bugün

/400
Benden sorulur.
sevilmez.
sevgilimin memleketi, su an bulundugu sehir. onu tanimadan once ankara'nin benim icin pek anlami yoktu, turkiye'nin baskenti ve anitkabir birtek buydu onemli olan. simdi sevdigim insan orada ve her gun korkuyorum kizilay'a gittiginde bir sey olacak serefsizler bomba patlatacakta basina bir sey gelecek diye. kisacasi benim icin artik cok onemli olan sehirdir.
ankara'da ya okunur ya aşık olunur demişti bir kitapta. 'ya ikisini de beceremediysek saygı değer yazar?' diyemedim. boşa mı geçti şu ahir ömrüm?
Ne abarttılar anasını satayım ya . Başkent olmuş Yozgat diyebiliriz.
Ankara sevdası başka birşeydir.şu anda orda olmak vardı, çok özledim.
Çomarlara göre bir şehir değildir, bazı bünyelere ağır gelebilir.
(bkz: Enjoy responsibly)
Snıf snıf yarına kar kokusu alıyor sigara uğruna balkonda üşüyen titrek burnum.
En son geçen sene gittim. Ulan Bismillah adımımı attım yerde garip Gureba kartlar. yok Banu Ahu alev.. allah belanızı... bir de bürokrasi şehri sözde.
ısrarla kar yağmayan şehir. ayazı adamın götünü kesiyor vallahi. mikailin pilot şehri galiba. hava olaylarına dair ilk şeyler hep şehrimde uygulanıyor.
az önce sigara içmek için ofisten çıktım. tüylerimin bile üşüdüğünü söyleyebilirim. öyle soğuk bir şehir.
5 dk'da sizi normal bi insandan White Walker'a dönüştüren şehir. Ankara'ya geldiğimden beri böyle memleketun havasını seveyim demekten ciğerim soldu.
Güneşine aldanılmaması gereken şehir.
Cumartesi gitmek için yola çıkacağım şehir.
iki gündür antalya böylesine soğuksa ankara'nın soğuğu ne haldedir merak ettiğim şehir.
O kuru ayazını hissettiriyor yine.
görsel
en sonunda beyazlara bürünmüş şehrim. yakışanda buydu zaten. gerçi hala götümüzü kesen ayazlar sokaklarında kol gezmekte lakin olsun. biz bu yüzden sevmiyor muyduk gri şehrimi?
Kar yağdığından önceki iki güne göre havası yumuşamış şehir.
iki damla yağmur yada kar gördüğü zaman trafiği birbirine giren şehir.
avada kedavra büyüsüne expelliarmus ile karşılık vermek gibi bir hava var an itibari ile.
kar yağınca insanların sakinleştiği şehir. kar yağmayınca millet birbirini yiyor. biyoritm ve mevsimsel döngümüzle alakalı sanırım.
sonunda kar yağdı biraz da olsa ayaz bitti dediğimiz şehir. bu ne soğuk lan?
çok soğuk memleket.
bazen düşünüyorum da, "ankara bu kadar soğuk olduğu için mi siyasetçiler milleti sikiyor" diye.
sanki haklıyım.
Üşüyoruz reyiz.
© copyright 2005 - 2026