bugün
- oruç açı anlamak içinse açlar neden oruç tutar10
- tefsiriyle okusak ülkenin yarısı dinden çıkar11
- kucak dansı yapmayı bilen kız sayısının azalması6
- kizlarsoruyor com5
- yazılımcı erkeklerin yakışıklı olmaması6
- götün sürekli kanaması5
- aşık olunan ünlüler3
- akp bitince ne olacak22
- çocuk istememe nedenleri5
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın21
- macron koşacak diye park kapatan akepe31
- ben buraya yargılanmaya değil yargılamaya geldim3
- çirkin adam güzel kadın aşkı4
- cd devrinin bitmesi15
- das kapital i yırtan kız2
- öğretmen olmak5
- krediyle kurban kesen müslüman2
- fusya semsiyeli yabanci17
- royall stars3
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim12
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- herzevekil4
- kuranı kerim meali5
- aquila bicipite8
- 8 temmuz 2026 ekrem imamoğlu savunması4
- ulu sözlük team3
- gaddar kerim in mesleği nedir4
- araba sevdası2
- akrabalarla tüm alakayı kesmek5
- kiraz cicegi kolonyasi2
- borç olmadan kira olmadan iyi olan para2
- inte suri hur2
- bezelye yemeği9
- toyota corolla3
- lidya pınar2
- sözlük hatunlarının nefsimi kabartması sorunsalı10
- güzel zannedilen kadınların sıradan olmaları9
- bedenen yorulmak mı beynen yorulmak mı4
- aylık 346 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- yani olmuyor2
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler10
- alaçatı da hayır lokmasını talan eden teyzeler8
- otel odasında ölü bulunmak12
- ekşi sözlükteki başlıkları uludağ sözlükte görmek7
- 85 çalışmak vs 96 çalışmak2
- toplu taşımada osuran şahıs3
- tüm dünyanın zengin olması2
- ilahi bir gücün sizi frenlediği düşüncesi7
- mehdi olmayı düşünmek5
- kılıçdaroğlu vs davutoğlu2
ay tanrısı sin’in lakabıdır ancak ne hikmetse müslümanlar da kendi inandıkları yaratıcıya Allah demişlerdir.
Kendisinden başka ilah yoktur. O alemlerin rabbidir.biz yalnızca o'na inanır ve yalnızca o'na ibadet ederiz.Biz böyle iman ederiz.
sözünden caymayan, zaferlerin hepsinin sahibi, koruyan ve gözeten, yardımcı olarak yeten, yaptığını sağlam ve hikmetli yapan, bağışlaması çok olan, her şeyi hakkıyla bilen, göklerdeki ve yerdeki her şeyin sahibi, dayanılacak tek vekil.
beni sevmediğini düşündüğüm yaratıcı. üzgün surat.
En kudretli allah vicdandır.
garip bir şey.
Pazar sabah beni sabahın köründe uyandıran, diş ağrısını şıp diye kesen apranax fort kadar insanlığa faydası olmayan Arap tanrısı.
islam öncesi putperest arabistanda ay tanrısı olarak bilinir. putperestliği hesapta kabul etmeyen islamın içerisinde kendine yer bulabilmiştir.
Bu kâinatın sahibi ve bu âlem sarayının sultanı ve bu mülkün maliki olan zatın bütün isimlerini ve sıfatlarını kuşatan özel ismidir.
Şafi Allah'ın bir ismidir denilebilir ama Allah şafi'nin bir ismi denilmez.
Şafi Allah'ın bir ismidir denilebilir ama Allah şafi'nin bir ismi denilmez.
Arapçada kainatın yaratıcısını ifade etmek için kullanılan kelime.
--spoiler--
Efsane boksör Muhammed Ali bir röportajında "Koruman var mı?" diye soran spikere efsane cevap vermiştir. Ali, soruya "Bir korumam var. Gözleri olmasa da görebilen, kulakları olmasa da duyabilen, hafızası olmadan her şeyi hatırlayan. Bir şey yaratmak istediğinde ona sadece 'ol' der. En gizli düşüncelerini bile duyandır. Tahmin et bu kimdir. O Allah'tır. O Benim korumamdır, o senin korumandır." diye yanıt vermişti.
--spoiler--
Efsane boksör Muhammed Ali bir röportajında "Koruman var mı?" diye soran spikere efsane cevap vermiştir. Ali, soruya "Bir korumam var. Gözleri olmasa da görebilen, kulakları olmasa da duyabilen, hafızası olmadan her şeyi hatırlayan. Bir şey yaratmak istediğinde ona sadece 'ol' der. En gizli düşüncelerini bile duyandır. Tahmin et bu kimdir. O Allah'tır. O Benim korumamdır, o senin korumandır." diye yanıt vermişti.
--spoiler--
Tüm dini kitaplarda tanrının psikopatlıkları var.
incilde günah işlemektense elinizi kesin, gözünüzü çıkarın vs.. diyor
incilde günah işlemektense elinizi kesin, gözünüzü çıkarın vs.. diyor
Uludağ sözlükle protokol imzalayıp imzalamadığını merak ettiğim sözde yaratıcı. ismail tarikat kursan bu kadar allah müridini bir araya toplayamazdın he.
kafamdan kaynar sular dökecek, derimi eriterek beni tekrar ve tekrar yakacak ve bana dev topuzlarla vuracak tanrı.
kendisine bir şarkı ve çiçek armağan etmek istiyorum, ve şunu da belirtmek isterim ki görüldüğü üzere ben ondan çok daha merhametliyim. bu da inanmamak için yeterli bir sebep.
kendisine bir şarkı ve çiçek armağan etmek istiyorum, ve şunu da belirtmek isterim ki görüldüğü üzere ben ondan çok daha merhametliyim. bu da inanmamak için yeterli bir sebep.
inanmayanlar peygamber efendimize (asm.) Allah'ı kim yarattı diye sormuş ve bu soru üzerine cebrail (as.), allahü azîmüşşân'dan ihlâs sûresini cevap olarak getirmiştir.
ihlas suresi meali:
rahmân ve rahîm olan allah’ın adıyla
1- de ki: o allah birdir.
2- allah samed (her şey o’na muhtaç, o kimseye muhtaç değil)’dir.
3- o doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.
4- ve hiçbir şey o’nun dengi değildir.
ihlas suresi meali:
rahmân ve rahîm olan allah’ın adıyla
1- de ki: o allah birdir.
2- allah samed (her şey o’na muhtaç, o kimseye muhtaç değil)’dir.
3- o doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.
4- ve hiçbir şey o’nun dengi değildir.
inananların mantığı da doğru inanmayanlarinda..
Var da ola bilir yok da..
Ben inanıyorum..tercih meselesi..
Var da ola bilir yok da..
Ben inanıyorum..tercih meselesi..
yaratılış inancına sahip olanların yaratıcı olarak kabul ettiği varlık...
yaratılış inancına sahip olmayanların varlığı ile dalga geçtiği varlık...
yaratılış inancına sahip olmayanların varlığı ile dalga geçtiği varlık...
eğer varsa ve bana söz hakkı tanırsa aramızda şöyle bir diyalog yaşanacaktır.
-inanmadın ve cehennemde sonsuza kadar yanacaksın
-demek ki varmışsın, kötü oldu gerçekten.
-neden inanmadın, o kadar kitap gönderdim.
-pek çok din vardı. her biri kendi dininin en doğru din olduğunu söylüyordu. üstelik ben doğduğumda en son gönderdiğin kitabın üzerinden 1400 yıl geçmişti, güvenilir olduğuna dair veriler zayıftı. kuran'ın elime ulaşan hali de peygamber öldükten 200 yıl sonra derlenmişti. arapçada anlam bakımından önemli olan semboller ise çok daha sonra eklenmişti. öte yandan senin varlığının savunucuları bilimsel gerçekleri ya iki adım geriden takip ediyorlardı ya da yalanlamaya çalışıyorlardı. bana verdiğin sorgulama yeteneği bu veriler ışığında yolladığın tebligata güvenmem için yeterli done olmadığını söylüyordu. bunların dışında yaşadığım dönemde sistemli bilimsel organizasyonlar evrenin varoluşunu açıklamak için henüz yeterince çalışma yapamamıştı, zamana ihtiyacımız vardı, uğraşıyorduk ki ben öldüm.
buna rağmen yakılmam sonsuz adaletin gereği ise elimden bir şey gelmez, aşk ve sanat için teşekkür ediyorum.
-inanmadın ve cehennemde sonsuza kadar yanacaksın
-demek ki varmışsın, kötü oldu gerçekten.
-neden inanmadın, o kadar kitap gönderdim.
-pek çok din vardı. her biri kendi dininin en doğru din olduğunu söylüyordu. üstelik ben doğduğumda en son gönderdiğin kitabın üzerinden 1400 yıl geçmişti, güvenilir olduğuna dair veriler zayıftı. kuran'ın elime ulaşan hali de peygamber öldükten 200 yıl sonra derlenmişti. arapçada anlam bakımından önemli olan semboller ise çok daha sonra eklenmişti. öte yandan senin varlığının savunucuları bilimsel gerçekleri ya iki adım geriden takip ediyorlardı ya da yalanlamaya çalışıyorlardı. bana verdiğin sorgulama yeteneği bu veriler ışığında yolladığın tebligata güvenmem için yeterli done olmadığını söylüyordu. bunların dışında yaşadığım dönemde sistemli bilimsel organizasyonlar evrenin varoluşunu açıklamak için henüz yeterince çalışma yapamamıştı, zamana ihtiyacımız vardı, uğraşıyorduk ki ben öldüm.
buna rağmen yakılmam sonsuz adaletin gereği ise elimden bir şey gelmez, aşk ve sanat için teşekkür ediyorum.
Bir kişi veya madde veya enerji değildir.
etrafta hiçbir kanıt bırakmadığı için sadece akılla sezilebilen varlık.
edit: şizofrenler bunu beğendi.
edit: şizofrenler bunu beğendi.
etrafına baktığında canlıların veya cansızların zeki bir varlık tarafından yaratıldığını düşünebilenleri anlamıyorum.
Bizi yaratan sonsuz kerem sahibi..
Alemlerin yaratıcısı,sonsuz güç.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar