bugün

Çoğu doktorun yaptığıdır. iyi stres attırıyor o yüzden dinliyorlar.
Ben de yoğun bakım çalışanı olarak dinlerim genelde. Tedavi, bakım ve takiplerde saatlerce hastaların başında durduğumuz için uykum geliyor. Müzik dinç tutuyor. Meslektaşlarım gibi çay kahve sigara müptelası olmak yerine müziği tercih ediyorum hem hastalar için de iyi bence. 7/24 sadece tıbbi cihazların dıtdıtlarını bipbiplerini duyuyorlar. Farklı sesler duymak onlar için de iyi oluyor diye düşünüyorum. Bilinci açık extübe hasta olursa onların istediği şarkıyı da açıyorum.
Bir ürolog vardı, adamı hic sevmezdik. Her geldiginde bilgisayardan aynı sarkı listesinin aynı sarkısından baslardı. Müzik dinlemek güzel ama böyle bir rutin insanı ruh hastası ediyor. Ureteroskopu gözüne sokmak geciyor icinden.
Stres atmaktır. Rahatlama metodudur. Yoğun bakımda çalışan ben gecenin ilerleyen saatlerinde ortam stabil ise açar dinlerim. Günün stresini alır.
iyi hissedip işini başarıyla yapacaksa dinleyebilir tabi , sürekli hastalarla ,hastalıklarla uğraşmak belli bir noktada sıkıcı olur ve bu insanların da motivasyona ihtiyacı var.
nip tuck dizisinde her bölümün rutini idi.
gayet sıradan bir eylem. neredeyse her operatörün bir müzik listesi vardır. insan beyni bir şeye en fazla 20 dakika kadar konsantre olabiliyor. yapılan iş ne kadar ciddi ve riskli olursa olsun bunu içselleştirip rutin bir işlem ruhuyla yapmazsanız elinizde patlar. dikkati dağıtmak ve kafayı toparlamak için bazı operatörlerin daha farklı alışkanlıkları da vardır. yani demem o ki ameliyathanelerde sizin sandığınız gibi sadece müzik dinlenmez.
Genel anestezi altinda yapilmayan safra kesesi ameliyatim sirasinda hande yener, gulsen, hedise gibi sahislara maruz kaldim.

Beni ameliyeat eden doktor senin muzik zevkini ayri, vizyonsuzlugunu ayri sikeyim.
Tesettürlü bir arkadaşım liseliyken kalçasındaki kıl dönmesi nedeniyle ameliyata girecekken ameliyathanede sertaç ortaç çalıyormuş. *
Kıl dönmesi ameliyatı olurken doktor değil de ben MP3 den şarkı dinlemiştim.