bugün

siyah kutu seklindeki atarilere takılan içinde 20-25 adet yeni oyun cikan kartus turu kaset.
60 değişik oyun içerenleri vardır ki, bunlar o zaman için hayli değerli görülmüşlerdir.
arkadaşlar arasında bolca değiştirilen nesnedir. ne olurdu harddisk gibi bişey olsa da sürekli almak zorunda kalmasaydık.

ayrıca (#1863010).*
super mario ve 90 tank ın fix olarak yer aldığı kasetlerdir.
genellikle içinde 5 10 oyun olan ama üzerinde 999 oyun olduğu iddia edilen kasetlerdir.
Çocukluğumun Super Mario oynayarak geçmesine neden olan kasetler...
- 10000000000 in one mış oğlum yaşadık !

(bkz: küçük olmanın doğurduğu aptallıklar)
çoğu kasette vadedilen kadar oyun başlığı olsa da açıldığı zaman aynı oyunlrın farklı isimlendirilerek kasede konduğu görülür hüzünlenilirdi.
dışları genellikle siyah veya sarı plastikten yapılmış, içindeki elektronik kısmın ara ara içeriye kaydığı ve kapaklarını açmak suretiyle yerine yerleştirilen, üzerine 1000küsur oyun olduğu söylenen ama en fazla 25 çeşit oyun olan, her yeni kasette aynı şeyin başına geleceği nedense unutulmuş gibi heyecanla atarinin başına oturup tek tek oyunlara bakma çabasına neden olan şey.
üfleyince çalışan elektronik şey.
özlediğim. bu yaz bir atari alıp o kasetlerimi ortaya çıkaracağım.
içinde tsubasa olanını bulmakta zorlandığım kasetlerdi. sağdan soldan edinirdik. ne günlerdi be.
play station oyunlarından pahalı olurdu bu meretler. play station yeni çıkmış o zamanlar. maltepe pazarında atari kaseti de satılırdı ps oyunları da. lan 8 bitlik oyun ps oyunundan pahalıydı*. 1 kaset alacağına 3 ps oyunu alabilirdin hani.
En çok üflenilen cisim olmuştur eskiden. Ateriye sokulan oyun kasetleridir. Şimdiki zamanın oyun cd'leri gibidir. (bkz: ilk göz ağrım)
mario ile tanışmamızı sağlayan şey.
tozlanınca çalışmayan ama bir üfleme ile tekrar hayata döndürülebilen zamanın en teknolojik aygıtıdır. heyy bee bursa'da garaj altında macır pazarı olarak adlandırılan yerde ucuz bir fiyata satılan her gidişimde 'abi denemeden almam.' diyerek kalite kontrolden geçirdiğim zamanın en teknolojik aygıtıydı be. street fighter oyununda zangef'i alırım hepinizi kazırım. * *
atari kasedi de tozlanmasıyla üflenen ki kolonyalamanın da bir fayda etmediği değişik bir mekanizmaydı. bir liralıklar ve biraz daha iyileri olan bir buçuk liralıkları da vardı. esasında bir buçuklukların all in one tadında bir liraya da satıldığı kasetler de mevcuttu ya.
birsürü oyun barındırmasına karşın, genelde oynanan, başta süper mario olmak üzere, beş altı oyun vardır.
(bkz: nikita)
kabı kırıldığında -genellikle meraklı çocuk tarafından içindekine ulaşılmaya çalışılırdı- içinden çıkan o yeşil hedeyi kapsız bir şekilde kullanmaya devam ederdik.
unchained melody gibi şarkıları tırt elektronik düzenlemeyle menü şarkısı yaparak geleceğimi karartmış kasettir. romantik anlarda attığım kahkahaların sebebisin atari kasedi.
o lanet kasetlere bakınca şimdi nedense hüzünlenirim. çocukluğum o kaset kavgalarıyla geçti diyebilirim. ödül olarak hafta sonu ateri oynatırlardı bana ve oynayacağımı duyduğum zaman tarif edemeyeceğim bir sevinç kaplardı içimi.
genellikle üzerin de özensiz şekilde yapıştırılmış, oyunun içeriği ile ilgili resimler bulunan nesnelerdir.

zaten mario' da özensiz davranır eline yüzüne bulaştırırdı herşeyi. terbiyesiz.
artık eskilerde kalmış, playstation cdleri arasında külüstür sayılan oyun kasetleridir. En kral oyunu mario'dur. Döneminin çocuklarını yıllarca taştan taşa atlatmış, altın toplatmıştır.
milletten çalarak ilk önce 1 sonra 100 ü geçen koleksiyondur. bodrumda bir yerlerde üzerinde muhakkak bir şeylerin ağırlığıyla yıllara meydan okuyan japonların bizleri keriz yerine koydukları o binçoklu ama max 30 oyunlu dandirik şeysi.
güncel Önemli Başlıklar