bugün

alkol almak işini aksatmıyorsa, ama işin alkol almana engel oluyorsa alkoliksindir.

meselam bu benim. varsa böyle ulu bey-hanımlar gelsin beni bulsun. nasıl kurtulacağınızı anlatayım beraber içerek.
hangi içki türü olursa olsun, içtikten sonra verdiği tek tepki ağzının kenarlarını silmek olan kişidir.

edit: yada düzeltelim, dirseğinden bileğine kadar olan kısmı ocb yalar gibi ağzını temizlemek için kullanan insan.
alkolizm o kadar karışık bir şey degil dir: insanın kafasında ki dünya ile gerçek yaşam arasındaki şiddetli farklılık sonucu oluşan durumu alkolle unutma çabasına verilen isimdir.
Alkolik nezaketi.

https://www.youtube.com/watch?v=11PMw0ck-1o
içmeden bu kafaya ulaşan bir kesim vardır ki, aşırı islam hastalığından ötürü kafa hep 1 milyon gezen tayfadır, şakirt diye adlandırılır.
değil son parasını alkole veren, ekmek parasını alkole yatıran; alkol almak için mahalle bakkalından borç para isteyen kişilerin halk dilindeki adı.

(bkz: ayyaş)
1. sıfat Alkollü içkilere hastalık derecesinde düşkün olan (kimse)

kaynak: tdk
o gün alkol almak için hiç bir sebep bulamayan tiryaki, takvimden bir yaprak koparır, arkasını okur; "- aman allahım bu gün Antep'in kurtuluş günü hadi içelim" diyerek olayı legalleştirmiştir.
günlük hayatta su yerini alkol alması olayıdır.
(bkz: alcoholic)
"alkoliği ayakta tutan, mahvoluşudur."
"umutsuzluğun ise asıl cezası ölmeyi becerememek."
mustafa kemal' in erken yaşta ölmesine sebep olan vasfı.
alkolsever olarak anılmaları tercih sebebidir.
her ne kadar istemesemde ev arkadaşı ve sevgili olarak seçtiğim kişilerin sonraki gördüğüm yüzüdür.. bende mi sorun var acep..
alkollü içkilere bağımlı olan kişidir. bu kişi sabah akşam ayırmaksızın içki içer. genelde de cebinde 5 kuruşu yoktur.
akısırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlardır. tedavi olmaları önerilir.
sosyal alkoliğim ben.
mantığımla çözeceğim bu durumu.
mesela şimdi alacağım buz gibi suyumu, bira içer gibi yavaş yavaş sindire sindire içeceğim keyifle.
evet mantığımla yeneceğim alkolikliğimi.
(bkz: düzenli içici)
(bkz: damarlarında kan yerine kırmızı şarap dolaşır)
baba seni çağırıyorlar
alkolizmi din olarak belirlemiş kişilerdir.
(bkz: ayyaş)
(bkz: öpüjem öpüjem dedim sana)
hem genetik yönden hem de evde alkol alan ebeveynin davranışını model almak açısından , çocuğuna kötü alışkanlığını aktaracak olan sorumsuz bireydir.

birçoğunda ruhsal bozukluklar görülür ki bunun da genetik geçişi olasıdır. bu yüzden nesillerce alkolik olan aileler görülebilir.
alkol tüketmek için bir bahaneye ihtiyaç duymayan, alkol seçmeyen, ne bulursa götüren ve asla bağımlı olduğunu kabul etmeyen, istesem şimdi bırakırım gibi iddialarda bulunan insanlardır.
© copyright 2005 - 2026