bugün
- midye7
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- sevgiliyle yapılabilecek en güzel aktivite6
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi8
- seksting yapacak yazarlar veritabanı6
- kiraz cicegi kolonyasi33
- sözlük yazarlarının tatlıları20
- tabağında yemek bırakan erkek5
- kokoreç3
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar9
- oğlum donat şu masayı3
- neden kadın ayağına ilgi duyulduğu sorusu3
- ayakseverlik3
- sevgiliyle yemek yaparken sevişmeye başlamak5
- stanley termosu olan kız3
- iş sözleşmesinde 5 yıl hamile kalamaz maddesi7
- izlenilen ilk yabancı dizi10
- düşün ki o bunu okuyor6
- corona2
- erdal özyağcıların küçük zamparalığı4
- su içen kız3
- uludağ sözlük kızlarının güzel olması7
- boş yapan yazar3
- en çok öğrenmek istediğiniz diller3
- esaretin bedeli filmini hapiste izlemek2
- dördüncü yakup3
- halil ibrahim türküsü2
- kadın yazarların kavga etmesi11
- bitiremediği yemeği paketleten erkek modeli4
- uçak gemisini batıran ilk kişi3
- yoğundum arayamadım yazamadım sözüne inanılmaması2
- suç ve ceza kitabını alıp okumamak3
- sözlükçülerin müzik zevklerini anlatan şarkılar4
- imf büyüme beklentisi3
- uludağ sözlük erkeklerinin çok tipsiz olması5
- anal sex yapan kadın5
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen15
- bir ayet reddedince dinden çıkmak18
- kuran da namazın olmaması21
- türklerin paradan çok itibara önem vermesi4
- am frekansı4
- denize girmek6
- yeni 31 çekmiş erkek tatlılığı4
- kıbrıs ta üniversite okumak2
- askerde günde iki kere duş alan erkek12
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- şaban oğlu şaban filminde elması çalan kişi3
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler15
- fusya semsiyeli yabanci18
- fransa mı kazansın fas mı2
onun sözü kurani-kerimdir, başka da hiç konuşmaz.
eğer sahiden bu evren onunsa ve biz de kullarıysak fena halde ilginç bir durum yaşanacaktır ahiret gününde. çünkü karşısında cevap aradığımız yüzlerce soruyla bizler ve yaşamın bütün büyük ustaları olacak. heyecan verici olacağı çok açık. çok isterim var olmasını. bağışlanmayacağımı, sonsuz acılar ile yoğrulacağımı bilsem bile içimdeki bilmek ve sormak arzusu daha baskın geliyor.
kuru kuruya "allah'im seni seviyorum" demek yetmez.
dua gerek, tovbe gerek, namaz gerek, ask gerek...
dua gerek, tovbe gerek, namaz gerek, ask gerek...
Muslumanlarin toplanmasini istedigim baslik . Ve su ayetle yuce rabbimize hamd edelim .
Oku yaradan rabbinin adiyla oku . O , insani alaktan yaratti . Oku ! O sonsuz kerem sahibi Rabbindir. Kalem ile yazmayi öğretendir . O insana bilmedigi seyleri ogretti ( alak 1-5)
Oku yaradan rabbinin adiyla oku . O , insani alaktan yaratti . Oku ! O sonsuz kerem sahibi Rabbindir. Kalem ile yazmayi öğretendir . O insana bilmedigi seyleri ogretti ( alak 1-5)
en büyük sır olsa gerek...
anlayamadığım.
mevcut değildir.
seviyoruz hem de çok.
sahibim.
türk dil kurumunca "Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Tanrı" diye tanımlanıyor.
ben bunun ateistlere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. aynı cümleyi "... yüce varlık olduğuna inanılan" diye kurmaları bence daha uygun olur. bence burada yapılan düpedüz saygısızlıktır.
ben bunun ateistlere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. aynı cümleyi "... yüce varlık olduğuna inanılan" diye kurmaları bence daha uygun olur. bence burada yapılan düpedüz saygısızlıktır.
arap geleneklerinde bir tanrı modeli.
bas gitar gibidir. var olunca göremeyiz dinleyemeyiz ama o olmayınca bir şeyler eksik gibidir.
Yokluğu bela varlığı yara.
Kurandaki esmaül hüsnadan ilk inen isimdir.
rabbül alemiyn teala hz. leri özgür hür iradeyi yaratmıştır. aklı yaratmış insanın emrine sunmuştur. demek ki aklını kullanan insan rabbini bulabilir. genel manada hangi amaç uğruna bu alemin yaratıldığını düşünüp bulabilir.
şeytan aklını şer (negatif) anlamda kullanmıştır. şeytan da nefsine yenilmiş, adem oğluna düşman kesilmiştir. sudan bir bahane üretmiştir hemde. ateş mi toprak mı meselesi. ateş olsa ne çıkar toprak olsa ne. hepsi kul sonuçta.
şeytanın bu özgüveni kendi kendisini yanlış sevk ve idare etmesinden geliyor. kibrinden, hakkı kabul etmediğinden kaynaklanıyor. insanları saptırdığının farkındadır. kesin bir bilgiyle yaratıcıyı tanımaktadır. insanoğlunun fitri olarak üstün özelliklerini görmüş kendisini geçmesine haset etmiştir. o da tüm imkanlarını seferber edip insanoğlunun negatif yönlerine oynar oyununu.
şeytanın mantığı şudur; ele geçiremiyorsam bile, kazanamıyorsam bile, en fazla kayıp ve zayiatla insanoğlundan intikamımı almalıyım.
insan sayesinde itibarını kaybetmiştir. insan sayesinde allah ile arası bozulmuştur. insan sayesinde makamını ve mevkiini kaybetmiştir. insan sayesinde horlanmış, dışlanmış hakir görülmüş, lanetlenmiştir. bu yüzden ademoğluna düşman kesildi.
allah teala hz leri ona müsade etti. ona tabi olanları saptırması görevini kendiliğinden üzerine aldı. şayet şeytan olmasaydı şeytani yolun yolcuları nasıl fark edilebilirdi ? o sadece sebep oldu kendi rızasıyla zorlama olmadan. burada cenabı hakkın bir sorumluluğu yoktur. tercih yaptı. kendi kendini bitirmek pahasına hemde.
cesareti küstahlığından geliyor. cahil cesur olur. kendisine, kabiliyetlerine olan fazla güveninden kaynaklanıyor meydan okuması. kibrinden, enaniyetinden kaynaklanıyor hakkı çarpıtması. üstünlük taslaması, acımasızca davranması, merhametsizliği, allah teala hz lerinden hakkıyla korkmadığından, onu gerçekten sevmediğinden ileri geliyor.
şeytan kendi nefsini, allaha tercih etmiştir. nefsini ilahlaştırmıştır. her kim de nefsini ilahlaştırırsa akıbetinin şeytan ve avanesi gibi olmasından korkulur.
şeytan aklını şer (negatif) anlamda kullanmıştır. şeytan da nefsine yenilmiş, adem oğluna düşman kesilmiştir. sudan bir bahane üretmiştir hemde. ateş mi toprak mı meselesi. ateş olsa ne çıkar toprak olsa ne. hepsi kul sonuçta.
şeytanın bu özgüveni kendi kendisini yanlış sevk ve idare etmesinden geliyor. kibrinden, hakkı kabul etmediğinden kaynaklanıyor. insanları saptırdığının farkındadır. kesin bir bilgiyle yaratıcıyı tanımaktadır. insanoğlunun fitri olarak üstün özelliklerini görmüş kendisini geçmesine haset etmiştir. o da tüm imkanlarını seferber edip insanoğlunun negatif yönlerine oynar oyununu.
şeytanın mantığı şudur; ele geçiremiyorsam bile, kazanamıyorsam bile, en fazla kayıp ve zayiatla insanoğlundan intikamımı almalıyım.
insan sayesinde itibarını kaybetmiştir. insan sayesinde allah ile arası bozulmuştur. insan sayesinde makamını ve mevkiini kaybetmiştir. insan sayesinde horlanmış, dışlanmış hakir görülmüş, lanetlenmiştir. bu yüzden ademoğluna düşman kesildi.
allah teala hz leri ona müsade etti. ona tabi olanları saptırması görevini kendiliğinden üzerine aldı. şayet şeytan olmasaydı şeytani yolun yolcuları nasıl fark edilebilirdi ? o sadece sebep oldu kendi rızasıyla zorlama olmadan. burada cenabı hakkın bir sorumluluğu yoktur. tercih yaptı. kendi kendini bitirmek pahasına hemde.
cesareti küstahlığından geliyor. cahil cesur olur. kendisine, kabiliyetlerine olan fazla güveninden kaynaklanıyor meydan okuması. kibrinden, enaniyetinden kaynaklanıyor hakkı çarpıtması. üstünlük taslaması, acımasızca davranması, merhametsizliği, allah teala hz lerinden hakkıyla korkmadığından, onu gerçekten sevmediğinden ileri geliyor.
şeytan kendi nefsini, allaha tercih etmiştir. nefsini ilahlaştırmıştır. her kim de nefsini ilahlaştırırsa akıbetinin şeytan ve avanesi gibi olmasından korkulur.
işi vardır gücü vardır. siz sefillerle ise her anlamda ilgilenecek başka elemanları vardır.
varlığına inanıyorum. ama islam devletleri neden perişan, gerici ve sefil ? madem bu kadar süper bir inanç sistemimiz var, neden müslümanlar uygarlaşamadı ?
birbirimizi mi yiyoruz acaba anlamadım ki.
lümpenler.
birbirimizi mi yiyoruz acaba anlamadım ki.
lümpenler.
islam'i teist bir figür. felsefi olarak da bilimsel olarak da var olması mümkün değildir.
Yuce rabbim canlilari nasil harika yaratmis. Inceledikce hayran kaliyor insan.
Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.(fatiha/5)
olmayan hayallerde yaşayan arap efsanesi. eskiden sadece ay tanrısı idi sonradan yükselerek şirketin başına geçti ve bütün hisseleri aldı.
evreni ve zamanı yaratan, dünya üzerindeki bütün varlıkları kendisinden olan pir paçadan yarattığı, bazılarına göre Tanrı, Allah, Doğaüstü güç olarak adlandırılan, bilinen tüm varlıklardan daha üstün olduğu kabul edilen ............ -tam olarak ne diyeceğimi bilemedim-
sevdiğim ve beni sevmesini istediğim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar