bugün
- atları bağlayın geceyi burada geçiriyoruz20
- yazarların işlediği günahlar10
- amedspor31
- günlük tutmak6
- yemek yaparak sözlükten koca düşürmek16
- soğuk gecelerde yatağı ısıtma sorunu13
- yazarların fotoğrafları9
- psikologun aman buna da ağlama zırlak demesi6
- 7 kasım 2026 galatasaray amed maçı21
- aleksey batrakov29
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak16
- toplu taşımada yer verme ahlakı2
- sevgiliyle saatlerce telefonda konuşmak9
- rahibin bu günahları çıkaramam demesi5
- psikoloğun incinmişsin demesi4
- arkadaşlar uyuyalım mı artık6
- fenerbahçe liverpool'u yensin sakso çekeceğim33
- eski sevgilinn profil hesabına hergün girip bakmak2
- erbabı yaparken yorgan titremezmiş4
- durduk yere tribe girmek5
- bu ne hal yahu9
- kadın tır şoförleri6
- korkudan patır patır altına yapmak5
- atalarınızdan duyulan şamanik bilgiler9
- fatma betül sayan kaya milletin nene hatunu dur15
- hoca3
- şimdi ne yapsam acaba7
- çoban salatasını çobanlar mı yaptı5
- kar soğuğu6
- akşama ne yemek yapsam10
- cumartesi gecesi6
- bik bik'in mutfağına konuk olmak18
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri40
- bir sözlük yazarıyla şömine başında şarap içmek6
- yarma şeftali7
- kendini odada unutmak4
- yakışıklı güvenlik4
- eski sevgilisini unutamayan biriyle çıkmak3
- kanal 7 gelin dizisi5
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı87
- gecenin şarkısı6
- ağıza alınca rahatlatan şeyler9
- sezar salatasını sezar mı yaptı4
- 19 yaşındaki oğlum üvey annesiyle kaçtı10
- xiaomi 17 pro max4
- bebek yağı bebekten mi olur sorunsalı4
- the merich'in mutfağına konuk olmak7
- sözlüğün en çok oylayan yazarı5
- manken gibi kadınla evlenmek5
- zaman makinesi planı3
ideali 1. ve 5. dakikada yapılan ve yenidoğanın yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlamaya yardımcı olan test. 1952 yılında virginia apgar tarafından geliştirilmiştir.
bulgu 0 1 2
----------------------------------------------------------------------------------------
kalp atımı yok <100/dk >100/dk
----------------------------------------------------------------------------------------
solunum çabası yok zayıf ağlama güçlü ağlama
----------------------------------------------------------------------------------------
kas tonusu gevşek hafif flexion aktif hareket
----------------------------------------------------------------------------------------
refleks cevap yok yüz buruşturma ağlama
----------------------------------------------------------------------------------------
renk soluk siyanotik gövde pembe, perifer mor pembe
8-10 arası oksijen yeterlidir, 5-7 arası skor; solunun yetersizdir, taktil uyarı ve/veya oksijen vermek gereklidir. 5 ve altındaysa resisütasyon yapılır. 5.dakikada apgar'ı 3'un altındaysa bebeğin; nörolojik sekel gelişme ihtimali yüksektir.
----------------------------------------------------------------------------------------
kalp atımı yok <100/dk >100/dk
----------------------------------------------------------------------------------------
solunum çabası yok zayıf ağlama güçlü ağlama
----------------------------------------------------------------------------------------
kas tonusu gevşek hafif flexion aktif hareket
----------------------------------------------------------------------------------------
refleks cevap yok yüz buruşturma ağlama
----------------------------------------------------------------------------------------
renk soluk siyanotik gövde pembe, perifer mor pembe
8-10 arası oksijen yeterlidir, 5-7 arası skor; solunun yetersizdir, taktil uyarı ve/veya oksijen vermek gereklidir. 5 ve altındaysa resisütasyon yapılır. 5.dakikada apgar'ı 3'un altındaysa bebeğin; nörolojik sekel gelişme ihtimali yüksektir.
bir tür puanlama sistemi.
beş özellik doğumdan sonra bir dakikada ve tekrar beş dakikada değerlendirilmektedir.
kalp atışı, solunum gücü, refleks uyarılabilirliği, kas gücü, beden rengi.
her özellik 0-2 arası bir ölçekte puan alır. 2: iyi, 1:orta, 0:zayıf.
böylece en yüksek apgar puanı 10 olacaktır. yenidoğanların yüzzde 80 den fazlası 6 ya da daha iyi puan alır. 5 puan da gizil tehlikeyi gösterir. böyle bebekler yüksek riskli olarak nitelendirilir.
beş özellik doğumdan sonra bir dakikada ve tekrar beş dakikada değerlendirilmektedir.
kalp atışı, solunum gücü, refleks uyarılabilirliği, kas gücü, beden rengi.
her özellik 0-2 arası bir ölçekte puan alır. 2: iyi, 1:orta, 0:zayıf.
böylece en yüksek apgar puanı 10 olacaktır. yenidoğanların yüzzde 80 den fazlası 6 ya da daha iyi puan alır. 5 puan da gizil tehlikeyi gösterir. böyle bebekler yüksek riskli olarak nitelendirilir.
Yeni doğan bir bebeğin durumuna ilişkin bilgi edinmek amacıyla doğumdan hemen sonra bebeğe uygulanan bir test.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com