bugün

2008
sırbistan'da yapılacak olan şarkı yarışmasında ülkemizi temsil edecek şarkıcı.
2008 eurovision temsilcimizin hande yener olduğu açiklandi.
hande yener.. yani en azindan cok emek, destek, para harcayarak yapilacak, kalite icin zorlanacak, dans sovlarina onem verilecek olmasi yonunden iyi haber tabii..

(bkz: http://www.handeyenerfanclub.com)
Hande yener gibi aptalca sarkılar ureten biri secilmiştir eurovisiona. Zaten yarısma da aptalca bir organizasyon oldugundan destekliyorum temsilcimizi efendim.
etrafta dönen ve giderek artan esprilere bakılırsa ajdar anık * . 2007 ukrayna * faciasından sonra toplum tarafından da iyice ciddiye alınan isimdir.
(bkz: şirinler)
(bkz: ajdar anik)
rock'n coke'daki performansından sonra şiddetle hayko cepkin olmasını istediğim temsilcidir. rock'n coke 2007'de yaptığı şova benzer bir şov yaparsa 1.liği garantileriz.
market ya da türkçe olursa bakkal isimli şarkıyla eurovisiona katılması beklenen şarkıcı.
hakkı bulut'un temsilcimiz olacağina bir kere karsi on bahse girebilirim.

(bkz: ziplama hemen)
(bkz: mesela yani)
(bkz: ne o kurudun kaldin)
(bkz: zwht)
bunu öğrendiğime mutlu olduğum, başaracağına inandığım ve desteklediğim isimdir.
eurovision yarışmasına gönderilecek şarkının çok stratejik ve sahne şovu yapmaya müsait bir şarkı olması gerekmektedir. çünkü kazanmak için oylamada çok stratejik oylar toplamanız lazım. tamam şimdi bizim ülkemiz gurbetçilerin fazlaca olduğu ülkeler olan almanya, fransa, belçika, hollanda, ingiltere gibi ülkelerden nerdeyse her seferinde tam puan alıyor. bu da 5 x 12 = 60 şeklinde puan tablomuza yansıyor. kazanan ülkenin ise genellikle 200 puan ve üstünde aldığını göz önünde bulundurursak en azından 3-4 ülkeden daha 12 puan almak şart kazanmak için.

şimdi ülkemizde eurovision şarkısı seçenlerin anlayamadığı, algılayamadığı bir konu var. sertab erener birinci olduğu zaman çok orjinal bir parçayla birinci olmuştu. bize has ritmler, kıvrak danslar, güzel bir vokal ve en önemlisi etkileyici bir sahne gösterisi bunu getirmişti. taraflı tarafsız herkesin oyunu alan bir şarkı ilk 5'e giriyor zaten mutlaka.

hande yener giderse rahat bir şekilde 100-150 puan arası alacaktır. ama nasıl bir şarkıyla yapacak bunu? dıp-tıs altyapının üstüne aşk acısı yaşamadığını iddia eden kadın modeli sözlerle yapacak. çünkü hande yener hayatında başka bir tarzı denemedi hiç. dinleyici kitlesi de o yüzden sabit. yani kısacası hande yener'in yaptığı, house altyapıların üstüne arabesk sözlerden başka bir şey değil.

peki bu tarz tutuyor mu dünyada? eskisi kadar değil. özellikle eurovision'da artık orjinal olan kazanıyor hep.

bu kadar lafın üstüne diyeceksiniz ki, "madem çok anlıyosun çık sen söyle lan". ben pek iddialı değilim o konuda ama gösterebileceğim bir isim mutlaka var. birkaç yıl önce şakşuka isimli parçasıyla meşhur olan tarık mengüç eurovision'a gitsin, kesin ilk 3e girer. hem de şakşukayla girer.

şimdi avrupalıların mal mal bakmasına sebep olan bir 9/8 ritm vardır, yani bizim bildiğimiz basit adıyla göbek havası. adamlar bunu duydukları zaman bir garip oluyorlar, şoka uğruyorlar ve çok hoşlarına gidiyor. daha 2 hafta önce side'de tatildeyken bir akşam çıkan ibne bir dansöz oynarken bütün turistler put kesilip onu izlediler. bu kadar aşırı bir reaksiyon gösteriyorlar yani bu garip ritmlere. tarık mengüç ise eli ayağı durmayan, çok hareketli ve çok orjinal dans eden bir şarkıcı. ha çok müthiş müzik yapmıyor açıkçası, ama piyasaya hitap eden bir yapısı var. düşünsenize sahnede kıpır kıpır bir tarık mengüç "yediremedim şakşuka" diye şarkısını söylerken eli kolu oynuyor, arkasında dansçıları ve bir de dansöz at ortaya, bitti bu iş!

sorun şu ki, müziğimizde batılılaşmaya, dıp-tıs altyapılara gerek yok. bizim müziğimiz olağan haliyle avrupa için çok cazip. esas önemli olan da bu zaten. cazip gelen ve orjinal olan bir şarkı.

artık hayırlısı.
4 kasım 2002 ve 22 temmuz 2007 'de olduğu gibi, seçme konusundaki ünümüzü pekiştiren temsilci. * *
(bkz: şebnem ferah)*
sonuncu olacağımızın kanıtıdır, hande yener... şoklardayım.. olamaz ya gitsin o romeosu ile izlesin katılmasın ya.. ben bile ona hiç puan vermem, ya gitsin evinden izlesin ya lütfen ya!.. *
muhtemelen 10 yaşında baba demiştir kendisi.
kesinlikle ama kesinlikle türk işi şarkılar yapıp söylemesi gereken zat. bol miktarda konuşulan hande yener, hayko cepkin gibi isimlerin gidebileceği en iyi yer ilk 5'tir, ki o da harikulade bir şov eşliğinde olursa, ama asla birincilik değil. "türk işi" takılmadığımız sürece 1. olabileceğimize zerre kadar inanmıyorum, bunu da şöyle bir örnekle açılamak istiyorum: bir almanın ya da ingilizin size oryantal şov yapması ne derece ilginizi çekecektir? alasını izlediniz zaten hayatınız boyunca, değil mi? o zaman, avrupa'nın müziğini avrupa'ya kakalamaya kalkmamalıyız. avrupa'nın bizden beklediği oryantal ve doğu ezgileri, asla rock değil, underground değil, elektronik değil. onları zaten istemedikleri kadar izliyor, dinliyorlar.
(bkz: hayko cepkin)
(bkz: bertuğ cemil)
(bkz: şebnem ferah)

üçünden birinin eurovision 2008'e gitmesi en azından ilk 5'e girmemizi garantileyecektir *.

edit : dakka 1 gol 2. eksi oy alacak ne yaptı bu entry size arkadaşlarım, kardeşlerim.
anlamsız yarışmanın anlamsız temsilcisidir.
dönemin hassasiyeti ve ciddiyeti açısından çok da önemsenmeyecek olan yarışmanın önemsiz temsilcisidir.
mustafa yıldızdoğan'ın katılmasını talep ettiğim yarışmadır. malum bu hassas dönemde bizi en iyi o anlatacaktır.
prestijin hikaye olduğu yarışmaya türkiye den gönderilecek temsilcidir.

avrupa da eşcinsellerin ilgi gösterdiği bir yarışma olarak eurovision şarkı yarışmasına ülkeler artık üçüncü sınıf yarışmacılar göndermekle birlikte ülkemizden gönderilen temsilcilerin gündemde olan kimimizin dinlediği hit (!) parça sahibi kişilerdir.

yani bir mukayeseyle onların 3. sınıf temsilcileri bizim birinci sınıf temsilcilerimiz oluyor.

daha farklı bir bakış açısıyla;

dünya üzerinde varlığı henüz bilinmeyen bir ülke olarak dünyaca tanınmamız için futbolcu bireylerin yahut yüksekova nın gereken ilgiyi çekememesinden ötürü böyle guttirik yarışmalara olan inancımız her sene gönderdiğimiz temsilcilerimizle biraz daha artmaktadır.

zira top pop terör le dünya gündemine gelemeyecek olmamız biraz hayallerimizi yıkmıştır.

yapacağımız bilimsel icatlar, bilim adamlarımızın yayınlayacağı makaleler, robotlar, teknolojik aletler ülkemize kesinlikle bir popülerlik katmayacaktır.
şebnem ferah ın adı geçmektedir. trt nin teklif yaptığı konuşulmaktadır. olursa şahane olacaktır. avrupa sahne, şarkı, müzik görsündür.
canı gönül'den ajdar anik'in gitmesini istediğim yarışma. işbu entry dalga geçmek amaçlı değildir, gayet samimidir.
(bkz: haydi hayirli traslar)
seviyeye uyum saglayabilmek adina kesinlikle ajdar anik ve fatih ürekìn grup olarak gönderilmesi gereken yarisma.