bugün

şimdi,sağda solda haber geliyor. şurada at kesmişler burada eşek kesmişler,

at hırsızları kaçak etle beraber yakalandı, etlere el konuldu..

abi: şimdi ben diyorumki, git gel dört yıl okul, onsekiz ay askerlik,

en az binbeşyüzkere dışarı da yemek yemişimdir.

anladınız dimi dediğimi...
eğer farketmeden yediysek ve hala hayattaysak, o an tadını beğendiysek sorun teşkil etmeyen ettir.

(bkz: atın ölümü arpadan olsun)
(bkz: goz gormeyince gonul katlanir)
türklerin göçebe olduğu vakitler sık sık tükettikleri et çeşitleridir bunlar.zararları yoktur,tek sıkıntı illegal olarak kesilmeleri ve dana eti adı altında satılmalarıdır.
ben şahsen yemek istemem ancak güzel ülkemizde kesildiğine dair ciddi rivayetler ve kanıtlar olan besin çeşidi. ayrıca at ve eşşek eti haram değildir. eğer insanlar lütfeder de hacıdan hocadan dinlemek yerine kur'an diye duvarlara astıkları mukaddes kitabı okurlarsa bunu çok net görürler. domuz'un haramlığını yazan yüce allah, eşşeği yazmaktan mı geri durmuş.

(bkz: saçmalama saçmalatma)
cukurova universitelilerine afiyetle yedirilen et cesidi.*
(bkz: yarım ekmek döner 50 kuruş)
ikisi birleştirilirse;

(bkz: katır eti)
zorlukta hepsi yenir.
eğer okul çıkışları gittiğimiz dönercide de varsa diyorum ki ben at ve eşşek eti güzel birşeydir. afiyet olsun.
Olmamasından iyi olan ettir.
adana da çaktırılmadan kebapçılarda ve dönercilerde satışa sunulup afiyetle yenen et türleridir.
biri helal diğeri haramdır.*
öğrencilik zamanlarımdan bilirim, olsunda ne olursa olsun etidir.
düşük gelirlilerin hemen hemen hepsinin sucuk yada salam diye bilmeden yediği et çeşidir.
askerliğini dağcı komando olarak yapanlar iyi bilirler atın sadece sağ ön bacağı yenilir. Geri kalan kısımlar mide bulandırır ve serttir. Eşek eti hakkında malumatım yok ama çok kaplumbağa hakkında detaylı bilgi verilir.

(bkz: alternatif yemek tarifleri)
kim bilir bugüne kadar nerelerde tattık bunları. haberimiz olmadan belki lezzetli de gelerek yedik bunları.
peki nasıl anlaşılır?

cevap:at ve eşek eti pişirirken çok sur barındırdığından dolayı patlama yapar.pempemsi renktedir. güç pişer.
kesinlikle yediğim etlerdir.
kırmızı et yerken acaba sorusunu aklımıza getirip yediğimiz eti burnumuzdan getiren ettir.
© copyright 2005 - 2026