bugün

2012 yılının ocak ayı için açıklanan miktardır. haziran ayından itibarın 739 tl olacaktır.
milletvekili maaşının % 10'u bile değil. günde 10 saat çalış, tek izin günün pazar olsun, aldığın para 1 hafta yetmesin. ne biçim memleket ulan.
kira verilmiyorsa paşalar gibi olmasa da beyler gibi geçinilebilir bu parayla. kira veriyorsan da şansına küs aminüm, babana dedene küfret o zaman.
700+1 lira mı? hangi banka +1 lira veriyor?
(bkz: 1 tl ile yapılabilecekler)
bu paraya aile geçindirenler olduğunu düşünürsek durum çok vahim. başbakanın emekli maaşlarına el atması gerekiyor.
kuş kadar olduğu gerçeğini değiştirmeyen miktardır. her sene asgari ücrete zam yapılır, evet. bu yapılan zamlar elektrik, su vs. ye yapılan zamları karşılar mı?

ben de öyle düşünmüştüm.
bu ülkede adalet denen o şeyin çoktaan rafa kaldırıldığının hatta tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gittiğinin belirtisidir. annem hukuk okumamı istediğini söylediğinde ''bu ülkenin adalet sistemine hizmet verilmez anne.'' dememin sebeplerinden sadece bir tanesidir. ne yazık, sanki bu ailelerin evlatlarının ayda bilmem kaç milyar maaş alan milletvekili çocuklarından bir farkı vardır.
Hiçbir şeye yetmeyecek ücrettir. Evli, çocuklu ve evi kira olan birisi yaşamasın o zaman. Brüt: 886,50 TL Net: 701.44
başbakan hem üç çocuk der -tabi şimdi çamaşır makinesi olduğundan beş ister- ama bunu derken hiç mi düşünmez ben böyle diyorum ama insanlar aldığı parayla değil üç çocuk kendine bakamıyor diye ama nerde. zor efendim zor bu devirde 700 lirayla geçinmek zor.
ortalama 150 tl doğalgaz, 40 tl elektrik, 40 tl su, 350 tl kira, geriye kalan kalan 120 tl ile ne yapabilirsen!

3 kişilik bir ailenin geçinemeyeceği ücrettir.
2012'de karşılıksız derece bursunun 780 lira olmasına bakarak az bile olduğu düşünülebilir.
az olandır. merak ettiğim asıl konu ise elektriğe, doğal gaza gelen zamları düşündüğümüzde, asgari ücrete gelen zamın güldürücü miktarda olmasıdır.
(bkz: rezillik)
Boynumuzu suyun üzerinde tutabilecek olan rakamdır.. Bir yandan işsizlikle mücadele edip ailesini geçindirmeye çalışan işçinin diğer yandan da vergilerle sömürülerek ne yapacağını bilemeyen halk vardır ortada. Asgari ücret alan işçinin sosyal hayatı zaten sıfırlarda sürünüyor iken vergiler sayesinde üstünü başını dahi giydiremiyordur. Lanet olsun böyle devlete dedirtir..
hala çok düşüktür.
para değildir. bazı ailelerin iki-üç gecelik çerez parasıdır. rezalettir adı üstünde asgari ücrettir. verilebilecek en aşağı ücrettir. para babaları lüks jiplere binip karıları bir çift çoraba 200 lira versin diye işkence çektirilen işçi kesimiyiz. allah belanızı versin amına kodum çocukları.