bugün

/400
çok uzun yıllar sonra otobüsle bi yere giderken yolcu almak için durduğumuz otogarında bi koşu gidip sıçtığım şehir.

seğmenler parkı var bu şehirde. bence ülkenin en güzel bir iki parkından biri.
Çocukluğumun başkenti.
20 yıldır yaşadığım ve hala doyamadığım şehirdir. Tek sıkıntısı melihtir.
beyaza bürünmüştür.
dün işten çıkarken hava o kadar iyiydi ki, cumartesi kısa kollu giyerim diyordum... bilin bakalım gece ne oldu?

kar yağdı amk. her yer bembeyaz lan.
(bkz: ama ankarada deniz yok)
marinası vardır.
oha amk kar yağmış dediğim şehir. bir kaç gündür dengesizliğin kitabını yazdı.
nisan'da kar yağan, bugün kar ve güneşin aynı anda bulunduğu soğuk havaya sahip olan şehir.
Normalde karın kendisine en çok yakıştığı şehirlerden biridir ama nisan ayında değil. Resmen üşüyorum lan, şaka gibi.
Artik tam olarak bahari yasatsin istedigim sehir. Bunalttin beni bu kis ankara. Aç artik su guneşin yüzünü.
dumura uğratan şehir.

bazıları bugünü mangal yaparak geçirmek için planlarken onlara aşırı piç bir gülüş ve kar ile karışılık vermiş şehir.
deniz olması mühim değil müthiş bir şehirdir her tür şey vardır hakkını yemeyelim o meydanı yok mu hiç bir yerde olduğunu sanmam yaşlı tontiş teyzeler filan çok güzel bir şehir ankara .
Kar yağmış. Mikail iyice şaşırdı ya.
dolmuşta yüksek sesle müslüm baba dinlerken, yanındakinin ''sesi kısar mısın?'' diye sorduğunda şoförün '' boşver be birader vardır elbet bir derdi bırak dinlesin.'' dediği yerdir ankara.
Bu gelisimde beni mutlu etmeyen sehirdir.

Tamamen bitmisim ben.

Yasama sevincim tamamen bitmis.
insanı umutsuzluğa düşüren şehir.
Vize arası devamsızlıklarımı gözüm kapalı kurban ettiğim şehrim. Ah bi de bi şekilde okulumu buraya taşıyabilsem iki aydan fazla ayrı kalamıyorum burdan.
Doğduğum, büyüdüğüm, okuduğum şehir. Daha fazlası yeter deyip istanbul'a geldim. Pişman mıyım? Emin değilim.
hiçbir semtine aşık olmadığım şehir. yıllarımı boku bokuna bu şehirde geçiriyorum. tanıdıklarım "elbet bunda da bir hayır vardır." diyip beni telkin ediyorlar. 15 yıldır bir hayır göremedim. önümüzdeki 2 yıl içinde de görür müyüm ki acaba?
karanfil sokağın çaprazındaki limon pazarı özetler Ankara'yı.
yıllarca yaşarsın ve birgün ayrılmak ve artık başka bir şehirde yaşamak durumunda kalırsın. şehri özlediğini düşünürsün hep ve yine ziyarete geldiğin seferlerden birinde anlarsın ki şehir aynı şehir özlenense orada geçirdiğin zamanlar. yaşadıkların.
bu gecede buz dolabında yaşıyomuş hissi uyandıran şehir.
melih gökçek'in tarlası, köyü, dükkanı.
az evvel birisi kizilayda yanima geldi, abi istedigin kadar sigara vereyim bana otobus karti basar misin dedi. basamam da bozuk verebilirim dedim. adam tutturdu kart bas diye. neyse bu gitti, iki dakika sonra baskasi geldi. sana istedigin kadar sigara vereyim bana 1.25 ver diye. boynumda, sigaralar paraya cevrilir diye yazi asili sandim. bu sigararalari bedava mi dagitiyorlar.
sabah olan sehir. hayattan bir gece daha caldik.
© copyright 2005 - 2026