bugün
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık12
- hırvatistan8
- ılımlı islam4
- beni özleyenler elime mum diksin14
- sümer dili5
- şanssız bir insan olmak4
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı4
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- diyetteyken kitap okumak3
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri3
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- iq testi4
- kadir mısıroğlu3
- yunanistan29
- bey biraderler beydirler3
- 2026 ağustos ayı nasıl geçecek3
- belçika4
- gavurlarla kadın erkek karışık hamama gitmek5
- almanya11
- arkadaşlar naber ya4
- arkadaşlar yeni ağırlıklarım nasıl3
- türk ateisti7
- inşaat gürültüsü4
- slip mayo giyen erkek4
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek2
- en köylü özelliğiniz4
- her gördüğünü jandarmaya ihbar eden köylü3
- yanık akrep dumanı çekmek5
- volvo v702
- nervio ile travertenlere gitmek4
- beynin dopamin salgılamaması3
- en son aldığınız iltifat14
- la diyen kadın3
- ioçk'nın müziği4
- erkeklerden hoşlanan erkek3
- zorunlu eğitim7
- fransa5
- ispanya5
- sidretü l münteha4
- portekiz5
- ali vefa7
- sözlük çok bozdu3
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- çomar müzikleri3
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- sevişirken video çekmek10
- tiroidli hanım3
* Sünni inancına göre Dört Büyük Halife'den (Hulefa-i Raşidin) dördüncüsü ve Cennetle Müjdelenen On Sahabe'den (Aşere-i Mübeşşere) biridir. Şii inanışına göre ise ilk halife ve Oniki imam'ın ilkidir. Türkçe'de saygı ifadeleriyle Hz.Ali (r.a.) olarak da anılır. 661 yılında (Hicri: 21 Ramazan 40), Hariciler tarafından düzenlenen bir suikastte ağır yaralanmış, birkaç gün içinde de vefat etmiştir.
Kureyş Kabilesi'nin Haşimoğulları (Haşimiler) sülalesine mensuptur. Muhammed'in hem damadı hem de amcasının oğludur. Şii inanışına göre, ilk müslüman, Kabe'de dünyaya gelen tek insan ve hayatı boyunca Allah'tan başka bir şeye tapmamış ilk müslümandır. Bununla birlikte Sünni inanışına göre ilk müslüman peygamberin eşi Hatice'dir.*
(bkz: hz ali)
Kureyş Kabilesi'nin Haşimoğulları (Haşimiler) sülalesine mensuptur. Muhammed'in hem damadı hem de amcasının oğludur. Şii inanışına göre, ilk müslüman, Kabe'de dünyaya gelen tek insan ve hayatı boyunca Allah'tan başka bir şeye tapmamış ilk müslümandır. Bununla birlikte Sünni inanışına göre ilk müslüman peygamberin eşi Hatice'dir.*
(bkz: hz ali)
Ebu talib in oğlu ali diye okunur.
Muhammed'in yeğeni ve damadı olan kişi. Onun için kafa Kesmiştir. Onu koruyup, kollamıştır. Aynı zamanda Başarısız bir halifedir fakat erken islam döneminde muhammed'e çok yardımları olmuştur. Arabistan'daki Yahudi varlığının eritilmesinde de doğrudan katkıları vardır. Bundan dolayı islam sünni ve şii doktrininde önemli bir konuma sahiptir.
Başarısız bir halifedir.
HZ.Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyorlar ki : ‘‘Ali’’ bütün peygamberlerle gizli (beraber idi) benimle aşikâre beraberdir.
Ne yazık ki bugüne kadar Hz. Ali’nin (kv) sevgisi belli bir kesime mal edilmiş Ümmeti Muhammed’in büyük bir bölümü Hz. Ali’nin (kv) sevgi ve himmetinden mahrum bırakılmıştır.
Hz. Ali (kv) yaratılmış insanların içerisinde Hz. Peygamber Efendimiz’den (sav) sonra gelen âlimler âlimidir. Bunun delili de Hz. Peygamber Efendimiz’in (sav) şu sözünde açıkça belirtilmektedir. Hz. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "ben ilmin şehriyim Ali’de kapısıdır." işte yukarıda geçen Hz. Ali’nin (kv) buyurduğu Benim o nur ki, Musa ondan iktibas eyledi sözü de şuna delalet eder. insanlık o ilmin kapısından onunla geçer.
Hz. Ali (kv) ilmi ile dürüstlüğü ile merhameti ile duruşuyla Allahu Teala’nın tarif ettiği ( ‘‘ben yeryüzünde kendime bir halife yaratacağım dedi’’ Bakara suresi 30. ayet) insandır.
Bu söz ona aittir ;
Benim her dil ile konuşan, benim doğularda ve batılarda tüm yaratıkların amellerine müşahid olan, benim Muhammed olan ve Muhammed’dir ben olan. Ben o manayım ki, ona ne bir isim ne de bir şüphe düşer; benim kurtuluş kapısı ve ‘ Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliy’ul-azim’
Ne yazık ki bugüne kadar Hz. Ali’nin (kv) sevgisi belli bir kesime mal edilmiş Ümmeti Muhammed’in büyük bir bölümü Hz. Ali’nin (kv) sevgi ve himmetinden mahrum bırakılmıştır.
Hz. Ali (kv) yaratılmış insanların içerisinde Hz. Peygamber Efendimiz’den (sav) sonra gelen âlimler âlimidir. Bunun delili de Hz. Peygamber Efendimiz’in (sav) şu sözünde açıkça belirtilmektedir. Hz. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "ben ilmin şehriyim Ali’de kapısıdır." işte yukarıda geçen Hz. Ali’nin (kv) buyurduğu Benim o nur ki, Musa ondan iktibas eyledi sözü de şuna delalet eder. insanlık o ilmin kapısından onunla geçer.
Hz. Ali (kv) ilmi ile dürüstlüğü ile merhameti ile duruşuyla Allahu Teala’nın tarif ettiği ( ‘‘ben yeryüzünde kendime bir halife yaratacağım dedi’’ Bakara suresi 30. ayet) insandır.
Bu söz ona aittir ;
Benim her dil ile konuşan, benim doğularda ve batılarda tüm yaratıkların amellerine müşahid olan, benim Muhammed olan ve Muhammed’dir ben olan. Ben o manayım ki, ona ne bir isim ne de bir şüphe düşer; benim kurtuluş kapısı ve ‘ Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliy’ul-azim’
taliboğlu ali deller.
dördüncü raşid halifemizdir. allah ondan razı olsun.
şöyle demiştir:
"günahtan dolayı musibetler iner ve tövbe etmedikçe kaldırılmaz."
(ed-Dâu' ve'd-Devâ, 157)
şöyle demiştir:
"günahtan dolayı musibetler iner ve tövbe etmedikçe kaldırılmaz."
(ed-Dâu' ve'd-Devâ, 157)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar