bugün
- cansever16
- türkiye pazar günü yeni bir sabaha uyanacak6
- naif insanlar4
- sabah kahvesi6
- behlül bihter sevişmesinin reyting rekoru kırması3
- futbol24
- özgür özel2
- ocakta doğmuş adamdan madam mı olur sorunsalı2
- dünyanın 10 da birinin solak olması5
- okan buruk3
- victor osimhen6
- esin bahat2
- bir bayanı kötü adamların elinden kurtarmak5
- lisede kızlara şiir okuyanlar şimdi ne yapıyor2
- almanya11
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- zorunlu eğitim7
- çirkef galatasaray4
- çinliler2
- galatasaray14
- enflasyon hedefinin tutmaması3
- jose mourinho2
- cehennem3
- günlük tutan erkek10
- vfb stuttgart7
- 9 ağustos 2026 gaziantep depremi2
- italya7
- fc internazionale milano6
- borussia dortmund5
- ac milan5
- kadınlar neden kötü araba kullanır sorunsalı14
- muz4
- fait bey dönsün kampanyası3
- galatasaray neden transfer yapamıyor16
- ingiltere5
- chelsea fc4
- bir daha doğmayacak olmak3
- yorgun mermi19
- yecüc ile mecüc5
- bayern münih4
- sözlük yazarlarını evlendirmek12
- etek giyen erkek10
- sözlük yazarlarının tatlıları14
- behlül ün bihter den ayrılma nedenleri6
- cedidacer ne iş yapıyor2
- türk mutfağının en uyduruk kaydırık yemeği7
- insan doğru olanı seçerek mutlu olabilir mi6
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları12
- yazarların uyuyamama sebebi2
- gocu'nun solak olması4
an itibariyle yazarların içinde kalan uktelerin toplam sayisi.
türkiye de ilk çok partili seçimin yapıldığı yıldır.
jason voorhees in dogdugu yil.
türkiye de ki ilk devülasyonun tarihi olup bu tarihten itibaren amerika nın ekonomik anlamda türkiye ye egemen olacağının ilk sinyalleri verilmiştir. nitekim egemen olmuştur da.
bu yılın 5 eylülünde mükemmel bir ses zanzibar da dünyaya gelmiştir. gerçek adı Farrokh Bulsara dır. ama sevenleri onu freddie mercury olarak tanır.
padişah ismet paşa'nın fermanı ile köylü ve işçi kesiminin ankara ulus ve istanbul pera'ya (istiklal caddesi) çıkışlarının yasaklandığı yıl. görüntüyü bozuyormuş hergeleler.
ikinci dünya savaşı nihayetlendirildikten sonra; bu yıldan(1946) itibaren bilhassa avrupa'daki kuvvet dengesi münasebetleri tamamen değişmeye başladı. savaş, milletlerarası politikanın merkezi olan birçok ülkeyi tasfiye etti. nazi almanyası, faşist italya, ve militarist japonya gibi... fransa daha savaşın başında alman işgaline uğramış, 3 haftada yere serilmişti. ingiltere galip devletlerden biri olmasına rağmen 6 yıllık savaştan sonra perişan durumdaydı. savaşın sonunda iki büyük kuvvet ayakta duruyordu. sovyetler birliği ve birleşik amerika. fakat savaşın sonunda amerika'nın tekrar infrad politikası(avrupa ülkelerinin iç hesaplaşmalarına karışmama felsefesi, daha sonradan bu politikadan vazgeçeceklerdir)na dönmeyi tasarlaması, özellike sovyetleri avrupada tek sivrilen kuvvet merkezi yapmıştı.
bunun üzerine sovyetler; iran, türkiye ve yunasitan'ı tehdit ederek, baskı uygulamaya başladı.(çarlık döneminden beri vardı bu) o kadar ki; 1945-1946 yılları türkiye ve türk milleti için, hayat-memat zamanı oldu. türkiye her an bir sovyet saldırısı bekledi.
bunun üzerine sovyetler; iran, türkiye ve yunasitan'ı tehdit ederek, baskı uygulamaya başladı.(çarlık döneminden beri vardı bu) o kadar ki; 1945-1946 yılları türkiye ve türk milleti için, hayat-memat zamanı oldu. türkiye her an bir sovyet saldırısı bekledi.
10 ocak gününde ilk birleşmiş milletler toplantısının yapıldığı sene.
garanti bankası kuruldu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar