bugün

adalet myo'yu sadece lise mezunu, göreceli kapasiteleri düşük bireylerin okuduğunu zanneden, onu bunu ezen dingilleri piyasaya çıkarmıştır.

yüksek lisansta birkaç arkadaşım açıktan adalet okumaktaydı. biri 4.00 ile bitirdi. ancak dgs'de içine etti. diğeri ise 3 ile bitirdi ucundan kaçırdı. 4.00 ortalama onda olsa şu an 3. senesiydi deu hukuk'ta.

öncelikle aöf ve pek çalışmadan uçuk ortalamalar yapmak tam bir rezalet fakat böyle bir fırsat varsa kaçırmıycaksın. benim idealim belli ancak hukuk sevdam olsa burdan yürürdüm. zira ales, ygs, dgs sevdğim tarz sınavlar. lys gibi ezber show gerektirenlerden nefret ederim.

son olarak yıllar önce de dedim şimdi de diyorum: evet iki yıllıklar genelde hep kendilerini belli ederler. fakültede görsen anlarsın bunlar myo'dan falan diye. ancak bu da bir genelleme. yani geneli böyle olsa da içlerinde cevherler var yine.

ve elbette farklı olmaları aptal oldukları anlamına gelmezken, sanat tarihi gibi gelecek vaad etmeyen bir ton bölümden çok daha kaliteli önlisans bölümleri olduğunu da eklemek gerek.
çoğu kişinin bitirdikten sonra hukuk fakültesine geçmeyi hayallediği bölüm. Ancak küçük bir kısmının başarabildiği fakülte.
eski sistemde ea nın 4 yıllık bölümlerinin yüzde doksanından daha faydalı hayırlı bir iki yıllık önlisans programıdır. zira adalet meslek yüksek okulunu bitiripte işsiz kalan ortalarda dolanan kimseyi görmedim bugüne kadar.

işletme iktisat falan okuyacağınıza girin okuyun derim. hoş son zamanlarda açık öğretimle falan ortalık baya karıştı ama hala işletme iktisat kadar değil.
mezunlarının hep gardiyan olacağı intibası uyandıran yüksek okul.

istanbul üniversitesi adalet meslek yüksek okulu'nun kız yurduna bakıyor olması sebebiyle ömrünü burada çürüten erkekler biliyorum. *
bu sene dgs'ye gireceklerin hukuka geçiş için yüksek oranda başarılı olamayacağı bölümdür. türkiye genelinde 3500 kişi sınava giriyor, kontenjan 550. allah kolaylık versin.
ygs sözel bölümünden aldığı için olsa gerek çok rağbet gören bir bölüm. çıkanlar neler olabiliyorsanız derseniz eğer benim bildiğim, mubaşir, yazıcı, gardiyan tarzı şeyler olsa gerek. kpss puanları ise bana göre oldukça yüksek.
icra müdürü olmanın önkoşuludur.
Anadolu üniversitesinde açıköğretim bünyesinde yeni açılmış bölüm.
okulun amacı, yargı sistemine kalifiye müdür, müdür yardımcısı, zabıt katibi yetiştirmektir. mezunlar mahkemelerde yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra müdürü veya yardımcılığı yapabilmelerinin yanı sıra zabıt katipliği de yapabilirler. infaz kurumlarında görev alabilirler. mezunların resmi veya özel bankalarda ve çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi kuruluşlarda iş bulabilirler.

dokuz eylül üniversitesi, selçuk üniversitesi, ankara üniversitesi, atatürk üniversitesi, istanbul üniversitesi olarak 5 üniversite bünyesinde yer almaktadır. ayrıca selçuk üniversitesi örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim vermektedir.

dikey geçiş sınavı sonrasında hukuk fakültesine geçme ihtimali nedeniyle rağbet gören bir bölümdür.
Hukuk fakültesini kazanamayanların dgs denilen haksızlıkla hukuk okumalarını sağlayan paravan bölüm. Emek verip hukuk fakültesi kazananlara yazık ya hu.

Mesleğin itibarını yerle bir ettiniz. Aöf hukuk bölümü açın da rahatlayın artık. Her eve bir avukat lazım...
sadece iki * üniverstede olan bölüm. hukuk fakültesine geçiş yapılabilen.
Yazı işleri müdürü , icra Müdürlüğü ve ya yardımcılığı sınavına girebilecek yahut zabıt katibi , icra katibi gibi işleri yapacak adalet elemanıdır .
Türkiye de dört kişiden beşi bu bölümü okuyor.
Mezun olanların kendisini avukar olmasını beklentisi olan insan topluluğu.
Bu okulun amacı adliyeye memur yetiştirmektir. Bunlara hangi akla hizmet hukuk fakültesine geçiş hakkı verilmiş anlamak mümkün değildir. Adam açıktan adalet okumuş hasbel kader hukuka geçmiş bir de gelmiş hukuk fakültesi mezunununa medeni hukuk ceza hukuku öğretmeye kalkıyor. Bak dikkatinizi çekerim medeni hukuk gibi bir dersi açıktan almış, (bkz: bilge öztan) dan medeni alan adama aklınca ders veriyor. E tabi sektörde sallayan olmayınca böyle oluyor.