bugün
- aşk acısı çekiyorum sözlük20
- manifest dinleyen erkek9
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- insan zamandan ibarettir2
- mesele ne senin benden ayrılman2
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- aylık 700 milyon lira iyi para mıdır sorunsalı2
- mauro icardi2
- deprem2
- muğla2
- marmaris2
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi6
- yaz yemekleri5
- scooter'a 6 kişi binmek5
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- taksici muhabbeti5
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması9
- gram altın4
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- spiderman mi döver batman mi5
- nirmal purja2
- ismet gürbüz mehdi mi mesih mi sorunsalı2
- 7 ağustos 20012
- gocu bay bey birader3
- evlenilmeyecek 4 erkek10
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- kosova2
- gammazların çok kötü insanlar olması3
- petrol4
- can kolukısa4
- stres yönetimi6
- elalem ne der4
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı3
- gulmekicinyaratilmis11
- mekana müşteri çekecek kadar güzel olmak4
- doğuda yaşayan yazarlar5
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- yüz yaşından büyük binada yaşamak3
- türkiye5
- stres3
- solcu dövmek2
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı3
- david bowie yi tanımayan insan2
- bu saatte bu kadar sıcak mı olur lan2
- taksim delisi cenk2
- rüşvet5
- aylık 449 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
Şeriat gardaş istanbulun elit bebesi ne bilecek kulaktan dolma konuşuyo bende hıdırlık bebesiyim .
Yarin gidecegim sehirdir.
istanbulda yaşanırken özlenmesi, yılda birkaç sefer ziyaret edilip kızılayında turlayıp geri istanbula dönülmesi gereken az güzel şehir.
istanbul, bakın "istanbul" hani 15 milyon küsür insanın yaşadığı şehir. bunun hakkında sadece ankara'nın yarısı kadar entry girilmiştir.
işin ilginci bu sadece uludağ'da değil ekşi'de de böyle.
velhasıl kelam ankara'yı seven insan ayrı sever. bir şehri güzellikleri için, denizi için sevmek makyajlı bir kızı sevmeye benzer veya güzel ama içi boş bir insanı sevmeye benzer. işte istanbul sevgisi budur. sadece bir takım güzellikleri için seversin. ama ankara, hani güzel/yakışıklı olmayan birine aşık olursunuz da "ben bunun neyini seviyorum lan" dersiniz ama en büyük aşkınızı onda yaşarsınız ya ankara öyledir işte. ankara'yı sadece seversiniz, herhangi bir nedene ihtiyaç duymadan.
gri, güzel, ferah şehrim.
işin ilginci bu sadece uludağ'da değil ekşi'de de böyle.
velhasıl kelam ankara'yı seven insan ayrı sever. bir şehri güzellikleri için, denizi için sevmek makyajlı bir kızı sevmeye benzer veya güzel ama içi boş bir insanı sevmeye benzer. işte istanbul sevgisi budur. sadece bir takım güzellikleri için seversin. ama ankara, hani güzel/yakışıklı olmayan birine aşık olursunuz da "ben bunun neyini seviyorum lan" dersiniz ama en büyük aşkınızı onda yaşarsınız ya ankara öyledir işte. ankara'yı sadece seversiniz, herhangi bir nedene ihtiyaç duymadan.
gri, güzel, ferah şehrim.
Eğer kıyı şehirlerin birinden geldiyseniz alışmakta oldukça zorluk çekeceğiniz gri bir şehirdir Ankara.Tam 1 sene oldu hala bünyem var gücüyle reddediyor bu şehri.Şehre alıştım aslında ama nedense sevemedim be. Gel gelelim yaptığım planlara göre tüm ömrümü burada geçirmek zorundayım gibi görünüyor.
ONUN YAŞADIĞI YER. KORKUYORUM ADıM BASMAYA ONU GÖRÜRÜM DiYE. OYSA ANKARA KOSKOCAMAN ÇOK ÇOK BÜYÜK. OLSUN iŞTE HEM KORKU VAR HEM BiR ÜMiT YiNEDE GiDEMiYORUM YILLARDIR ANKARAYA.
Askerliği de sayarsak Yaklaşık 4-5 yıldır yaşadığım şehirdir. Zaman zaman her biri bir yana dağılan arkadaşlarımı özlesemde, Sanki yurtdışında yaşayan bir gurbetçi kadar memleket hasreti çeksemde, yazının sıcağı, kışının ayazı demeden seviyorum ben başkenti.
en güzel yanı istanbul'a dönüşüdür.
kendisine şu sözleri gönderdiğim şehir:
soğuk, çok soğuk, daha da soğuk olucuuuk!
sabah 7.30'da evden çıkarken donuyoruz, içimiz çekiliyor, daha şubat, mart gelmedi! ne halt edeceğimiz belli değil. hoş şimdi güneş çıktı, öğlene kesin aa hırkayla çıksam yeter havasına geri döner.
soğuk, çok soğuk, daha da soğuk olucuuuk!
sabah 7.30'da evden çıkarken donuyoruz, içimiz çekiliyor, daha şubat, mart gelmedi! ne halt edeceğimiz belli değil. hoş şimdi güneş çıktı, öğlene kesin aa hırkayla çıksam yeter havasına geri döner.
güzel bir vega şarkısı.
Bu şehirde yaşamayan anlamayan bu şehrin güzelliğini. ankara resmiyet kokar, memur şehridir diyenlerin hiç birisi kalkıp yenimahallenin mahallelerinde, söğütözünün gecekondularında, sincanın varoşlarındaki insanları görmüş müdür? Elbette ki görmeden bilmeden konuşmak böyle hatalara neden olur.
Bugun gitmem gerekirken salak gibi uyuyakaldigim icin otobusunu kacirdigim sehirdir. Yarin sabah uyuyakalmamak dilegiyle.
gün itibariyle cafer gidirten sehir.
omzuna hatun kişisini yatırıp kahve sigara eşliğinde battaniye altına sığınıp film izleme soğuğu var lan burda.
öyle kuru soğuk falan demeyin.
öyle kuru soğuk falan demeyin.
nedense şehir olarak sevdiğim ama gitmek istemediğim bir yer.
neden acaba.
neden acaba.
Soğuk çok soğuk.
ya okunan ya aşık olunan şehirdir.
Bahtimin karasi...
Soğuk mu acaba diye merak ettiğim şehir zira ben merağımı gidermek adına camı açmaya bile üşeniyorum. Hadi bir aydınlatın beni kıyafet sececegim daha.
Güzel bir hava güneş, biraz soğuk. Tam 29 ekim havası var.
okumaya diye gelip aşık olduğum şehir , ne okulu bitirebildim ne de aşık olduğum kadını elde edebildim.
ama bildiğim tek bir şey var , o da bu şehrin amına koyacağım.
coming soon...
ama bildiğim tek bir şey var , o da bu şehrin amına koyacağım.
coming soon...
Sonunda uyanip iki gundur gelebildigim sehirdir. Simdide soguktan sümügüm donuyor. Lan bu ne soguk!
Doğal bitki örtüsü travesti kartviziti olan ilin kendisidir.
bir daha asla kızılay'ına gitmeyeceğim şehir.
bir daha bana asla eskisi gibi gelmeyecek şehir.
bana hayatımın en güzel anlarını yaşatan , ilklerimi yaşatan ama acısını sonradan çok ağır çıkartan şehir.
bir daha bana asla eskisi gibi gelmeyecek şehir.
bana hayatımın en güzel anlarını yaşatan , ilklerimi yaşatan ama acısını sonradan çok ağır çıkartan şehir.
çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir seçim çevresi sayılır. Buna göre Ankara iki (2) seçim bölgesinden oluşur. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 nüfus sayımı sonuçları baz alınarak yapılan tespitler sonucunda Ankara 5,150,072'lik nüfusuyla 32 milletvekili çıkarabilmektedir. Bir milletvekiline ise 156 bin 537 nüfus düşmektedir.
1 numaralı seçim çevresi
Bu seçim bölgesinin toplam nüfusu 2 milyon 902 bin 828 iken, çıkaracağı milletvekili sayısı 18, bir milletvekilene düşen kişi sayısı ise 161 bin 268 kişidir. Bu bölgede 12 ilçe yer almaktadır.
ilçe Nüfus ilçe Nüfus
Akyurt 29,403 Gölbaşı 118,346
Balâ 22,142 Haymana 31,176
Çankaya 913,715 Mamak 587,565
Elmadağ 43,666 Polatlı 121,101
Etimesgut 501,351
Sincan 497,516
Evren 2,901
Şereflikoçhisar 33,946
2 numaralı seçim çevresi
Bu seçim bölgesinin toplam nüfusu 2 milyon 247 bin 244 kişi iken, çıkaracağı milletvekili sayısı 14, bir milletvekilene düşen kişi sayısı ise 160 bin 517 kişidir. Bu bölgede 13 ilçe yer almaktadır.
ilçe Nüfus ilçe Nüfus
Altındağ 361,259
Kalecik 13,604
Ayaş 13,018 Kazan 47,224
Beypazarı 47,646
Keçiören 872,025
Çamlıdere 6,781
Kızılcahamam 25,767
Çubuk 84,636
Nallıhan 29,289
Güdül 8,626
Pursaklar 129,152
Yenimahalle 608,217
1 numaralı seçim çevresi
Bu seçim bölgesinin toplam nüfusu 2 milyon 902 bin 828 iken, çıkaracağı milletvekili sayısı 18, bir milletvekilene düşen kişi sayısı ise 161 bin 268 kişidir. Bu bölgede 12 ilçe yer almaktadır.
ilçe Nüfus ilçe Nüfus
Akyurt 29,403 Gölbaşı 118,346
Balâ 22,142 Haymana 31,176
Çankaya 913,715 Mamak 587,565
Elmadağ 43,666 Polatlı 121,101
Etimesgut 501,351
Sincan 497,516
Evren 2,901
Şereflikoçhisar 33,946
2 numaralı seçim çevresi
Bu seçim bölgesinin toplam nüfusu 2 milyon 247 bin 244 kişi iken, çıkaracağı milletvekili sayısı 14, bir milletvekilene düşen kişi sayısı ise 160 bin 517 kişidir. Bu bölgede 13 ilçe yer almaktadır.
ilçe Nüfus ilçe Nüfus
Altındağ 361,259
Kalecik 13,604
Ayaş 13,018 Kazan 47,224
Beypazarı 47,646
Keçiören 872,025
Çamlıdere 6,781
Kızılcahamam 25,767
Çubuk 84,636
Nallıhan 29,289
Güdül 8,626
Pursaklar 129,152