bugün

/
9
beklentileri yüksek olan insanların memnun kalmayacağı bir film olmuş. beklentisiz gitseniz bile 10 üzerinden 4'ü geçmiyor. (bkz: tecrübeyle sabit)
Türk komedisi için büyük Cem yılmaz için küçük bir film.

Dünya standartlarına vuracak olsan vasatın altında.

Pixel bile daha komikdi belkide.

Düğün Dernek 2 Sünnet bu sezonu kotarır inşallah.
Cem yılmaz'a yakışmayan bir film olmuş.

Artık yaptığı filmlerle " iyi bir oyuncuyum ben, her rolün üstesinden gelirim" demek istiyor gibi geldi bana. iyi güzel de birader bu halk senden komedi bekliyor. Güzel yaptığın işi bırakıp neden macera arıyorsun anlamıyorum.
KENAN KOMUTAN GIBI GUZEL ESPIRILERI BARINDIRAN FILIM, KAHKA ATTIRMIYOR AMA GULMSETEREK IZLETIYOR. BAYA BIR MESAJ CAKMIS KENDISI. BENZIN 5TL FALAN DIYE.
-Spoiler yok-

Aşağıdaki soruları gündeme getirmiş Cem Yılmaz filmi.

1- Filmde bir çok hata var. Bu hatalar komiklik olsun diye yapıldıysa hiç komik değildi. O hataları fark ettiğim esnada salonda kimse gülmüyordu. Gerçekten hata ise Karavansız karavan seyahati bir hiç kalır bunların yanında.

2- Cem Yılmaz her filminde 2 rol oynamak zorunda mı?

3- Cem Yılmazın dram oyunculuğu komedi oyunculuğundan çok çok daha iyi. Dramda oynadığı karaktere bürünüyorken komedi filmlerinde "Halıcı Arif" rolünden neden bir türlü çıkamıyor?

4- Neden Cem Yılmaz filmlerinde başrol kadın oyuncular 2. 3. yardımcı erkek oyuncu kadar baskın olmuyor? Koca film de "Şenay kaçın gidin burdan" cümlesini 7-8 kere tekrar etmek dışında cümle kurmadı kız.

5- Cem Yılmazın "Pek Yakında" filmi standart film süresinden uzun olması nedeniyle eleştrilmişti. "Hikayede Kurgu derinliği yoktu, oyuncuların kişisel performansları bir yere kadar toparladı işi ama genel çerçevede seyirci hikayeden sıkıldı." yorumları gelmiş olmasına rağmen neden bu filmde de aynı hatayı yaptı? Zafer Algöz ortaya çıkana kadar salon uydu resmen. Cem Yılmaz eleştri kaldıramıyor mu?

--spoiler--

ilber'in ölüm sahnesi o kadar gereksiz bir anda geldi ki 3 kişi gitmiştik salona 3'ümüzde ölmediğini anladık. Çok yavan ne olacağı çok belli olan bir filmdi.

Filmin bütçesini bilmiyorum fakat daha düşük bütçeye türkiyede daha yoğun aksiyon sahneleri olan veya daha komik bir film çekilebilirdi.

--spoiler--
cem yılmaz'ın sinema kariyerindeki dip noktası olmuştur. zira cem yılmaz da diğerleri gibi 'osuruktan' mizah malzemesi çıkaracak duruma geldiyse vaziyet vahim demektir.

fragman; filmin konu ve akıcılıktan ne kadar yoksun olduğunu zaten göstermişti. film de bunu tescillemiş oldu.

konu sıfır, oyunculuklar sıfır, diyaloglar sıfır. zafer algöz bile filmi kurtaramamış, gerisini siz düşünün!

o bulgar kız tanıdık kontenjanından mı kadroya dahil edildi? 3. sınıf laz komedilerinde oynayan çetin altay'ın böyle önemli bir rolde ne işi var? cem yılmaz her filminde çift karakter canlandırma huyundan ne zaman vazgeçecek?

zaten sinemada filmi izleyen 8-10 kişiydik. filmin yarısında çıkmak istememe rağmen eşimin ısrarı sonucu sonuna kadar dayandık. film bittiğinde eşim de izleyelim diye tutturmasından pişmandı.

filmi illa izlemek isteyen arkadaşlara naçizane tavsiyem, gitmeden önce beklentiyi sıfırın altında tutun ki, izledikten sonra hayal kırıklığına uğramayasınız... zira filde sizi, birkaç film ve politik göndermeden başka hiçbir şey beklemiyor.
begenilse de, begenilmese de, ki seyretmedim, cem yilmaz' in parayi goturdugu filmdir. biz ulke olarak mal oldukca onlar zenginlesecek.
henüz izleyemediğim filmdir.
şahsen ben izlemedim ama 3 arkadaşımın gerçekten film arasında çıkıp kalanını izlemediği film.

bu kadar kötü mü lan?
pek yakında filminden daha iyi görünen cem yılmaz filmi görsel

filmden kareler
görsel
görsel
görsel
görsel
cem yılmaz ın eleştiri kaldıramadığını gösteren filmdir.
oysa kendisi benim her şeyim seyirci, onlar ne diyorsa ona göre hareket ederim demişti. demek ki dememiş.
film iyi güzel ama bir şeyler bekliyorsunuz ne bileyim çözemedim ama senaryo ile ilgili sıkıntı vardı diye düşünüyorum. filmde neler olacağını tahmin edebiliyorsunuz. yani biraz küfürlere güldük işte, kısacası böyle film yapacaksa bir daha yapmasın.
o kadar yorumdan sonra internete düşmesini beklemekteyim.
osuruğa gülen milletsiniz, işte oturun izleyin. adam size atomu parçalamaya kalksa zaten kafanız basmaz gülemezsiniz. koyun olduğunuzu yüzünüze vurmak istemiş.
ilk defa Cem Yılmazın bir filmini beğenmedim diyebilirim yani dönüp tekrar izlemem ama zaman geçsin diye izleyebilir siniz iğrenç ötesi olmuş da demiyorum.

Ne diyeceğimi şaşırdım lan.
Bir şey beklemeden sadece kafa dağıtmak amacıyla gidilebilecek bir film. Tipik cem yılmaz filmi. Kurgu ve oyunculuklar zayıf olsa da gülümseten espriler de yok değil.
Söz konusu cem yılmaz olunca beklentiyi karşılayamamış filmdir. Şahan filan çekseydi iyi hoş derdik de, sen üstatsın artık yani. Neysem yine de gidip bireysel olarak küçük bir katkıda bulunmuş olduk, pişman değilim. *
cem yılmaz hokkabaz gibi bir film çektiğinde çok beğenilmedi. sonrasında haklı olarak para ağır bastı yemişim sinemacılığı sanatını dedi bence cem yılmaz. böyle olması bu filmi haklı çıkarır mı bana göre çıkarmaz ama kaliteli bir mizah adına atılan adımlar halktan olumlu geri bildirim almadığında o zaman alın lan size "küfür" alın lan size "osuruk" benim şahandan neyim eksik diye düşünmüş olabilir ki bana göre bir yere kadar da haklıdır.

bu filmi izlemeyi düşünmüyordum ama bu kadar olumsuz eleştiriden sonra izleyeceksem de izlemem artık. ben ürün yerleştirmeye karşı değilim ama kör gözüne parmak misali insanı salak yerine koyarak malum içecek markasının reklamını yapması nedeniyle cem yılmaz sinemasına alerjim var.

evet film çekmek pahalı bir iş ve evet korsana hayır ama nitelikli olmayan bir filme de sırf sinema gelişsin ya da cem yılmaz filmi diye gitmem para da vermem. evet 15-20 lira benim için önemli. 2 kişi gidince 100 liraya kadar yolu var sinemanın. kaldı ki neden iki saati çöpe atayım, kafede oturur sohbet ederim daha iyi.
Keşke işbank reklamına harcadığı temayı bu filmle değiş tokuş etmiş olsaydı dediğim film. Yani past şud hev tense.

Not: izlemedim.
Filme not: 4,8
Kendime not: git yat.
Ben beğendim ama Pek Yakında konu bakımından daha kaliteliydi. Sanki konu olarak biraz daha zayıf kalmış.
The walking dead ile The hunger games karışımı birşey olmuş.
Yüksek beklentiyle filme gidenlerin realist yorumlar yapamayacağı bir film. Aslında bu bütün filmler için böyle. Sen kafanda bir şeyleri kurguladıktan sonra hangi senarist ya da yönetmen senin beyninin içini görüp buna cevap verebilir? Bu filme gelince eğer beklentisiz ve film hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan giderseniz daha keyifli zaman geçireceğinizi düşünüyorum. Film sürprizlerle dolu değil, Cem Yılmaz'ın bugüne kadar yarattığı tiplerden çok farklı tiplere sahip değil ama bu filme giderken kimse hayatını değiştirecek bir idrak yaşamayı beklemiyordu değil mi? Bu popüler bir film ve popüler olan her şey gibi sığ bir yapım. Bu yüzden kendinizi fazla yormayın.
uzun süredir sinemaya gitmiyorsanız, boş zamanınız ve paranız varsa gidilebilecek bir film. beklentimi karşılamayan bir film.
evlendikten sonra bu adama bişey oldu harbiden diyom bak. yahudi bir iş adamı olan yossi kohenle mi değiştirdiler ne yaptılar. yaptığı işlerde ruh yok. kısaca geçecek olursam fundamentalsde ezbere anlatım yaptı en güzel espirileri bile içimize oturttu. pek yakındayı umutla bekledim hatta ilk sahnelerde eşkiyayı görünce dedim yine süper bir film olacak kel ve kibirsiz cem yılmaz gelmiş sahne bitti bi kaç sene sonraya bi geldik bambaşka bi herif. prim yapmak için film çekeceğine oradaki figüran karekterle devam etseydi oda efsane olurdu. şimdi konuya gelelim ali baba ve 7 cücelerin en büyük kaybı doğru düzgün bir bütünlüğü olmayan skeçler toplamı tarzı bir film olması, film boyu her an güldürme kaygısıyla rahatsız espiriler vardı, boş sahneler vardı ve en boktan olan tarafı filmin tamamının göndermelerden oluşuyor olması lostmuş,açlık oyunlarıymış, predatörmüş, av mevsimiymiş. hele av mevsimi sahnesinde cem yılmazın adına utandım ya. kahvedeki hayde sahnesinin ne gereği vardı yani? evet av mevisimini izledik ee? ne yani noldu bunu yaptında? bombok bir başlangıç ve bombok bir final herşey havada. ama biraz insaflı yaklaşırsam benim bu kadar ağır yorum yapma sebebim cem yılmazın mevcut tüm görüntülerini izlemiş onun ruhunda gezmiş biri olarak ona yakıştıramamam bu filmi cem yılmaz hariç herhangi bir komedyen yapsaydı iyi lan güzel işte derdim ama. cem yılmaz yapınca küfürmüş gibi geliyor. böyleyken böyle.

edit: aklıma gelmişken söyliyim şenayın askerlik haliyle son hali nasıl bir değişimdir lan adamın götüne göttaşımı düşmüşte o cingöz halini kaybedip saftrik olmuş? ayrıca tüm film o askerdeki cem yılmaz hali olsaydı çok daha güzel olurdu. belki ilerde aklı başına gelirde her şey çok güzel olur..
senaryoların karışması.
(bkz: yarı at yarı eşek)
(bkz: sentor)
/
9
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar