bugün

görsel
Yuh artık dedirten zamlardır. Yakın zamanda sigarayı bıraktım ben şuan rahatım ama sigara içen arkadaşlar çok zorlanacak gibi görünüyor.

(bkz: zam değil zamcık)
Ezilen bir zümrenin elinde ferahlandirdigini zannederek kullandığı son tesellisine darbedir.
Abartmışlar. Yatlardan, pırlantalardan vergi almayıp sigara ve alkole bu kadar yüklenmeleri mantıksız. O zaman çok fazla zengin olmakta zararli? Çok zengin insanların çoğu sigara içmiyor ayrıca .
Adamlarin odu kopuyor o muhtesem hayatı bırakıp ölecekler diye.

sigaraya karşıyım. Insan bedenine verdiği zararlar tartışılamaz bile.
Kişilerin insiyatifine kalsın. Zam yapıldı diye herkes iğrenç iğrenç tütünleri içmeye başladı. Bu işin sonu iyi değil. Yolda gezerken captain black falan kokuyor buram buram ınsanin midesi kalkıyor. Insanlar tütüne ne katacaklarini şaşırmışlar tat alabilmek için.
Böyle giderse illegal çoğalacak . Şu anki fiyatlar gayet kazık zamma gerek duyulması korkunç .
Eğer bu gerçekse(ki ne zaman bir cümleye böyle başlasam gerçek çıkıyor) yazıklar olsun diyorum.
15 dakikadır uzun uzun yazıyorum ama maalesef kendimi böyle bir konuda küfür etmeden ifade edemeyeceğimden yazdıklarımın hepsini sildim ve yalnızca yazıklar olsun demekle yetiniyorum. Ama bu millet azıcık aklı varsa, şöyle kendisini tehlikede hissedince rengini değiştirebilecek kadar aklı olan bir bukalemun kadar iq ları varsa bir dahaki seçimde bu adamlara oy vermezler. Gerçi o kadar bile akıl yok ki bunlarda...
sigara içmediğim için beni ilgilendirmiyor , ayda şu zehire neden bu kadar para veriyorsunuz çözemiyorum bahane bulmuşken bırakın işte.
Ya bir değişiklik olsun bıktık ya bıktık...
Sigara bırakma ihtimali
istatistiklerini incelenmiş olmalı.
Demekki bunların bırakacağı yok denilip bas zammı denilmiş yeni yıl zammıdır.

Elinin ayarını sikeyim.
Ekonomi çog iyi hahahaha.

insanlar kayıt dışına yönelecektir.

Sokakta Bi sigara ver abi diyen insanlar çoğalacak hatta gasp bile edilecekler.
bu gerçekse, 1980'lerdeki gibi sokaklarda kent var marlboro var diyen işportacılar türeyecektir.
içmediğim için sıkıntı olmayacak zamdir

Banane amk içmeyin zikkimi.
muhtemelen bu zamcığı yapacak olanların en yakınındakilerin tamamı tütün ve sigara kağıdı işine girmişlerdir. var ya sarma tütün. bizim millet sigarayı bırakayım demezde sarma tütüne saldırır böyle durumlarda hemen.
https://www.youtube.com/watch?v=uLjfkuJhXLM
Yine zamımıza koyacaklar desenize.
ölümü gösterip sıtmaya razı etmek amacıyla sızdırılmış zamlardır.

şüphesiz ki sigaraya bir zam gelecek ama paylaşılan görseldeki kadar değil. bu görsel, tepkileri azaltmak amacıyla paylaşılmıştır. muhtemelen muratti 20 tl olur, marlboro da 23 lira civarları. böylece 30 liraları gördükten sonra 23 liraya razı olur milletimiz.

ama nereye kadar? işte onu bilemiyorum.
AKP kendi topuğuna sıkıyor.Sigara içmiyorum ama insanların zevklerine bu kadar zam gelmemeli.
avrupaya baktığın zaman hala uygun fiyatlarda olan sigaralardır. almanyada bi paket marlboro 6 küsur euro 45 tl ye tekabül ediyor hala feryat ediyorsunuz. içmeyin o zaman olm.
Kaçak sigara ne güne duruyor, salın gelsin zamı 5 yıllık stoğum var içinden geçerim.
almanyada 6 euro 45 lira diyen arkadaş neyin kafasında ki almanyada da asgari ücreti 2020tl den veriyorlar zaten. 1500 euro asgari ücret 10000tl gibi bir rakama tekabül ediyor. Ver burda asgari ücreti 10000tl yap sigarayı 45 tl o zaman kimse problem çıkartmaz. Önemli olan insanların alım gücü sene olmuş 2020 hala aradaki şu farkı anlayamayan insanlar var. Bu insanlar oldukça da hülooğğğğ uzaya çıkıyoruz diye sevinen insanlar olacaktır. Adam bir aylık maaşıyla 250 paket marlboro alabilecekken şuanda bile bir asgari ücretle 112 paket sigara alınabiliyor. Yeni zam da doğru ise 65 paket eder. Yani günde 1 paket sigara içen adam 1 asgari ücretin yarısını sigaraya vermek zorunda kalacak. yarım asgari ücretlede 2 cocuk okutup kira ödeyip faturalarını da öder evi de geçindirir zaten..Nasılsa alım gücümüz çok yüksek.
2020 nin sonlarına doğru gelecek zamdır.
Ocakta bu kadar zam olmasa bile 2020 yılı içerisinde bu fiyatı bile aşacaktır aralık ayını bekleyin 12 aya 3 zam sığdırırlar bunlar.
MiLLETiN CEBiNDEN PAKETLERi NEDEN TOPLADIĞI ANLAŞILDI.
(bkz: SiGARA KARABORSASI)
Sanki tartışılan içip içmeme konusuymuşcasına içmeyin şu zıkkımı gibi über fikirlerle ortalığı aydınlatan yazarların yön verdiği , doğru olması durumunda bundan öncekiler gibi bir etki yaratacak, yani hiç bir şey değiştirmeyecek zamların bilmem kaçıncısıdır.
eğer bu zamdan sonra da millet evinde kaderine teslim bir şekilde oturup bu soygunu protesto etmezse hepsinin amk. son 3 yılda 10 liralık sigara nasıl olurda 30 tl olur.1-2 tl zam yapılır anlarım bu resmen soygun millet belli ki bağımlı ne diye milletin bu zaafından faydalanıyorsunuz ulan ?
Artık sigarayı bırakma zamanı gelmedi mi ?
bu liste bayadır ortalıkta dolanıyor. ben gerçek olduğuna inanmıyorum. gerçek olamayacak kadar acımasız çünkü.