bugün

24 yıl boyunca tuttuğu takımı bırakıp başka bir takımı tutmaktır. küçük yaşlarda arkadaş çevresinde gülünüp geçilesi bir durum olsa da bir yerden sonra döneklik olarak adlandırılması normaldir.
somali'nin bazi bölgelerinde döneklik diye tabir edilen değişimdir.
24 yıldır eski takımına gönülden bağlı olmamanın göstergesidir.
tuttuğu takım 24 senedir şampiyon olamadığında buna dayanamayıp intihar etmek yerine yapılan bir tür etkinlik.
Türkiyede pek hoş karşılanmayan eylem. Bu eylemi gerçekleştirdikten sonra çeşitli lakaplara(dönek) katlanmanızda cabası. Kısacası tavsiye etmediğim bir davranış.

(bkz: emre belezoglu)
ibneliğin varacağı son noktadır. insan nasıl olurda kendisi için onca sene sperm üreten takımlarına ihanet eder anlamıyorum.
işi maddi yöne çekince, aslında mantıklı olan eylemdir. filanca futbolcunun galatasarayda aldığı para ile aynı futbolcunun falanca takımda aldığı para ters orantılı olabiliyor. beni çağırsa real madrid, bırakın takımı karıyı değiştiririm. *
birtakım kızlar yapar bunu. galatasaray'ın avrupa'da birbirinden başarılı maçlar çıkardığı vakitlerde az kız galatasaray'lı olmamıştır bu vesileyle. o gün ne popülerse onlar da onun arkasındadır işte, tikiler de böyle ortaya çıkmamış mıdır?
yeni takımı galatasaray ise 'doğruyu bulmak', diğer takımlarsa 'kendini kaybetmektir'. *
sözlük yazarları arasında da rastlanan durumdur, bugün takımından dönen yarın sözlüğünden dönmesi, totoşluk yapması normaldir. 48 saat içinde dönekliğini kabul ederse bu arkadaş konu sessizce kapanır gider yoksa bi ifşa söz konusu olacaktır.
hayatı boyunca takımının türkiye kupası'nı alamadığını gören bir bireyin, türkiye kupası kazanma potansiyeli olan bir takımı seçmesidir. *
(bkz: dönek)
dengesizlik durumudur. her an tekrar değişiklik söz konusu olabilir.
gs-bordeux maçını izleyen fenerbahçeli için mantıklı bir karardır.
beşiktaşlı için imkansızdır çünkü gönülden bağlıdır, galatasaraylı için yine imkansızdır çünkü başarılı ve insanın göğsünü her zaman kabartan bir havası vardır. fenerli için de imkansızdır çünkü fenerli doğuştan fenerlidir ve öyle ölecektir, galatasarayı yenmek tek rüyalarıdır ve bu olduğu sürece sittin sene başarıları olmasa da yine fenerlidirler. gelelim diğer takımlara...
yok, yok 24 yaşından sonra takım değiştirmek kişiliğin oturmadığının ve hiçbirzaman oturmayacağının göstergesi olduğu için kendini profosyenel futbolcu diye tanıtan birkaç lavuk dışında fazla görülmeyen bir olaydır.
edit; her takım değiştiren değil, takım değiştirdikten sonra eski takımına bok atıp, yeni takımı ve taraftarına yaltaklanmak için "bir gün herkes fenerli olacak" tarzında kıçtan uydurmalarla kendini o taraftara sevdirmeyi başarabilen alyuvar yada akyuvar eksikliği yaşayan metebolizmalar için geçerlidir.
ne sebeple olursa olsun gerçek taraftar olamamanın göstergesidir.
gerçek taraftar başarısız da olsa küme de düşse ölse de takımından vazgeçmez. belli bir olgunluk yaşından sonra yolunu seçip o yolda devam eder. zira çocuklukta doğru yolu seçme adına farklı takım tutan baba dayı enişte teyze ve yenge etkisinde kalınabilir. gerçek ergin taraftar zamanına göre takımıyla az yada çok ilgilebilir ancak vazgeçme gibi bir durum olmaz. başarısız da olsa takımın tuttuğunu gururla söyler. takımı başarısız olduğu zamanda bile en ufak bir kıvılcım onu takımına oldukça bağlar.
iddiaya girip takım değiştirenler vardır. gerçek taraftar takımını değiştirmesine sebep olabilecek iddialara girmez. takımını değiştirme düşüncesinden bile uzak durur.