bugün

efendim amma üniversite varmış ülkemizde gire gire bitiremedim diye bir girizgah yaptıktan sonra sözü atatürk üniversitesine bırakıyorum..

Atatürk Üniversitesi'nin tarihçesi Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli rüyalarından birinin gerçekleşmesidir. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama yılını açış konuşmasında Doğu Anadolu'da büyük bir üniversite kurmanın gereğini ifade ederek, bu husustaki çalışmaları başlatma talimatı vermiştir. Atatürk'ün ölümünün ardından bu çalışmalara 12 yıl ara verildikten sonra konu,1950 yılında tekrar gündeme getirildi. 1951 yılında oluşturulan bir komisyon Doğu Üniversitesi'nin Erzurum'da kurulmasını önerdi. 1954 yılında çıkarılan 6373 Sayılı Kanunla bu üniversitenin adının Atatürk Üniversitesi olması kararlaştırıldı. Aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri A.I.D. (USAID) teşkilatı aracılığı sonucu Atatürk üniversitesi Nebraska Üniversitesi ile eşleştirilmiştir ve işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Nebraska Üniversitesi Türkiye delegasyonu tarafından 1 Kasım 1954 de Atatürk Üniversitenin gelişmesi hakkında rapor hazırlamıştır. Delegasyon ilk olarak Ziraat, Fen Edebiyat, Mühendislik ve Mimarlık bölümlerinin açılmasında ve gerek duyuldukca ilave bölümlerin açılmasında hem fikir olmuştur
hemen girişindeki çift başlı kartalı ve bu kartalın biraz ilerisindeki jet uçak maketi baya ilgi çekicidir. zaten başka bir numarası da yoktur.

atauni.edu.tr/
hayatımın 5 yılını soğuktan kuyruk titremesiyle geçirdiğim, zamanında erzurumu ve burayı özleyeceksin dedikleri zaman içimden hede len dediğim ama özlediğim üniversite...
rivayetlere göre ramazan ayında kantinde çubuk kraker yiyen bir öğrenciye girişen ardından çocuğun japon çıkmasıyla dumur olan zihniyetli öğrencilere sahip üniverlise.

(bkz: sözüm sözlükten dışarı)
resmi belge ve tarihin bizi aydınlattığı neticesinde 1957 kurulan ve gecen yıl 50.yıl dönümünü kutlamış olduğumuz üniversite.
agir abilerin hakim oldugu universite. soyle ki her fakultenin kantininde muhakkak bi reis masasi vardir. sayin reis ve refiklerinin kendilerinin zimmetinde gordukleri bu masalara oturmaniz yasaktir. sayet oturdunuz takim elbiseli eli tesbihli agir gorunumlu biri gelip de size kalk derse hic iki bir etmeden kalkilmalidir. yoksa bu ulkucu gencligin infaz masasinda yargilanma olasaliginiz vardir. ramazanda hic bi fakulte kantininde bi sey yeyip icilmeyen universitedir ayrica. oruc tutan birisi olarak bu olay beni pek baglamiyor ama eger oruc tutmayan biriyseniz ve bu universitenin ogrencisiyseniz isiniz son derece zor demektir.
erzurumda yazın kuraklık olmadığı halde her gün o gürültülü su tankerleriyle çimleri sulayan zihniyetin olduğu bir yer.
hayatımın dört yılının zehir olduğu, sırf top sakallı ve uzun saçlı olduğum için kız arkadaşımın yanında bile yoldan geçerken omuz yediğim, kız öğrencilerin orospu erkek öğrencileri de pezevenk * olarak nitelendiren bir halka ve şehre sahip olan, öğrenci evlerinin evsahiplerinin mütamediyen hacı hoca takımı olmalarına rağmen, evimize gelen kızlardan kendilerine ayarlamamamız* teklifinin serbestliğini, utanmadan sıkılmadan ve büyük bir cüretle kendilerinde gören deyyus-u ekberlerin olduğu bir şehirde kurulu, evlerinde oruç yiyip, dışarda oruç yiyenlere baskı yapanlar diye dedikoduları yapılanların, kampüsü bastığı ve bu halkın her ramazanda geleneksel olarak üniversite kampüsündeki araştırma hastanesi kantinini basıp; hasta, yaşlı dinlemeden dövdüğü teklikeli bir yerleşkeye sahip olan, yılın 5 ayı bembeyaz olan bir kampüse sahip yurdum üniversitesi.
istanbul üniversitesi, istanbul teknik üniversitesi ve ankara üniversitesi'nden sonra türkiye'nin dördüncü üniversitesidir. elazığ ilinde açılması kararlaştırılmışken, demokrat parti döneminin milli eğitim bakanı ve erzurum milletvekili prof. rıfkı salim burçak'ın çabaları ile erzurum ilimie açılmıştır.

demokrat parti'nin kalelerinden olan elazığ, bu yer değişikliğine tepkisini 1957 seçimlerinde bütün milletvekillerini chp'ye kazandırarak göstermiştir.

edit: iyi de bu kadar eksi niye, anlamadım.
iklim şartlarından dolayı öğrenci ve öğretim elemanlarının sıcak yerleri tercih etmesi sonucu fazla gelişemeyen yurdum üniversitelerinden biri. buna rağmen yerleşkesinde bowling, masa tenisi, basketbol sahası, tenis sahası, stadı, bol kaynaklı bir kütüphanesi olan sosyal ve kültürel yönden kendinizi geliştirebileceğiniz, elimden tutsalar iyi şeyler yaparım diyen üniversite.
bu üniversiteden mezun yada mezun olmayı aklına koymuş öğrencilerin en az bir tane çift başlı kartalın önünde fotoğrafı bulunmaktadır. ben inat olsun diye 4 yıldır hiç çekilmedim orda çok zorlarsa çekil diye kartalın önü yerine arkasını tercih ederim.
erzurum halkının geçim kaynağı, erzurum erkeklerinin hiç bitmesin okulların denildiği ulu kampüs.
oltu yer bilimleri fakültesi ve sağlık bilimleri fakültesi nin açılmasıyla daha da güç kazanmış doğunun en büyük üniversitesi...
kaba tabirle recep akdağ'ın haracını yediği üniversite. ne oyunlara şahit olduk bir bilseniz...
4 senedir canıma okuyan lakin hazırlık okumam sebebiyetiyle 1 sene daha okuyacak olan üniversitedir. kötü tarafları vardır hele ki benim gibi istanbuldan gitmiş bi insansanız sanayi mahallesi büyüklüğünde caddesi sizi daha da bir boğar lakin yine de dünyanın en boktan üniversitesiymiş gibi lanse edilmesine katlanacak durumda olamam. her insanın kötüsü vardır her şehrin kötü tarafları ya da her üniversitenin ama önemli olan tam bir bok çukurunda yaşıyorum izlenimi vermemektir. diğer bölümleri bilmem ama ingilizce öğretmenliği bölümünün verdiği eğitim ciddi manada kalite kokar. kentte de takılacağınız noktalarınızın başında salsanat,çöplen cafe ve desibel gelir.
öğrenci işleri otomasyonu yenilenen üniversite.

http://nokta.atauni.edu.t...um/noktanewdesign.aspx?un=
aylık yakacak parasının ev kirasını geçmesi sebebiyle öğrencileri çileden çıkaran,dolmuş beklerken soğuktan sümüğünüzü donduran bir havaya sahip olan üniversitemiz.
sırtlarında gitarlarıyla çiçekler tomurcuklanmadan yiyip yutucam olum bu gitarı edasıyla gezinen cocukların tekrar türedigi güzel üniversite..
Abbas Güçlü'nün 7.sıraya koyduğu banada vay be dedirten mezun olduğum üniversite.
(bkz: atatürk üniversitesi kampüsü)
http://www.facebook.com/g...p.php?gid=123085401040274
öğrencisi olduğum yıllarda,17 mayıs tarihinde kar yağarken çektirdiğim fotoğrafıyla hatırladığım okul.
fındıktan süt elde etmeyi başarmış yakup ermurat ın öğretim görevlisi olduğu üniversite.
çok kıymetli hocaları barındırmasına rağmen eğitim adına en ufak bir bilgi ve yeteneğe sahip olmayan tonla herifi bünyesinde bulunduran üniversite. Eğitim bilimleri diye bir bilimi öğreten ancak bunun kendi bünyesindeki hocalara bile öğretmeyen üniversite. En önemli görülen derslerin öğrenilmek istenmesi nedeniyle değil hocaların saygı görmek için zor sınav yapması yüzünden önemli olduğu üniversite.

Bu üniversiteye gelirseniz iyi bir eğitim alırsınız ama birçok ders yüzünden gereksiz yıpranırsınız.

Ayrıca üniversiteye ulaşımın tam manasıyla bir işkence olduğu erzurum iline gelmeden önce bir kere daha düşünün derim.
zirvelerde açan bir kardelen çiçeği benzeri, ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerin meslek sahibi olurken ateşböceği gibi ışıklarıyla bölgeyi aydınlattığı rivayet edilen üniversitedir.