paulo coelho nun mevlana nın mesnevisi nden ilham alarak yazdığı, uzun müddet best seller olmuş romanı.
romanda santiago aldı endülüslü bir çobanın, mısır a hazine aramaya giderken, kendi kişisel menkıbesini keşfetmesi anlatılıyor.
beni benden alan, endülüs ovalarından başlayıp mısıra kadar uzanan bir yolculuğa çıkmamı sağlayan muazzam kitaptır. yazarı paulo coelho bunu hep yapmaktadır. kitapta bir çobanın rüyasında ona vadedilen hazineyi bulmak için çıktığı yolculuk anlatılır.
okunulması gereken kitapların başında gelir. ayrıca filminin de çekimlerine başlanacakmış yakında. simyacıyı da matrix serisinde Morpheus'u canlandıran Laurence Fishburne oynayacakmış.
--spoiler--

"benim için beklenmedik bir talih oldun, tanrı`nın lütfu oldun. şimdi eskiden bilmediğim bir şeyi biliyorum: değeri bilinmeyen her lütuf felakete dönüşüyor. artık hayattan bir şey beklemiyorum. ama sen, şimdiye kadar aklıma bile getiremediğim zenginliklere ve ufuklara bakmaya zorluyorsun beni. oysa, şimdi bunların neler olduğunu bildiğim, önümdeki olanakları gördüğüm için, kendimi eskiden olduğundan daha kötü hissedeceğim. çünkü her şeye sahip olacağımı biliyorum ve istemiyorum bunu.."

--spoiler--
nedense simyaci denilince aklima ilk giris kisminda ki o muhtesem hikaye gelir.

--spoiler--
- Neden ağlıyorsun? diye sormuş Oreas'lar.
- Narkissos için ağlıyorum, diye yanıtlamış göl.
- Ne var bunda şaşılacak, demiş bunun üzerine orman tanrıçaları. Bizler ormanlarda boşu boşuna onun peşinde dolaşır dururduk, ama onun güzelliğini yalnızca sen görebilirdin yakından.
- Narkissos yakışıklı bir genç miydi? diye sormuş göl.
- Bunu senden daha iyi kim bilebilir ki? diye karşılık verdi iyice şaşıran Oreas'lar. Her gün senin kıyılarına gelp sularına bakıyordu!
Göl bir süre sessiz kalmış. Sonra şöyle konuşmuş:
- Narkissos için ağlıyorum, ama onun yakışıklı olduğunu hiç fark etmemiştim ben. Narkissos için ağlıyorum, çünkü sularıma eğildiği zaman, gözlerinin derinliklerinde kendi güzelliğimin yansımasını görebiliyordum.
--spoiler--
paulo coelhonun kişisel menkıbe adı altında mistisizm ve kadercilik zerk ettiği eseridir.
© copyright 2005 - 2026