bugün

üçüncü dünya savaşı sonrası dünyamızı yok etmişiz ve yok etmeye devam ediyoruz. ülkede mad max vari bir kaos hakim, çeteler arası savaşlar, hükümet ile çeteler arası bir başka savaş ve hükümetin mükemmel insanı yaratma deneyleri ve bu deneyler sonrası ters giden işler.

bu şekilde bir konusu var hikayenin başlangıcı, ilerleyişi ve insan üstü çizimleri sizi kendisine bağlıyor ama gel gör ki iki saat boyunca izlediğiniz filmin finali yapılınca neler olup bittiği ile ilgili hiç bir şey anlamıyorsunuz; aklınızda ki her soru cevapsız kalıyor. finalde ise bilim kurgudan sapıp fanteziye dönüşen konu filmden daha da soğumanıza neden oluyor. bir kere daha izlemek lazım ama 2 saati düşününce gözüm kesmiyor.

"https://www.planetdp.org/title/akira-dp2446#1";
görsel
çocuğum olsa koyacağım isim, kız/erkek farketmez ikisinede uyuyor. o derece seviyorum bu ismi, aynı zamanda 1988 yapımı bir animedir.
Manga aslen 1982'de Japonya'nın Young Magazine'inde yayınlanmaya başladı ve 1990'da sonlandı. Toplu olarak manga 2000 sayfanın üzerindedir ve Kōdanşa tarafından 6 cilt olarak basılmıştır.
googleda kendisinin sonuna "720p izle" yazıp aratınca brazzers linki gördüğüm anime.

animelerin babasıdır.
dünyaca ünlü Kurosawa soyadlı yönetmenin ön adı.
(bkz: asa akira)

aklıma sokayım nereden çağrıştıysa gece gece. sol framede bir akira görünce ampul yandı. *
çizimleri vay be dedirten, ama izleme konusunda sıkıntılar yaşatan animedir. bir saat zor dayandım, gerisini atlata atlata izledim. çünkü günümüze göre oldukça bayat. konusu, kurgusu çizime göre çok yavan. sadece çizimlerine bakıp izlemek de pek mümkün değil. süper güçlü çocuklar, onu yok etmek isteyen askerler, patlayan binalar, uçuşan motorlar vs. 2 saat boyunca gerçekten sıkıcı. müzikleri ayrı bir demode, animeden soğutur insanı. Felsefesi ayrı, çok çok derin, iyi-kötü dengesi, içindeki çocuğu öldürme... aman "al bu animeyi izle bak şahane" diyenler olursa hemen kaçın oradan.

bir de alttan alttan mesih inancını vermişler bilim kurgu diyerekten. ilahi ışık, sonsuz evrensel nur, aziz melek çocuklar. kurtar bizi ya mesih! Gün gelecek güneş doğacak olm!
(bkz: Akira Kurosawa)
anime algısında, hatta daha da ötesi film algısında iki dönem vardır. akira'dan öncesi ve sonrası. şahsen benim için süreç bu şekilde işledi. karakterlerin kurgusu açısından mükemmel bir başyapıt. insanlığın temel sorunlarına dair idealist yaklaşımını başarıyla işlemiş. sonunu bağladığı nokta ise insanları "oha! oha!"ya sürüklüyor. şahsen ben materyalizmden yana olsam da fikrini anlatışını, kaotik cyber-punk ortamını çok sevdim. devrimcilerin yaptıkları eylemlerde açtıkları kızıl bayraklara kadar ilgilimi çekti. o derece yani.
katsuhiro otomo'nun yazdığı, bir tür distopyadır. 2019 yılındaki neo-tokyo'da geçer hikaye. polis ve hükümet güçlerinin yeraltı örgütlerine karşı mücadelesi ve yaşanan kaosu anlatır.
http://www.imdb.com/title/tt1134795/

leonardo dicaprio da varmış.
yapıldığı dönem itibariyle aşmış,konusuylada kendine hayran bırakan animelerin babası.
4 ciltlik mangası vardır.
88 yapım oluşu şaşırtan anime, günümüzde pek çok filmde kullanılmıs fikirler olduğundan hayal gücüne 'vay be' dedirtmiyor miyazaki eserlerinde olduğu gibi.
1988 Katsuhiro Otomo yapımı her karesi elle çizilmiş olan bilim kurgu. kurgusu yönünden bir çok filme ilham olduğuna inandığım süper anime...