bugün

/147
la tahzen innallahe meana....
günümüz ve yarınlarımızda insanlar tarafından varlığı sorgulanacak olan.
rab, yaradan. başı ve sonu olmayan, asla hiç bir surete, şekle, şemâle sığdırılamayacak kuvvet ve kudret sahibi.
tek ilâh.
zati ve subuti sıfatlarından bildiğimiz, anladığımız tek ve benzersiz ''o'' olan yaratıcımız.
kimileri için hakikat kimileri için yalan ve hayal kimileri için ise bir teselli (bkz: allah/#22473096).

allah her şeydir, herkesin olmasını istediği gibidir.

bana göre ise insanlığın en büyük gerçeğidir.

tartışmasız öyle tabi bana göre, benim iç dünyama göre tartışmasız bir hakikat. ama genele vurursak elbette varlığı yokluğu mevzusunu tartışırız.
hz ali der ki,

ben onu duamı kabul etmeyişinden tanırım.

ancak hz ali gibi bir deryaya, arkasında kitaplar saklı böylesi bir cümle yakışırdı.
sorgulamakta beis yoktur, zaten tahkiki iman sorgulayarak edinilir,

neyi neden yaptığını bilmeyen müslümanın ettiği ibadet taklidi iman oluyor ve makbul değildir,

video bu soruların cevaplarını net olarak veriyor,https://www.youtube.com/watch?v=nGdP-DJPjKg
Allah, herkesin bildigi bir sırdır.
Neyin kafasını yaşamış ya.. sen tut Ademi yarat sonra şeytanla iddiaya gir meyve yarat ama yasakla, ademin kemiğinden Havvayı yaratarak kadına haksızlık et, yapıyon bari iki üç tane yapsaydın ensest ilişkiden gelmeyeydik.
birliğine iman ettiğim geçmişimdeki cahilliklerimden dolayı affına sığındığım el gaffar el hassib!
inanç sahiplerinin ağızlardan düşürmemesi gereken yüce yaradanımızın ismidir.
Yaradan.
Yüce varlık , evrenin yaratıcısı .
araplardan ithal ettiğimiz tanrımız.
Arap mitolojisinde yaratıcıya verilen arapça isim.
arap mitolojisindeki tek tanrı.
(bkz: büyük lider)
(#22570571) .
bilinen dinler tanrılarını güç ve kudreti çağrıştıran eril unsuru üzerinden tanımlar ve onları erkek kabul eder.

hıristiyanlıkta isa böyledir. babası da..
yahudilikle yakupla güreşen bir erkektir tanrı..
yunan tanrıları da roma tanrıları da aynı durumdadır.

oysa islamın tanrısı allahtır ve kendini kitabının ilk cümlesinde esirgeyen ve bağışlayan diye tanımlıyor. merhametiyle tanınmak isteyen bir ilah ki ona allahtan başka bir şey denmez.
dualarımı kabul ettiğini düşündüğüm yüce yaratıcı.
her gün adına sövülen varlık...
şüphesizki gücü herşeye kadirdir ve eşi benzeri olmayandır.
her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten varlık. merhametinden şüphe edilemez.
ilk entry olmaya değer, değer kavramının kendisi yaratandır.
bir nevi "işimize karışmasın işte öyle gökte otursun" denilerek dininin kutsal kitabından haberi olmayan über müslümanlarca göğe çıkarılmış yüce yaratıcı.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026