bugün

--spoiler--
Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış kendi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk Vatandaşları arasından yedi yıllık bir süre için seçilir.

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri dışından aday gösterilebilmesi, Meclis üye tamsayısının en az beşte birinin yazılı önerisiyle mümkündür.

Bir kimse, iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez.

Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.
--spoiler--

şeklindeki içeren maddedir.

ulan yasa bağırıyor tayyip'in vekilliği düşmüştür.
--spoiler--

MADDE 101- (Değişik: 21/10/2007-5678/4 md.)

Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri
veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları arasından, halk tarafından seçilir.

Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday
gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkündür. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel
seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde onu geçen siyasî partiler ortak aday
gösterebilir.

Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.

--spoiler--
Anayasanın ihlal edildiğini basbas bağırmaktadır.
bir akpartili olarak, erdoğanı çok seven biri olarak, erdoğan tarafından ihlal edildiğini düşündüğüm maddedir. ulan cumhurbaşkanı seçildin, git otur makamına işte. daha derdin ne amk. adam kopamıyor resmen. 12 senedir nasıl alıştıysa. lan iki haftadır erdoğan ne zaman koltuğa oturacak, başbakan kim olacak, erdoğan halen başbakan mı, erdoğan hem başbakan hem cumhurbaşkanı, şöyle böyle diyerek beynimiz sikildi amk. yeter da. seçildin işte. git otur makamına. davutoğlunu da seçtin. bırak yapsın görevini. halen mecliste ne işin var senin. yasa yasa diye ötüp kendin ihlal ediyorsun amk.
çok kızdım yaa.
© copyright 2005 - 2026