bugün

mor ve ötesi grubu dışındaki bütün finalistlerin, isimleri açıklandığında deli gibi sevindiği organizasyondur.
kalite olarak hiç bir finalistin mor ve ötesini yakalayamayacağı yarışmadır. show yapmak, değişik olmak adına şaklabanlık yapmayan tek ülke biziz sanırsam.
mor ve otesi' nin dinlenebilir, cek cumhuriyeti temsil eden vucutlarin da izlenebilir kildigi/kilacagi yarismadir. ayrica turkiye' den 12 puanin cek vucutlara gidecegini dusundugumdur. azeri arkadaslara ayip olacak biraz ama bosver simdi yemisim azerisini falan, o bacaklarin sahipleri boynu bukuk birakilir mi hic? di mi lan sozluk?
dün final elemelerinin yapıldıgı ve türkiyenin ilk 10 a girdiği yarısma. yeri gelmişken mor ve ötesini tebrik ediyorum, kesinlikle en iyi performanstı.
bulgaristan'ın hakkının yendiği yarışma. şarkıları hem eğlenceliydi hem de şarkıcısı mor ve ötesinden daha güzeldi. mor ve ötesi de kabul ederse finale kendileri katılsın.
sadece müzik yapan tek tük ülkeden biriydik. bir çok ülkenin "popo- meme" kozu maalesef tutmadı. harun tekin bakışlarıyla olsun, duruşuyla olsun yine çok karizmatikti. birinci olamasak da müzik adına eurovision'da birşeyler yapabiliyoruz. mor ve ötesini tebrik ediyor ve onlara başarılar diliyorum!
sunuculuğunu 2004 te türkiye de yapılan yarışmada lane moje adlı muhteşem şarkıyla ikinci olan zeljko joksimovicin yaptığı yarışmadır. kendisi maalesef o müthiş şarkının bizlerde bıraktığı hatırayı pek takmadan türk düşmanlığını gizlememiş ve ayıp etmiştir.
kibris'in kesinlikle harcandigini dusundugum yarismadir. o guzelim sarki nasil finale cikamaz inanilir gibi degil. neyse. bu arada zeljko'nun turkiye zarfini actiginda o sahte gulumsemesi ve sahte "congratulations" demesi hafizalara kazinmistir. zeljko bey! herkesi kandirabilirsin ama beni kandiramazsin! yillar once turkiye'de yaptigin aciklamalari unutmadim! halbuki ne kadar da sevmistim sarkini... yazik oldu. her neyse. son olarak, greenroom da (ki neden green room deniliyor onu hala anlayabilmis degilim) angut bir turk vatandas vardi o'nu finalde gormek istemiyoruz (hani turk bayragini su sunucu kizin suratina yapistiran adam). saygilar.
bacağımı gösteririm oyumu alırıma dönüşmüş yarışmadır.
mor ve ötesinin finale kaldığı fakat sanılanın aksine 8. olmadığı yarışma. orada açıklanana ülkeler rastgele açıklandı bir çok kişi mor ve ötesini 8. oldu zannediyor. yarı final sonuçları pazar gününden itibaren açıklanacak.
bu sene turkiye den oylarin azerbaycan a gidecegini dusundugum* organizasyon...
artık azerbaycan'ın türkiye'ye, türkiye'nin de azerbaycan'a 12 puan vereceği yarışmadır.
Bu sene de tarafsız bir oylamanın olmayacağı politik yarışma.
politikliğin dibi görülmüş olsa da, izlemek için akşamı *beklediğim yarışma. politik molitik.
türkiye'nin almanya, belçika, azerbaycan gibi ülkelerden 12 puan alamayacağı yarışmadır. politikliği önlemek için alınmış önlemler olmasını umuyorum. ukraynalı kadının şanslı olduğunu sanıyorum. keşke harun tekin in de o kadar güzel bacakları olsaydı, açıp dans etseydi. biz de puan alsaydık. aaahh, keşkee. yalın vardı bir ara, noldu ona?
isveç'in kazanması muhtemel olan yarışmadır.
mor ve ötesi'nin hem şarkı, hem de duruş olarak fazla kaliteden dolayı sırıttığı önemsiz yarışma. kaçıncı olduğumuz hiç önemli değil, sonuncu da olsak, eurovision tarihimizin gelmiş geçmiş en sağlam temsilcisi ve şarkısıyla katıldığımız bir final olacaktır.

ayrıca ukrayna dan dolayı izlenebilirliği artan bir final olacaktır. ukrayna'lı kız kelimenin tam manasıyla taş.
herşeye rağmen, internette yabancı izleyicilerin yazdıkları görüşleri de okuyunca, bugün ülkemiz adına daha bir umutlandığım yarışmadır. Ha Mor ve ötesi'nin performansı, müzik tarzı, genel konsepti, gerek müzikal gerek imaj olarak popülizmden uzak durması gibi nedenler o yarışmaya üç-dört gömlek bol gelmektedir, bu çok doğrudur. Nitekim eğer bu şarkı hak ettiği yeri alamazsa büyük bir olasılıla ana sebep de bu olacaktır. Ha elin Avrupalısı gidip hala russiana'yı, elena papirizou'yu dinlemekte ısrar edecek kadar ucuz pop muhafazakarıysa Mor ve ötesi bu kalitsesiyle gerekirse 13. olsundur, hiç problem değildir. ***
büyük ihtimalle ispanya'nın kazanacağı yarışmadır. mor ve ötesi'nin muhtemel derecesi ise 5.lik.
azerbaycan'ın katılımı ile "aha bir garanti 12 puan daha" dediğimiz, saçma maçma da olsa türkiye'ye şu kadar puan denildiğinde ehe mehe diye sevindiğimiz yarışma.
bahis şirketleri ülkemiz temsilcilerine 1 e 33 oran vermektedirler, bu da gösteriyorki ilk 10 a anca kalırız.
ikinci yarı finalde seçilen şarkılar hakkaten iğrenç olmasına rağmen* ilk yarı finalde seçilenlerin yine güzel olduğunu düşündüğüm yarışma.
harry potter kılıklı ablanın şarkısını söylediği yarışmadır.
açılışında geçen seneki performanstan apayrı bir müzikle ve şovla molitva söylenmiştir.
bulgaristan'ın yarı finalleri geçmesine engel oldukları için bu saatten sonra sonucunu pek de önemsemediğim yarışma. içim cız etmekte hala... *