bugün

tarih ölçü birimidir. televizyon, gazete ve hastahanelerde genellikle rastlanır çoğu okullardada vardır.
guncelligini kaybetmis, yani yılda en fazla 5 kere kullanılan belgeleri bunyesinde burunduran birim
idealinde iklimlendirme vb. olması gerekirken turkiye'deki uygulamalarda belgeler bulunamaz, bulunanlar da pislik icindedir.

not : butun genellemeler gibi arsivlerin turkiye'deki durumu konusundaki genelleme de tum arsiv birimlerini kapsamaz, tum sartları yerine getirmiş, duzenli arsiv birimi olan kurumlar da vardır.
çağdaş dünyada önemli bi yere sahip olan ve türkiye'de git gide yaygınlaşan şirketlerde ve daha doğrusu döküman üretimi yoğun olan her yerde olması şart olan bi kurum..ekenomi kötüye gidince ilk tasarruflar burdan yapılır..
belli bir yönetim dairesine ait resmi evrakın düzenli bir şekilde toplanmasını, konulduğu yeri ifade eder..
milletler arası ortak tarifi: kurumların gerçek ya da tüzel kişilerin hizmetlerle, haberleşmeyle ilgili fayda sağlayan sistem..
(bkz: arşivist)
(bkz: arşiv türleri)
(bkz: türkiye de arşivler)
pkk'nın en hızlı olduğu dönemlerde şırnak'la birlikte dönüşümlü olarak televizyon ekranının sağ üst köşesinde gördüğümüz yazı. ortaokula kadar vilayet zannediyorduk kendisini.
(bkz: müzik arşivi)
limitsiz adsl sahibi hemen herkesin sahip olduğu hmm, nedir, hede işte.
yok bende 300 film var, yok bende 250 grup diskografisi var gibi cümleleri sıklıkla duyuyoruz artık.
zamanında böyle miydi? değildi tabi. mp3 yoktu, kaset alırdın ona gözünün içi gibi bakardın, kapağı kıvrılsa için gider bantı yamulsa hayata küserdin. değerliydi çünkü. şimdi ise çek cd'ye at kenara, ha iyi mi oldu aslında iyi oldu tabi her istediğine kolayca ulaşıyorsun, ama eskisi gibi değerli olmadığı kesin.
lüzümsuz herşeyin tıkıldığı, boşa yer işgal etmek için varolan yerdir. en büyük faydası arada sırada girdiğinizde önünüze eski bir belge, fotoğraf düştüğünde "eheuha lan eskiden de ne malmışız" derken yaşadığınız eğlence ya da yıllardır orda yaşayan sevimli dostlarınız bay örümcek ve ailesinin sıcak arkadaşlığıdır.
ilkokul yıllarında beni ağlatan hayali şehirdir.
ne zaman haberlerde olayların çıktığı bir yer gösterilse yukarı bölümde arşiv yazdığından, kendisini türkiyenin maşallah olayların hiç bitmediği belalı bir şehir adı sanmama sebep olmuştur.
bir gün müdür yardımcısının sınıfa gelip arşivi temizlemek için iki öğrenci seçip beni de götürmeye kalkmasıyla olaylar başlamıştır. kesin ölecem, o kadar olay çıktı büyük şehri biz nasıl temizleyecez, anneme söylemedim daha diye içim içimi yemiş ağlamama sebep olmuştur. vardığımızda bir bakmışımdır tozlu kitapların olduğu odaymış sadece ahh ahh arşiv unutamıyorum seni.
belli konuların ya da materyallerin kategorilenmesi ve saklanması anlamına gelen kelime.
Günümüzde sözlüklerin, yazarların yerine getirdiği işlev. Durmak yok yola devam!
büyük bir insanın arşivini tanzim etme işine dahil olursanız, kültürel hafızamıza da dokunmuş oluyorsunuz aslında ve bu büyük çürüme ve kokuşmayı daha iyi fark edebiliyorsunuz.

türkiye'nin bütün büyük insanlarının geride bıraktıkları birilerinin evlerinde, barklarında, kolilerde vs. çürüyor.
bizim gibi.
istanbul kağıthanededir.
son olarak bugün gittim gördüm ki mekanı değiştirilmiş yani artık a katında bilgisayarlar haberiniz olsun.
Son haftalarda ömrümden ömür çalan yer. Yok şu belgeler nerede, yok efendim bunları getirdim nereye koyalım, yok efendim bunlar şu yerden geldi yirmi yedi koli evrak. Yer kalmıyor oraya taşı, sonra onları oradan oraya götür. Delirecegim.
(bkz: bacak arşivi)
sanki ölüm yok gibi yapmadan duramıyorum amk.
güncel Önemli Başlıklar