bugün

ilk dört turunun buz pistinde yapıldığı hissi veren ve hazzın doruklarına çıkaran müthiş yarış.
raikkonen çogu zaman oldugu gibi şansızdı ama nurburgring te bu adam ekstra şansız. son 3 yılda katıldıgı 3 yarışıda acayip sorunlar yüzünden bitiremedi. alonso yagmur adam lakabını sumi den çaldı resmen. çünkü geçtigimiz yıllardada renault da yarışırken yagmurlu yarışlarda çok iyi sonuçlar aldı. aslında bu yarış sıralama üzerinde fazla bir etki yaratmadı. çünkü şampiyona lideri lewis hamilton 0 puan çekerek kimi raikkonen le arasındaki puan farkı değişmedi. yinede go kimi go...
massa'nın 5 saniye arkasında olan alonso'nun, yağmurun başlamasıyla beraber massa'ya ayarların kralını verdiği yarış olmuştur..
michael schumacher'in ron denis amcama markalar kupasini verdigi yaris olmustur.
detaya gelirsek, ilk turda start ile birlikte hamilton'un dorduncu siraya gelmesi, Heidfeld ve Kubica'nin carpismasi, daha tur bitmeden yagmur yagmasi, kimi rakikkonen in pit'e gireyim derken yolda tutunamamasi, once jenson button, sonra Rosberg, Speed ve Liuzzi nin en son da hamilton'un ayni yerdeki havuza gomulmesi, hepsi icin yaris biterken hamilton'un motorunun calisiyor olmasi ve vinç ile tekrar en son siradan 1 tur geriden yarisa devam etmesi, ardindan guvenlik araci ve yarisin askiya alinmasi, guvenlik araci ile tekrar start verilmesi, Spyker surrcusu Markus Winkelhock son siradayken ilk siraya yukselmesi, hamilton'un 1 tur geriden tirmanmaya calismasi. kimi raikkonen'in yaris disi kalmasi, son 10 tur kala yagmurun tekrar baslamasi, alonso massa kapismasi, arabalarin temasi, farki acan massa nin bu avantajini koruyamamasi, ama daha gercekci olani fernando alonsonun yagmur altinda cosup, massa'yi gecmek icin arabasini parcalayabilecegini, hamilton'un 1 tur daha olsa puan alabilecegi, webber - wurz ucunculuk kapismasinda son şikanda webber'in yavaşlamasi vb bla bla bla'si. son yillarin en keyifli formula1 yarisi olmustur. uzun suredir boyle zevkli yaris izlememistim. hele bir de yaris sonunda alonso ile massa nin birbirine sozlu satasmalari zevk ustune zevk katmistir.
darisi 26 agustos'ta bizim basimiza.
massa ve alonso'ya, mevcut kapasitelerinde bizlere yaşatabilecekleri en heyecanlı yarışı izlettikleri için teşekkür etmemiz gereken yarıştır.
almanya'nın yarıs pisti görünümüne sahip nurburgring gölü'nde yapılmıs olan grand prixdir..
ilk üç sıra:
1)alonso
2)massa
3)webber şeklinde olmuştur.

massa iyi mücadele etti ama alonso daha hızlıydı. kimi'nin şanssızlığı her zamanki gibi yakasını bırakmadı.

ahh schumi ahh erken bıraktın bizi. sen olsaydın böyle mi olurdu?
"woow" demek istiyorum sayın seyirciler.

an itibariyle alonso ile hamilton çarpışıp akabinde voltranı oluşturdular. kesin bir zafere doğru ilerliyorlar.

michael schumacher de kardeşi ralf in yerine geçmiş, çaktırmadan. yutmayız biz bunları şumim. biz hiç yutarmıyız bunları?
sunan cnn türk muhabirini bitiren yarıştır. adam da ses mes kalmadı kısır kalmasından şüphe etmekteyim. *
oha dedirten yaris. hamilton'un pistten cikip cakil havuzdan tasiyici ile tekrar piste donduruldugu yaris. merkala bekliyoruz.
an itibariyle azan coşan yağmur sebebiyle askıya alınan yağış.

durdurulmamış askıya alınmış, öyle diyor spiker. herkes kurusun diye askıya alındı sanırsam.
akıl almaz bir yağmur sebebiyle sadece 3 tur atılmasına rağmen yaklaşık 8 aracın yarış dışı kaldığı gp. cnn turk'te seyredilebilir.
merakla beklenen yarış. alonso' nun hamilton' un kazasından sonra zirveye biraz daha yaklaşması beklenen yarış. zira ferrari' de takımlar puan sıralamasında mercedes' e yaklaşabilir. tabi raikkonen kaza yapmazsa.
lewis hamilton eğer yarışırsa 10. sıradan başlayacağı yarış.
kimi raikkonen'in pole poziyonunu alacagi, fernando alonso'nun kucuk bir hata yuzunden ikinci ba$layacagi yari$. felipe massa da 3. olmu$tur bu arada. evinde (almanya) yari$acak olan nick heidfeld de 4. ba$layacaktir yari$a.
kimi raikkonen'in birinci cepten çıkacağı yarıştır.. ikinci sırada fernando alonso , üçüncü sırada felipe massa var.. lewis hamilton 3. seansta yaptığı kaza sonucu, gridin 5. sırasında kalmıştır..

edit: düzeltme için iktidarsız tecavüzcü'ye teşekkürler..
* siralama turlarinin 3. seansinda lewis hamilton bariyerleri opmu$tur.

gecmi$ olsun diliyoruz kendisine.
oy kullandıktan sonra evde yatarken izlenebilecek yarıştır.
şu an sıralama turları yapılan yarıştır. sabah antremanlarında kimi raikkonen birinci sırayı almıştır.
cuma antrenmanlarında en iyi dereceyi lewis hamilton elde etmiştir ama ferrari'den bir duble beklemekteyim.
almanya'da bulunan nurburgring pistinde yapılacak olan sezonun 10. yarışı.
sıralama turları: bugün 14.50
yarış: yarın 14.50'den itibaren cnn türk'ten izlenebilir.