bugün

bu yıl 12-20 kasım tarihleri arasında tüyap fuar alanında gerçekleşecek,Ferit EDGÜnün onur konuğu olacağı organizasyondur.
umut: düş mü? gerçek mi? temasıyla yine binlerce kitapsever ve bendeniz heyecan ile beklemekteyiz efenim..http://www.istanbulkitapfuari.com/
bi aksilik olmazsa gidip nefes alacağım fuardır. sevdiğim bir yazarın imza günü de olursa tadından yenmez...
o güzel kağıt kokuları arasında kendimi kaybetmeyi beklediğim fuardır. sabırsızlıkla beklenmektedir.

edit: 19 kasımda program dolu doludur benim için. can dündar, iskender pala, yekta kopan, elif şafak ve tess gerritsen imza günleri olacakmış. kesinlikle gidilesi fuardır.

edit2: gidemiyorum be sözlük, çok dertliyim.
Kaynak Yayınları imza Günleri ve Saatleri;


Muazzez ilmiye Çığ

13 Kasım Pazar günü Saat: 14.00–17.00 arası

19 Kasım Cumartesi günü Saat: 14.00- 17.00 arası



Nusret Senem

18 Kasım Cuma günü Saat: 14.00–18.00 arası

19 Kasım Cumartesi günü Saat: 14.00- 18.00 arası



Mehmet Ali Güller

19 Kasım Cumartesi günü Saat: 11.00- 18.00 arası

20 Kasım Pazar Saat: 11.00- 18.00 arası



Hüseyin Haydar

13 Kasım Pazar günü Saat: 14.00- 17.00 arası

17 Kasım Perşembe Saat: 14.00–17.00 arası



Cüneyt Akalın

17 Kasım Perşembe/ Saat: 15.00-17.00

Ufuk Akaya

18 Kasım Cuma günü Saat: 14.00- 16.00 arası



Yılmaz Gruda

16 Kasım Çarşamba günü Saat:11.30–14.30 arası



Erol Büyükmeriç

17 Kasım Perşembe günü Saat: 11.30- 14.30 arası



Arda Odabaşı

16 Kasım Çarşamba/ Saat: 15.00-17.00



Mehmet Ulusoy

15 Kasım Salı/ Saat: 15.00-17.00
metrobüs yolunun henüz tüyapa katılımcı taşıyamadıgı son kitap fuarı.

kısa bir dilek idi bnimkisi. ancak sözlük yazarlarının pek ilgi göstermediği acık. gidenler de gördüklerini ettiklerini yadırgadı heralde. yahut izdihamdan bitap düşüp unuttular...

haluk cevizoğlu, mre kongar, sinan meydan, yılmaz özdil bugunun baslıca gördüğüm konuklarıydı. sanırım yılmaz özdilde ciddi bir kuyruk vardı.

klasik %20 dükkan indirimini çogu kitapçıda geçerliydi. kimisi kitabına göre yüzde 30-40 aralıgına kadar cıkarmıs. ha kitap kitaptır derseniz tarife değişir ama esası bu.

doğan kitap ve ntv yayınları her zamanki gibi cimrilikleriyle nam saldı. kitabevi satıcıları üzerlerine düşeni fevkalade yapmaya çalısırken biz katılımcılar da kitaplarla bakışıp bonus kazanmayı fırsat bildik. kitapla bakışma, göz göz gelme zamanı biz puan kazandırsaydı eminim o kitaba yetecek puanı çoktan toplamıstık.

geliş ve gidiş çilesine değinmek bile istemiyorum. basta dediğim gibi metrobüs çileyi azaltacak.
vefat etmiş yazar ve şairlerimizin keşke katılabilselerdi dediğim yazar ve şair görmek istediğim türkiyenin en güzel kitap fuarlarından birisi.
bir öğrencinin uğruna aylarca para biriktirdiği etkinlik olabilir.
listemi yaptım gittim, 10 kitabımı aldım geldim.
gitmeyi istediğim fakat yolu gözümde fazlasıyla büyüdüğünden gidemeğim fuar.
bu yazarın istanbulda yaşamadığı için üzülmesine neden olan etkinliktir.
edirne- tekirdağ halkının tercih etmesi daha isabetli olacak etkinliktir. iyidir hoştur da git- gel kadıköy 4 saat.
ya arkadaş bugün gideyim dediğim ve gittiğime gideceğime pişman olduğum fuardır. Öğleden sonra gideyim dedim birinci hata, ortalıkta lise ve ilköğretim öğrencisinden geçilmiyor aslında yürünmüyor bile. hafta içi olması okulların fuara gezi düzenleyebileceğini hesaba katmamıştım. hafta sonu büyük ihtimalle çoluk çocuk daha az olacaktır ama hafta sonu olması itibarı ile yine ciddi bir yoğunluk olacaktır. gelelim en önemli mevzuya, genelde kitaplarımı internet üzerinden satın alırım hem hesaplı oluyor hem yüklü alımlarda taksit seçenekleri sunması ile daha cazip geliyor ama kitap fuarlarını gezmenin havası daha bir başka olur. almak istediğim kitapları belirleyerek gittim, yayınevi yayınevi geziyorum ulan istediğim kitapların fiyatlarını sorduğumda verdikleri fiyatlar sanki pahalı geldi ve telefondan nete girip ilknokta, idefix vs. sitelerden fiyatlara baktım ne göreyim nette daha ucuz ve fark edecek derecede daha ucuz. gittim sordum neden böyle? aldığım cevap genelde " netten alışverişe alışılması için " oldu. mantıksız da gelmedi, olabilir dedim ama mesela ithaki'nin kendisinin olan ilknokta sitesi ile fuardaki stantlarında fiyat farkı olduğunu görünce şaşırdım. sitede 40 tl olan bir kitap fuarda 47,5 tl. 7,5 tl bence ciddi bir rakam. hazır fuar var, millet kitap almaya gelmiş biraz ittirelim bari modunda herkes. birtek kabalcı % 50 indirim standartını bozmamış kendisine tebrik etmeyi borç bilirim. metis, laika, epsilon, can, iletişim, doğan alayı geçirmeceye devam etmiş. son söz olarak beğendiğiniz yazarı görmek, kitap imzalatmak falan gibi bir durumunuz yoksa gidilmesini asla tavsiye etmem.
pazar günü gidip göreceğim insanlığa lanet kitabı mı imzalacağım fuar.
uzak, kalabalık ve pahalı.

fuar merkezi şehre çok uzak olmasına bir de metrobüs çalışmasının yol açtığı yol trafik nedeniyle bütün enerjinin yolda harcamaktan ötürü standları gezecek gücü kendimde bulamamama neden olan etkinlik. metrobüs inşaasının bitmesiyle seneye ulaşım sorunun büyük ölçüde biteceğini düşünmekle beraber, otuzuncusu yapılan etkinlikte hala ciddi yapısal sorunlar var.

okuma oranın çok düşük olduğu ülkemde kitap fuarının bu kadar kalabalık olması tezat. bu kalabalığın nedenlerinden birkaçı beylikdüzü avcılar silivri çatalca gibi merkezlerde ikamet eden vatandaşların çektiği etkinlik özlemi. okullar tarafından düzenlenen turlar.

hazır bir listeyle gittiğim fuar bana da bir çok kişi gibi pahalı geldi. eve geldiğimde 93,50 liraya aldığım kitapları kitapyurdu.com'dan kargo bedeli dahil 81 liraya alabileceğimi görmek keyfimi kaçırdı. 93,50 liralık hesaba yol masrafı da dahil değil. buna rağmen hala fuarın ucuz olduğunu iddia edenler var.
%50'nin açık açık görüldüğü fuardır. imza salonundaki insanların yarısı murathan mungan, küçük iskender, can dündar, yekta kopan gibi yazar ve şairlerin kuyruğundayken; kalan yarısı -ki bunlar şakirt kesim- iskender pala kuyruğundaydı.*
çoğu yazarın imza salonlarına alınmasıyla, salonlardaki haftasonu sonu yoğunluğu geçen yıllara nazaran daha iyidi. otopark ücretinin 12 tl, öğrenci öğretmen dışındakilerin 5tl ile içeri alınması, taksim ve kadıköyden kalkan ücresiz servislerin kalkmış olması kuvvetli caydırıcı sebepler arasında idi. çok az bir kesim sıkı indirimlere gitmiş, çoğu yayınevi fuarın içeriğine göre davranmamış herhangi bir kitapcıdan alabileceğimiz indirimlerle satış yaptı.
karşıdan metrobüs ile gelemeyenler için hayli zulüm olan yol sorununun seneye metrobüsün tüyapa kadar uzanması ile aşılacağını umud ediyoruz.
tabii herşeye rağmen binlerce kitapsever ile sadece kitap için bir araya gelinmiş olması o havayı tenefüs etmek üç beş broşür alıp indirimli kitaplara koşmak paha biçilmezdi.
yapılan paneller, söyleşiler, kitaplar vs vs... tüm yorgunluğa rağmen tüyap seneye de gitmeyi haketti.
oturumlar için ayrılan 1 saatlik süre kesinlikle yetersizdi.

kitaplarda 'indirim' filan yoktu! 21 liralık kitabı 18 liraya indirmek, 'indirim' değildir.

bir de memleketim insanlarının kitabevlerinin standlarına yaklaşarak kitaplara bakmak yerine, insanların yürüdüğü yolun ortasında durup, 'aaaa ne varmış burda' diye bakınmaları ve diğer insanların yolunu kesmeleri sanırım hepimizi hasta etti!

herkesin fuar yeri ile ilgili dile getirdiği bir başka şey de: 'Burası hala istanbul mu ya?'
Kitap okumayı, yaşamının bir parcası haline getirmiş bir okur olarak, katılmayı çok istediğim fakat iş ve mesafeler yüzünden mümkün olmayan fuardır.
kitap almaya gittim. 1 saat sonra kayboldum zor döndüm evime ama süper yapmışlar.