2600 tl.
100 dolar. bu da iyimser tahminim... daha kötüsü de olabilir.
2500 lira. Ne olacağı şimdiden belli. Ortalama 280 ile 300 dolar arası.
Her ne olursa olsun alım gücü mevcut ücretin çok altında olacaktır.
öncelikle yakınlarda seçim vs gibi olağanüstü bir durum gözükmüyor. o yüzden zammın normalden yüksek belirlenmesini beklemek gerçekçi olmaz.2017 yılından itibaren enflasyon oranları ve asgari ücret zammını karşılaştırdığımızda-olağan koşullarda- asgari ücretin çıkan enflasyon oranına eklenecek %3-4 oranında arttığı görülmektedir.

mevcut asgari ücret 2.324 tl dolaylarında bulunmaktadır. Bugün açıklanan Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisi %12 olarak açıklanmıştır. Bu orandan yüzde 2 sapma olduğunu varsayarak yıl sonu enflasyon %14 oldu diyelim.

Bu rakama 3 puan ekleyelim %17 tahmini asgari ücret zam miktarımız.

Bu verilere göre asgari ücretin yıl sonunda 2700 lira civarıında olacağını tahmin ediyorum.
Ülkemiz üzerinde onlarca oyunlar oynanırken ve yedi düvele karşı mücadele verirken ayrıca bu pandemi zamanı işverenler zorda ve işletmeler kapanmaya doğru giderken zam istemek hainlik olur.
Herkes elini taşın altına koyacak gerekirse bir yıl zam almayacak 2325 lira gibi çok şükür denilebilecek bir asgari ücretimiz var zaten hamdolsun.
Ayrıca asgari ücret artışı demek enflasyon demek, eğer sen %15 asgari ücret artırırsan enflasyona yansıması çarpan etkisiyle %30’u bulabilir yani zam aldığına sevinirken aslında fakirleşirsin.
Benim önerim brütü arttırmamak ancak asgari ücretten 200tl’lik gelir vergisi muafiyeti ile ele geçen parayı 2500’ün üstüne çıkarmak.
Bu vesile ile hem enflasyona hem de hane halkına katkı sağlanacaktır.
Varsa başka önerisi buyrun tartışalım.
2.978,00 TL net. yazın kenara.
Arttırılmaması vatana millete hayırlı olacaktır.
lira olarak bilemeyeceğim ancak 200 euro'yu geçmez. mucize lazım.
muhtemelen böyle düşük bir ücret karşısında mevcut hükümet seçimlerle değişecektir.
2021 yılı için yeniden değerlendirme oranı % 9.11 olarak belirlendi. Bu orana göre tahminimce asgari ücrete verilecek zam maksimum % 10-11 civarı olacaktır. 2021 yılında çalışanın eline geçecek net maaş 2600-2650 tl arasında olması muhtemeldir.
250 dolara sabitlenmeli.
olması gereken 2000 lira ancak halk baskısıyla 2550 falan yapılacak açık ve net.
neti maksimum 2530 tl olacaktır. o da yüzde 10 yaptıklarını hesap edersek. pandemi var diye yüzde 5 civarı bir şey de yapabilirler. ekonomi çoh eyi ama onlara kadar eyi. size bize vermeye gelince kasada para yok. sadece lafta var imf ye borç felan veriyoruz işte..
Üretım olmadıkça alım gücü çogalmadıkca asgari ücret ne kadar fazla çogalırsa çogalsın bir faydası, olmayacaktır.
Net 2950 lira.
insanca yaşamak ve hakça paylaşmak için minimum olan ücrete gelmeli.

ancak işleyişte bir problem var. uzun süredir özel bir şirkette orta düzey yönetici olarak çalışıyorum ve kurumumuzun yarısı asgari ücret ve üzerindeki arkadaşlarımızdan oluşuyor.

asgari ücret artırıldığı zaman, şirketlerin maaş yükü haliyle yükseliyor. bu yükseliş, zaten son iki senedir iyice hissedilen buhran sebebiyle, satış, karlılık veya tasarruflar ile karşılanamıyor. temelde devletten hiçbir iyilik beklemiyoruz fakat artan maaş yükünü karşılayabilmek için iki husus işveren iç çok önemli hale geliyor.

2012-2016 arası gibi yurtdışı satışların ve iç pazarın hareketlenmesi birinci konu.

ikinci ise işveren maliyetlerinin azaltılması. vergilerde indirime gidilmesi.

maaş yükünü sırtlanamayan birçok firma personelde küçülmeye gidiyor. çalışana asgari ücret verebilmek için bazı çalışanlar işsizliğe sürükleniyor ve sonuçta fasit bir daire ortaya çıkıyor.
2600 ile 2800 lira arasında olacağını tahmin ediyorum.
pandemi olmasaydı 2800 civarında olurdu. ama pandemi nedeniyle türk parası dolar karşısında değer kaybetsede iç piyasada değerini arttırdı. pandemi sürecinde para tüketicide kaldı. bu gibi kargaşa durumlarında para değerleşir. insanlar az para ile geçindiklerinden dolayı şu an 1000 lira bile iç piyasada çok değerli bir duruma geldi. iç piyasadaki kan emici fırsatçı pezevenkler yüzünden millet şu an ev araba alamıyor ama o da 2 yıla düzelir gibi.

benim tahminim 2500 ile 2550 bandı kalır. esnaf sıkıntılı zaten 5 ay nisana kadar büyük şirketlerde duraklama dönemine girecek. turizm sektörü zaten % 15-20 seviyelerinde.

2800 ve üstü işsiz olan kesimi daha da işsiz yapar. millet zaten işçi almak istemiyor çünkü 2800 liranın işçiye maliyeti en az 4500 lira.

akp yi desteklediğimden değil. mali durumumuz ortada. bende isterim herkes en az 4000-5000 alsın ama asgari ücretin yükselmesi de iyi bir şey değil sürekli enflasyon katla katla git bir mantığı yok. son 15 yıldır avrupada asgari ücret ortalaması 800-900 dolar bandından 1000-1100 lere geldi adamlar 15 yılda % 20 artmış asgari ücreti bizde son 15 yılda 250 liradan 2500 lere geldi. neredeyse 10 kat.
3023.23 tl
ne olursa olsun, akp'nin çöküşüne ve gidici olmasına katalizör etkisi yapacak olan olaydır.

zira az arttırsa, geçim sıkıntısı içinde olan halk isyan edecek. çok arttırsa yine zarar eden ve sıkıntı içinde olan sermaye isyan edecek.

yani ne yaparlarsa yapsınlar, kendi kalelerine gol atacaklar.

not: tahminim 2640 gibi bir şey. olmadı 2720.
Böyle durumlarda devlet harcamaları yapılır. Akp yapmaz derseniz, oy bitti mecbur yapacak derim. Enflasyon oranında bile olsa sağlam zam geleceğini düşünüyorum. Dar gelirlinin aldığı ücret direk talebe dönüşeceği için devletin yaptığı bu harcama vergi olarak geri dönecektir zaten. 3000’e yaklaşmalı
Buyuk ve güşlü turkiye oldugumuzu reis herkese gösterir ve 4000 tl yapar.
2500-2600 arasında degişeceğini tahmin ettiğim ücret.
maaşla zengin olunmaz abicim. asgari ücret dediğin başka memleketlerde bir işe yaramayan insanların geçimini idame etmesini sağlamak adına verilen harçlıktır aslında. verilen ücrete karşılık yapılan iş yada alınan hizmet hayati değildir. tek bir amacı vardır, asgari ücretle çalışan kişinin para kazanması ve ekonomi içerisindeki rolünü oynaması yani tüketmesidir. bizdeyse asgari ücret tüm maaşlı çalışanların büyük çoğunluğuna karşılık geliyor. bu da ne demek, yaptığın iş katmadeğer üretmez, mecburi ya da hayati değildir sadece tüketmen için, ölmeyecek kadar maaş verecekler.

türk ulusu olarak büyük bir yenilgi içerisindeyiz. bu ekonomik olarak böyle. kimse görmüyor, şikayet etmiyor ama birilerinin kulu olduk. bağımsızlığımız gitti. inanmıyor musun bu duruma? hadi, kendi ayakların üzerinde durmaya çalış. bir ev al ya da araba al. alamazsın. cünkü kölesin bu şeylere erişemezsin. oysa avrupada yada amerikada 18 yaşına basan adam asgari ücretli de çalışsa gidiyor mustange biniyor. sense bir tofaş bile alamıyorsun.

kölesin çünkü. bu chpli akpli fark etmeksizin böyle.
2.550,25 tl.