bugün

/74
ateist olduğunu her yerde vurgulamaya çalışırlar aynı izmirliler gibi.

neden ateist oldukları gibi konularda konuşurken daha önce çok fazla aynı sohbetleri yaptıkları için ilk görüşte bilgili ve donanımlı gözükebilirler ama sonradan fos oldukları anlaşılacaktır.
sevgisiz ve saygısız değildir, yobazlardan tiksiniyor ve saygı duyulacak bir karakter görmüyordur.

tanım: tanrının olmadığını bilen bir düşünce sistemidir, bazı düşünememe sistemini benimseyenler( YANi DiNCi YOBAZLAR) yanlış anlamış düşünceyi.
Küfürbazlardan oluşurlar. Kültürlü olanıda yok değil " fafnır" ama geneli ahlaksız, küfürbaz. Yav hakaret eden, küfreden adam kim olsa ondan hayır gelmez zaten. Başlarken kayıp ediyor lakin o küfürle kendini avutuyor.
ayetleri çarpıtan grup.
Çok garip bir kafaları var. Özellikle türk olanların.
Sürekli kurandan örnekler verirler. Inanmazlar ama inananlardan fazla kuran okurlar. Sadece bakis acilari dardir. Yoksa cok guzel bir musluman olabilirler. Inanmamak icin cok zorlandiklarini dusunuyorun.
Allah razı olsun (belki bir gun dogru yolu bulurlarsa) bazılarının paylaştığı ayetlerle kuran bilgimiz artıyor.
Bir bölümü "biyim adamlayı tanyıya inanmıyo diye binde inanmıyom" diyip Tanrı'nın adını ağzına alanlardan oluşur.
inanmadığı bir şeye, küfür edebilenleri var. komik, yoksa neye küfür ediyorsun?
Genelde kemalistlerden oluşur.
Bu mükemmel vücudun muhteşem akıl düşüne bilme yeteneği bunca şeyler nasıl yaratıcısız olur eyer bir Çakmağın bile yaratıcısı varsa muhteşem gözler o güzel tasarlanmış vücudun elbette bi yaratanı vardır.
Bazı yobazları rahatsız eden,
Gerçekleri gören ve herkese doğru yolu göstermek için elinden geleni yapan kişidir.
Kafa kesmezler.
Allaha inanmayanlara kullanılan tabirdir.
"Birçok bilim adamı ateist bu yüzden ateizm doğrudur" Bu söz tamamen bir mantık hatasıdır. Latincede bu mantık hatasına "argumentum ad populum" deniyor. Yani coğunluğun doğru kabul ettiği bir şeyi, sırf coğunluk kabul ettiği için doğru saymak. Kuran bu hataya duşenlere şöyle hitap ediyor: "Kâfir olanlar dediler ki: Biz hiçbir zaman bu Kur'an'a ve bundan önce gelen kitaplara inanmayacağız. Sen o zalimleri, Rablerinin huzurunda tutuklanmış, birbirlerine söz atarlarken bir görsen! Zayıf sayılanlar, büyüklük taslayanlara: Siz olmasaydınız, elbette biz inanan insanlar olurduk, derler." (sebe suresi 31. ayet).
olması gereken dindar,

yok edilmesi gereken dindar arasındaki farkı, bizlere tesadüfen göstermiş başlık.

tanım: tanrı tanımaz düşünce sistemi.
ilginç bir şekilde araştıranların, müslüman olan benden dinimi daha iyi bilmesine karşın hala inanmamaya direnen tayfa.
meb'e göre "allah yokmuş gibi davranan". *
Ateizm yani bir yaratıcının olmadığına inanmak bence çok mantıksız ama insanları inanır veya inanmaz yargılayacak olan yalnızca Allah'tır. Saygı duyulması gerekir.
seksen yıllık insan hayatı öldükten sonra sonsuza kadar yok olacağından, sonsuz eksi insan ömrü de sonsuz olacağından ateistler için kendi hayatının bir önemi yoktur katli vaciptir.
Tanrisiz birey.

Inanclariniza tanrilariniza dinlerinize saygi duymuyorum. Masal sevmem.
Çocuk 'ben ateistim' dedi.
Nedenini sordum 'allah beni böyle yaratmış abi ben napayım?' dedi.
Allah affetsin dedim. 'Amin' dedi.

Tanım: boşlukta yaşayan bir zümre.
Tanrı inancını reddeden ya da bir inanç sistemini kabul etmeyen kimse.

Dostoyevski' nin suç ve ceza kitabını okuyanlar şunu daha net anlayabilir; vicdan en büyük Tanrı' dır. Ateist kimselerin iyi olmak ya da kötü olmamak için herhangi bir Tanrı korkusuna veyaTanrı inancına ihtiyacı yoktur.
Bu sus allasen, zaten ortalık karışık.
görsel
--spoiler--

Ateizm

Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve dinleri reddeden ve doğruluğuna inanılan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.

Ateistler, bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir.

Kelime anlamında da belirtildiği üzere; ateizm, din ile ilgili bir kavram değil, tanrı ile ilgili bir kavramdır. Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik ögeler üzerinden temellendiren dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Budizm gibi bazı Uzakdoğu dinlerinde de "yaratıcı" anlamında bir tanrının varlığına rastlanmaz. Bu yönüyle de ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.

Ateizm, anti-teizm yani teizm karşıtı demek değildir ve bir "tepkisellik" anlamı içermez, zira metafizik öğelerin "var olmadığını" savunmak için metafizik öğelerin "var olması" gerekmez. Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler.

Ateizm; yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden teizmden, yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden, her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı veya evrenin ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğunu savunan panteizmden ve tanrının hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan panenteizmden; ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden; tanrıyı, "kesin olarak" reddetmesiyle ayrılır.

Günümüzde, dünya nüfusunun % 2,3’ü kendini ateist, %11,9’u dinlere inanmayan olarak tanımlamaktadır. Bu oran Rusya’da %48’in üzerine çıkmakta, Japonya’da ise %64 ila %65 arasında seyretmektedir. Avrupa Birliğinde oran, %6 ile italya ve %85 ile isveç arasında değişkenlik göstermektedir. 2006 yılı istatistiklerine göre ise Türkiye'de ise bu oran %2,5-%3 arasındadır.

--spoiler--

Vikipedi Özgür Ansiklopedi'den alıntı.
kafa s.ken zırvaları vardır.
ölürler hepsi inş.

ama tecavüzcü, hırsız, dolandırıcı, yalancı müslümanlar ölmesin ok mu? onlar sonuçta müslüman.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026