bugün
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak8
- kürtler olmasaydı yaşanabilecek sıkıntılar5
- sözlük kızlarının ayak falları7
- sözlük kızlarının kombileri7
- sözlüğün en güzel kız yazarı12
- yazarların en muhteşem özelliği4
- ben aslında kızım7
- en köylü özelliğiniz3
- ctrlx abla12
- buddy dude'nin fotosunun yapay zeka çıkması28
- 0 0 8'in sözlüğe gelmesi2
- tecavüze ceza önerisi3
- oytunkaran'ı özlemek6
- bugün hangi sözlük kızına evlenme teklif etsem15
- ben ahmet sezer bey sorularınızı yanıtlıyorum15
- antipanik8
- eski sevgiliye 6 yıl sonra mesaj atmak2
- aym'nin süresiz nafaka kararını iptal etmesi4
- mahallenin muhtarları çaydanlık2
- nervio sözlüğün en asil kadınıdır4
- o son birayı içmek5
- yapay zekanın rüyaların esrarını çözmesi2
- yılan hikayesi erkan2
- ktç'nin beni açık oylaması2
- arkadaşlar bi durum mu var3
- kitap okuyan erkek10
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba20
- benim liderim özgür özel dir3
- gocu31
- beş büyük kişilik özelliği3
- nervio abla6
- rastgele diyalog etkileşimi2
- bir kadının kalçalarına veya ayaklarına aşık olmak2
- kavga etmeyin lan hepinizi döverim5
- cilgincapkin7
- kolye4
- galatasaray4
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü12
- kih kih kih diye gülen erkeklerin çekici olması5
- vexillarius the slayer'in ırkı6
- nick değiştiren yazarlar5
- sözlüğün abazalarla dolması5
- dersimci aleviler de pkk kadar tehlikelidir3
- cilgincapkin2'nin sarı teker olması4
- sedat pekmez adam mıdır5
- silvermist8
- erkeklerin fetişleri8
- çok osurmak4
- yapay zeka ile flört uygulaması prototipi2
- üniversite okumak5
okuldan 'yeni' mezun olmuş ve 'hemen ardından' işe girmiş ancak kendisine teklif edilen 2500 tl maaşı az görmüş olduğu için işe girmeyen insan modelidir.sonra da 'ülkede üniversiteli işsizler kaynıyor!' yaygarası. a be geri zekalı, sen üniversitedeyken ne kadar harcıyordun* ki bu maaşı beğenmiyorsun? (bkz: allah akıl fikir ihsan eylesin).
aza kanaat etmeyenin çoğu bulamayacağını bilmeyen şımarık insandır. 2500'ü bile haketmiyordur. Bunu azımsayan adam ya yeni mezun mühendistir ya da ben işsizim basbagaaanım bana iş bul diyen tembel adamın ta kendisidir.
insan değildir.
en son 500T otobüsünde (TCDD'nin en büyük rakibi otobüs hattıdır.)giderken,ayağından vurulduğunu konuşmalarından anladığım muhtemel ilkokul terk insancığın, - bizi Gebze'de herkes bilir,bunun hesabını ödeyecek,ben aylık 2 bin - 2 bin besyüz tl geliri olan bir insanda olsam hepsini bulacağım diyen topal kişidir.
iş sıkıntısı çekmiyor ya da iki beş yüz liradan çok daha fazla maaş alıyordur. *
anasının evinde 2500 tl maaş mı alıyormuş denilesi insan modeli.
kıbrıslı olma ihtimali büyük olan insandır. onlar azımsar bu parayı ya da ülkesinde asgari ücretten haberi olmayan zengin bebesidir.
yaptığı emeğin karşılığını alamaması ya da tatmin olamama durumudur. bazıları gayet haklıdır.
"Abi bana öyle bir iş bul var ya neler yapmam azımsamak nedir o parayı?"
düşünenler vardır . birazda haklılar tabi ama söyle düşün beş bin dolarlık insan başına düşen milli geliri olan bir ülke için nasıl azımsanmaz acaba ?
düşünenler vardır . birazda haklılar tabi ama söyle düşün beş bin dolarlık insan başına düşen milli geliri olan bir ülke için nasıl azımsanmaz acaba ?
ülkemiz insanının durumunu göz önüne alarak bu düşünceyi tekrar gözden geçirmesi gerektiği düşünülen insandır. bırakın 2500 tl yi asgari ücretle geçindiği halde mutlu olmasını bilen de vardır.
hal böyleyken "o parayı al öp de başına koy." sözünü haketmiş olur.
hal böyleyken "o parayı al öp de başına koy." sözünü haketmiş olur.
kendini geliştirmek için çoçukluğundan beri uğraşan (yaşıtları top pop çeşitli bilgisayar oyunları iddia karı kız peşinde koşarken kendini bunlardan soyutlayarak gelişimi için uğraşan çalışan kişiden bahsediyorum) biriyse bir nebze olsun hak verilebilir ancak yinede 2500 lira az para değildir. o da bunun farkında olabilecek kişidir zaten.
garip bir varlıktır. kimi insanarın 750 tl ile 4 kişilik aile geçindirdiğini unutmuştur.
Beşte birine çalışan insanların eline verilmesi gereken insan modelidir.
soydan zengindir ya da gözü yüksekte bir aç köpektir.
az paraya kanaat ettirmek zorunda bırakılmaya karşı gelen insandır. ekonomideki yolsuzlukları, senelerin çalıp çırpmalarını ne çabuk unutmuşuz. sonra elimize sıkıştırmışlar üç beş kuruş. biz de bu kadara tamam demeyi öğrenmişiz. boynumuzu bükmüşüz, şu kadarcık paraya eyvallah demişiz. ne oldu o ab üyeliği çığırtkanlığı yapan iktidarı savunanlara? ab ye götünde donsuz girmeye çalışıyoruz farkında değiliz. azımsarım kardeşim. elin gavuru (evet bu kadar da basit konuşmak gerek bazen) aylık 5000-10000 eurolarla kıllarını kıpırdatmadan rahat rehavet içinde çalışabiliyorken, ben bana verilecek şu kadarcık dilenci parasına eyvallah olmak zorunda değilim. ne güzel alışmışız fakir edebiyatına.
-2500 tl yetmiyor be abi.
-nasıl yetmiyor o kadar parayı kim bulmuş zındık
-doğru haklısın öküzlük ettim
tiyatro bu. oyuncular da millet.
-2500 tl yetmiyor be abi.
-nasıl yetmiyor o kadar parayı kim bulmuş zındık
-doğru haklısın öküzlük ettim
tiyatro bu. oyuncular da millet.
şaka bir yana ciddi olarak bu zihniyette sürünesi insanlar var.
hadi 2500'ü geçtim 1600 civarındaki parayı bile beğenmeyecek kadar kendini bir bok sananlar var.
hadi bir kaç üniversite bitirip, elinde olan mesleğin piri olanlar için diyecek söz yok.
ama sıradan bir üniversite bitirip hala bu taraklarda bezi olanlar için tek temennim bir gün part-time işe muhtaç olacak kadar düşmeleri.
insan utanır yahu.
hadi 2500'ü geçtim 1600 civarındaki parayı bile beğenmeyecek kadar kendini bir bok sananlar var.
hadi bir kaç üniversite bitirip, elinde olan mesleğin piri olanlar için diyecek söz yok.
ama sıradan bir üniversite bitirip hala bu taraklarda bezi olanlar için tek temennim bir gün part-time işe muhtaç olacak kadar düşmeleri.
insan utanır yahu.
egosundan yakında ölecek olan insan modelidir.
türkiye şartlarında yerden yere vurulan insan modelidir. kısmen de bu durum doğrudur, fakat , bankacılık ya da başka özel sektördeki mesleklerde sülalesi düzülen vatandaş için 2500 tl maaşı azımsamak da pek eleştirilecek durum değildir. ha tabi dediğimiz gibi asgari ücret gibi rezil ötesi bir tablo varken bu modeli de eleştirmeyi anlamak ve doğal karşılamak gerekiyor.
mühendistir. vede haklıdır. 3.5 yıl tecrübesi varsa ve işi biliyorsa en az 4000 tl kazanmalıdır. patronlara duyurulur.
burnu kaf dağındadır.
orta halli ya da zengin bir aileden geliyordur.
herhalde bu dönemde bu tavırlar yapıyorsa gerizekalıdır.
bir çocuğu olan ve oturduğu ev için kira bedeli ödeyen insan olabilir zira 2500 lira hem çocuk büyütüp hem de kira ödemek için yeterli bir miktar değildir.
verdiği emek 2500 tl'den daha fazla ediyorsa haklıdır. ama sanmam.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar