri durdurmasınlar lütfen.

ps: ama gelileo ateist değildi kieeee diyecek birisi çıkarsa çıkmış demektir, çıkanları çıkartmamak olmaz. çıkınız.