bugün
- kız yazarlara sataşmak vs meriçlik9
- clydeless vs velvet8
- 15 18 yaş arasına müebbet hapis düzenlemesi12
- velvet korumam altındadır22
- keşke yunan galip gelseydi diyen kitle4
- sözlükte kadın yazar kalmaması5
- mason greenwood29
- borsayı kim 14 000 de tutuyor6
- sizce ben velvete anadan üryan fotimi atmışmıdırım2
- haluk levent'in kumar oynamasının asıl sebebi11
- henüz doğmamışlara tavsiyeler5
- erdoğan'ın gerçekten asrın lideri olması9
- karşı cinste hayran olunan özellik5
- birader beyler birader baydırlar2
- öğretmenlikte sürekli motivasyon beklemek3
- tas kafa saç modeli5
- evlat olsan sevilmezsin 31 olsan çekilmezsin2
- 10 bin lira verseler bu gece sokakta yatar mısın14
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu16
- anın görüntüsü20
- güne bir tespit bırak6
- sinir bozucu şeyler14
- hiç eksi vermemek8
- iki birayla yatağa atılan kız devri bitmesi5
- geceye bir kemal kılıçdaroğlu sözü bırak2
- ben geldim naneler33
- sevgiliyle dağ evindeyken şömine önünde sevişmek12
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek23
- gocu21
- fiat egea vs renault fluence3
- simit4
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı9
- suça sürüklenen çocuk düzenlemesi tbmm de4
- 3 bin tl'ye ekmek arası döner satan işletme2
- tinder kıza selamın aleyküm yazdım2
- velvet17
- ekşi sözlük yazarlarının kahvaltıları3
- danla bilic3
- 14 temmuz şempanze günü7
- aylık 445 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- kütüphane2
- saçma sapan ritüeller2
- erkeklerin güzel kız görünce verdiği tepki9
- suca suruklenen cocuk2
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı7
- skoda superb2
- parliament night blue3
- kilo vermek isteyenlere tavsiyeler3
- ellerine kurban olduğum sözlük kızı6
- ilk buluşmada onlar konuşur akp yapar diyen kız5
(bkz: ihlas suresi)
hala varlığından şüphe duyanlar var ya ben ona şaşırıyorum.*
herşeyi affeden ama kul hakkını affetmeyen. bizi alemlerin sultanı hz muhammed (s.a.v)'in yüzü suyu hürmetine yaratan rabbim. şakirtlere selam olsun
tanım: yaratıcı.
onunla aram eskisi gibi değil.**
onu hissedemiyorum ve buna gerçekten bazen çok kafayı takıyorum. eskiden nebliyim garipti. orada bi' yerde olduğunu biliyodum ama şimdi ya yoksa demek beni delirtiyo. işte bu yüzden sürekli beni kendinden esirmege diye dualar ediyorum. ama inanıyorum ki eskisi gibi olacağım. eskisi gibi adını duyduğumda tüylerim diken diken olucak. bana verdiğin şeyler için sana binlerce kez şükrediyorum. sana yalvarıyorum ki beni kendinden esirgeme. varlığın bana huzur veriyo. her ne kadar ya yoksa diye düşünsemde ordasın biliyorum.
*
onunla aram eskisi gibi değil.**
onu hissedemiyorum ve buna gerçekten bazen çok kafayı takıyorum. eskiden nebliyim garipti. orada bi' yerde olduğunu biliyodum ama şimdi ya yoksa demek beni delirtiyo. işte bu yüzden sürekli beni kendinden esirmege diye dualar ediyorum. ama inanıyorum ki eskisi gibi olacağım. eskisi gibi adını duyduğumda tüylerim diken diken olucak. bana verdiğin şeyler için sana binlerce kez şükrediyorum. sana yalvarıyorum ki beni kendinden esirgeme. varlığın bana huzur veriyo. her ne kadar ya yoksa diye düşünsemde ordasın biliyorum.
*
Rahman
Mümin
Halik
Vehhab
Basit
Semi'
Habir
Aliyyu
Celil
Hakim
Hak
Hamid
Mumit
Vahid
Muahhir
Vali
Afuv
Cami'
Nafi'
Varis Rahim
Müheymin
Bari
Rezzak
Hafid
Basir
Halim
Kebir
Kerim
Vedud
Vekil
Muhsi
Hayy
Samed
Evvel
Müteal
Rauf
Ğani
Nur
Raşid
Melik
Aziz
Musavvir
Fettah
Rafi'
Hakem
Azim
Hafiz
Rakib
Mecid
Kavi
Mubdi
Kayyum
Kadir
Ahir
Berr
Malikül Mülk
Muğni
Hadi
Sabur
Mümin
Halik
Vehhab
Basit
Semi'
Habir
Aliyyu
Celil
Hakim
Hak
Hamid
Mumit
Vahid
Muahhir
Vali
Afuv
Cami'
Nafi'
Varis Rahim
Müheymin
Bari
Rezzak
Hafid
Basir
Halim
Kebir
Kerim
Vedud
Vekil
Muhsi
Hayy
Samed
Evvel
Müteal
Rauf
Ğani
Nur
Raşid
Melik
Aziz
Musavvir
Fettah
Rafi'
Hakem
Azim
Hafiz
Rakib
Mecid
Kavi
Mubdi
Kayyum
Kadir
Ahir
Berr
Malikül Mülk
Muğni
Hadi
Sabur
çelişkili özellikleri olan müslüman tanrısıdır:
kudretli,
adil,
insaflı,
iyi...
her şeyi bilen
her şeye gücü yeten..
ama,
insanlara acı çektiren,
felaketleri- savaşları önleyemeyen,
kendine inanmayanları işkence ve yakmakla tehdit eden,
evrenin işleyişine müdahale edemeyen,
yarattığı şeytan'a söz geçiremeyen,
kuran'da defalarca ''öldürün'' emirleri veren,
üstün güç!
(bkz: paradoks)
kudretli,
adil,
insaflı,
iyi...
her şeyi bilen
her şeye gücü yeten..
ama,
insanlara acı çektiren,
felaketleri- savaşları önleyemeyen,
kendine inanmayanları işkence ve yakmakla tehdit eden,
evrenin işleyişine müdahale edemeyen,
yarattığı şeytan'a söz geçiremeyen,
kuran'da defalarca ''öldürün'' emirleri veren,
üstün güç!
(bkz: paradoks)
mevlana derki:" basimi koydugum heryerde secde ettigim odur. alti yonde ve alti cihet disinda mabud odur. bag, gül,sema ve sevgili...hepsi bahane, maksat daima o`dur.
şayet allah'ı tanımak istiyorsanız
bu sebepten bir muammalar çözücüsü olmaya kalkışmayın.
daha ziyade etrafınıza bakın ve göreceksiniz o'nu,
çocuklarınızla birlikte oynarken.
ve fezaya bakın ve göreceksiniz o'nu,
bulut halinde gezinirken, şimşek halinde kollarını açarken
ve yağmur halinde inerken.
göreceksiniz o'nu, çiçeklerde gülümserken,
sonra yükselirken ve ağaçlarda ellerini sallarken. *
bu sebepten bir muammalar çözücüsü olmaya kalkışmayın.
daha ziyade etrafınıza bakın ve göreceksiniz o'nu,
çocuklarınızla birlikte oynarken.
ve fezaya bakın ve göreceksiniz o'nu,
bulut halinde gezinirken, şimşek halinde kollarını açarken
ve yağmur halinde inerken.
göreceksiniz o'nu, çiçeklerde gülümserken,
sonra yükselirken ve ağaçlarda ellerini sallarken. *
Varlığını 99 güzel ismi ile bizlere sunan, güzel isimleri arasında beden sıfatıda bulunan yani vucûdu olan yaratmış, yaratılmamış, eşi benzeri olmayan, koşulsuz tek ve ortaksız öncesi ve sonrası olmayan, ezelî ve ebedî olan varlığını matematiksel ifadeler'de bile görebildiğimiz en güzel isimlerin sahibi yüce varlıktır.
http://www.eskipara.com/ya-allah.htm
http://www.eskipara.com/ya-allah.htm
bayram değil seyran değil bizi durduk yere niye yarattığını merak ettiğim yüce yaratıcı.
arapça sözcük.
aslında tek sözcük değil bir nevi tamlamadır.
"al"* türkçe de dahil ural altay dilleri'nin hiçbirinde bulunmayan artikeldir. ingilizce'deki karşılığı the'dır.
"lah" ise ilahın al artikeliyle birleşmesidir ve tanrı anlamına gelmektedir.
kısaca allah = the god = tanrı*
tarihi kökeni ise islam'dan çok öncelere dayanır.
sümerler'de ay tanrısı nanna'ya; babil'de yine ay tanrısı olan sin'e allah denmiştir. ayrıca yahudilikte tanrının adı söylenmediğinden jehova için de elohim denmektedir.
(bkz: müslümanların ay takvimi kullanılması)***
arap paganizmi'de de kendine yer bulmuş ve baş tanrı olarak pantheondaki yerini almıştır.
mucize küpü bir tanrıdır.
kendisinden önce de var olan bütün inanışları yıkmış ama nedense onların gelenek göreneklerini sürdürmüştür.
(bkz: islam ın şartları)
(bkz: hac)
(bkz: kurban kesmek)
her şeyi yaratmış ve gene her şeyden haberdar olduğunu iddia etmesine karşın bazı konuları pek sallamamaktadır.
(bkz: feraiz)
(bkz: özgür irade)
bazı şeyleri insanlara kendisi yapmışken bu duruma düşenleri sonsuz cehennem azabıyla müjdeler(!)
(bkz: yasin suresi)
bir de pek kaprislidir. tonla şartı vardır. kimi inanmak için kimi müslüman sayılmak için.
(bkz: inanılmak için şart koşmak)
gönderdiği iddia edilen ve ahlak timsali peygamberinin yaptıkları ise başka bir yazının konusudur.
aslında tek sözcük değil bir nevi tamlamadır.
"al"* türkçe de dahil ural altay dilleri'nin hiçbirinde bulunmayan artikeldir. ingilizce'deki karşılığı the'dır.
"lah" ise ilahın al artikeliyle birleşmesidir ve tanrı anlamına gelmektedir.
kısaca allah = the god = tanrı*
tarihi kökeni ise islam'dan çok öncelere dayanır.
sümerler'de ay tanrısı nanna'ya; babil'de yine ay tanrısı olan sin'e allah denmiştir. ayrıca yahudilikte tanrının adı söylenmediğinden jehova için de elohim denmektedir.
(bkz: müslümanların ay takvimi kullanılması)***
arap paganizmi'de de kendine yer bulmuş ve baş tanrı olarak pantheondaki yerini almıştır.
mucize küpü bir tanrıdır.
kendisinden önce de var olan bütün inanışları yıkmış ama nedense onların gelenek göreneklerini sürdürmüştür.
(bkz: islam ın şartları)
(bkz: hac)
(bkz: kurban kesmek)
her şeyi yaratmış ve gene her şeyden haberdar olduğunu iddia etmesine karşın bazı konuları pek sallamamaktadır.
(bkz: feraiz)
(bkz: özgür irade)
bazı şeyleri insanlara kendisi yapmışken bu duruma düşenleri sonsuz cehennem azabıyla müjdeler(!)
(bkz: yasin suresi)
bir de pek kaprislidir. tonla şartı vardır. kimi inanmak için kimi müslüman sayılmak için.
(bkz: inanılmak için şart koşmak)
gönderdiği iddia edilen ve ahlak timsali peygamberinin yaptıkları ise başka bir yazının konusudur.
(bkz: kabe deki allah putu))
evreni yaratan zat-ı şahane. tektir, uyku tutmaz, yorulmaz, çok şefkatli , pek affedicidir.
bütün doğa kurallarını yaratandır. sebep sonuç ilişkilerinin "yaratılmış" olduğu julian barbour´un kaderi neredeyse hemen hemen ispatlamış olması enterasandır. onun söylemine göre "hareketleri önceden belirlenmemiş uzaylar, oluşamaz" larmış. demek ki hangi uzayda hangi nesnenin olacağı önceden hesaplanmış olmalıdır.
allah vardır ve onu inkar edenler de her zaman olmuştur, ve olacaktır da.
bütün doğa kurallarını yaratandır. sebep sonuç ilişkilerinin "yaratılmış" olduğu julian barbour´un kaderi neredeyse hemen hemen ispatlamış olması enterasandır. onun söylemine göre "hareketleri önceden belirlenmemiş uzaylar, oluşamaz" larmış. demek ki hangi uzayda hangi nesnenin olacağı önceden hesaplanmış olmalıdır.
allah vardır ve onu inkar edenler de her zaman olmuştur, ve olacaktır da.
arap mitolojisinde tanrıya verilen ad.
evreni ve canlıları yaratıp- yönettiğine inanılan gizemli,
çok kişilikli, adaletsiz; yarattığı kullarına ayırımcılık yapan- yahudi ve hristiyanları aşağılayan, eskimo-çinli- japon-hintli-kızılderili vs. insanlara ulaşamayan,
kimini zengin kimini yoksul eden,
bazılarını doğarken öldürüp bazılarını 100 yaşına kadar yaşatan,
elçileri vasıtasıyla öfkeli vaazlar veren,
kullarını kör itaate zorlayan - etmezlerse işkence ve yakmakla tehdit eden kibirli tanrı.
insanları iyiliğe ve kötülüğe yönlendirdiği iddia edilen gereksiz arap tanrısı.
evreni ve canlıları yaratıp- yönettiğine inanılan gizemli,
çok kişilikli, adaletsiz; yarattığı kullarına ayırımcılık yapan- yahudi ve hristiyanları aşağılayan, eskimo-çinli- japon-hintli-kızılderili vs. insanlara ulaşamayan,
kimini zengin kimini yoksul eden,
bazılarını doğarken öldürüp bazılarını 100 yaşına kadar yaşatan,
elçileri vasıtasıyla öfkeli vaazlar veren,
kullarını kör itaate zorlayan - etmezlerse işkence ve yakmakla tehdit eden kibirli tanrı.
insanları iyiliğe ve kötülüğe yönlendirdiği iddia edilen gereksiz arap tanrısı.
inanalım veya inanmayalım hepimizin en çok merak ettiği.
tek işi evreni ve insanı yaratmak olan.
bunun dışında insanlıktan önce ne yaptığı bilinmiyor. ama tek başına ne yaptığını gerçekten merak ediyorum.
tek başına bir tanrı ne yapar hayal mi kurar koyun mu sayar?
yoksa sadece bizim yaratılışımız için mi var olmuş bir şey mi?
tek amacı insanoğlu denen canlı türünü cennete ve cehenneme mi yerleştirmek?
ya ondan sonra ne yapacak bu adam?*
bir insanoğlu sonsuza kadar cennet ve cehennemde ne yapacak?
yoksa tanrı bir şey düşündüğümüze olmayacağını bildiğimiz halde uydurduğumuz ihtimaller kadar uçuk bir varlık mı?
bunun dışında insanlıktan önce ne yaptığı bilinmiyor. ama tek başına ne yaptığını gerçekten merak ediyorum.
tek başına bir tanrı ne yapar hayal mi kurar koyun mu sayar?
yoksa sadece bizim yaratılışımız için mi var olmuş bir şey mi?
tek amacı insanoğlu denen canlı türünü cennete ve cehenneme mi yerleştirmek?
ya ondan sonra ne yapacak bu adam?*
bir insanoğlu sonsuza kadar cennet ve cehennemde ne yapacak?
yoksa tanrı bir şey düşündüğümüze olmayacağını bildiğimiz halde uydurduğumuz ihtimaller kadar uçuk bir varlık mı?
(bkz: tengri)
rahman ve rahim olandır. *
islam'daki şeytan'dan daha kötü olan varlık;
şeytanı yarattı ve gaybı bildiği için onun kötü yolu seçeceğini de biliyordu(ona seçim sundu tamam ama en başından onu yaratırken bile onun kötü olacağını biliyordu...) yani ona işkence çektirmek için yarattı. ona adem önünde eğilmeyi emretti ve o eğilmedi(anneniz abinizi veya ablanızı daha çok sevse ve ona sonsuza kadar köle ol derse ne yaparsınız?).
- bu varlık her şekilde sorgulanabilir ama aramızdan bazılarına bu sorgulama yeteneğini vermiş ve sadece itaat edenlerden daha zor bir sınava tabii tutmuş bizleri...
anlayın islam anlayışı sınırlı varlıklar anlayın dinin derinliklerini kendiniz keşfedin, göbeğine kadar sakal uzatıp içi boş bilgileri evire-çevire yediren cahillerin kölesi olmayın, sorgulayın ve onu arayın o çok karmaşık ve biz de bir karmaşa içerisindeyiz ama çok basitiz bu yüzden bu karmaşıklığın içinden çıkamıyoruz, o belkide yoktur kimse bunun cevabını veremez o yüzden onu ararken o yokmuş gibi yaşayın onu sevin ama çıkarcı ibadetlerden kaçının...
şeytanı yarattı ve gaybı bildiği için onun kötü yolu seçeceğini de biliyordu(ona seçim sundu tamam ama en başından onu yaratırken bile onun kötü olacağını biliyordu...) yani ona işkence çektirmek için yarattı. ona adem önünde eğilmeyi emretti ve o eğilmedi(anneniz abinizi veya ablanızı daha çok sevse ve ona sonsuza kadar köle ol derse ne yaparsınız?).
- bu varlık her şekilde sorgulanabilir ama aramızdan bazılarına bu sorgulama yeteneğini vermiş ve sadece itaat edenlerden daha zor bir sınava tabii tutmuş bizleri...
anlayın islam anlayışı sınırlı varlıklar anlayın dinin derinliklerini kendiniz keşfedin, göbeğine kadar sakal uzatıp içi boş bilgileri evire-çevire yediren cahillerin kölesi olmayın, sorgulayın ve onu arayın o çok karmaşık ve biz de bir karmaşa içerisindeyiz ama çok basitiz bu yüzden bu karmaşıklığın içinden çıkamıyoruz, o belkide yoktur kimse bunun cevabını veremez o yüzden onu ararken o yokmuş gibi yaşayın onu sevin ama çıkarcı ibadetlerden kaçının...
''A''
Gördüğüm düşlerde
Onun öfkesinde
Var olan bendim
Sonsuz tuzaklarla
Issız sokaklarda
Oynayan bendim
Ateşle boyanmış
Kızgın kafeslerde
Hapsolan bendim
Zorda kaldığım tüm zamanlarda
Yalnızlığım sendin
Beni terk etme
Sakın, dur gitme
Adın saklı nefesimde
Duyduğum sözlerde
Onun gözlerinde
Gördüğüm sendin
Vazgeçtiğim o an
Benden uzaklaşan
Kaybolan sendin
Yalnız ve çaresiz
Severken yüreksiz
Ben sandığım sendin
Andığım sendin
Kurban
Gördüğüm düşlerde
Onun öfkesinde
Var olan bendim
Sonsuz tuzaklarla
Issız sokaklarda
Oynayan bendim
Ateşle boyanmış
Kızgın kafeslerde
Hapsolan bendim
Yalnızlığım sendin
Beni terk etme
Sakın, dur gitme
Adın saklı nefesimde
Duyduğum sözlerde
Onun gözlerinde
Gördüğüm sendin
Vazgeçtiğim o an
Benden uzaklaşan
Kaybolan sendin
Yalnız ve çaresiz
Severken yüreksiz
Ben sandığım sendin
Andığım sendin
Kurban
Kendisinin hidayet vermediğine hiç kimsenin hidayet veremeyeceği bir kudrete sahip alemlerin rabbi olan. iş bu sebepten, hakkında ileri geri konuşanlara da küçücük dünyalarında felsefe yapıp "yok" olduğunu iddia edenlere de cevap vermemek gerektiği kanaatindeyim zira koca peygamberimiz kendi öz amcasına ve o dönem yaşayanlara hidayet verememişse bizim ne haddimize. Elden gelen, o inanmayanlara hidayet vermesi için O'na dua etmek...
Karsisina cikacak yüzüm yok.O bana özgürlük verdi.Bense bu özgürlügü,Kendisine hakkiyla itaat etmeyerek kullandim.O,sen bendensin dedi.Bense bu sereflendirmeyi,Serefsizce harcadim.Pismanim,ama onu söyleyecek bile yüzüm yok...
iNNA LiLLAHi VE iNNA iLEYHÜ RACiUN:ONDAN GELDIK ONA DONECEGIZ. ...
(bkz: birdir bir)
rahman ve rahim olan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar