bugün

gece saat 12 yi henüz geçmişken tvde gezinirken es tv adlı kanalda duyduğum enteresan şey. Halkla röportaj yapılırken yine halktan biri söyledi. Emekli bir amcaydı kendisi. Bunu Savunurken klasik argümanları kullandı. Kimsenin yorganına göre ayaklarını uzatmadiğini cebinde 2 binliralık telefonla gezenlerin bu maaşla tabi geçinemeyeceğini söyledi. Yani halk haddini bilmiyor bu sebeple geçinemiyor dedi. Belliki hayatı boyunca hiç kirada yaşamadı bu emice. Babadan kalanlarla geçinip aldığı maaşı biriktirdi. Halk böyle düşünüyorsa patronlar herkesin belini kırar.
ev kirası, elektirik, su soğalgaz çocuğun okul gideri..

3 öğüne simit yazıyorum yine yetmiyor amk.
Evli ve çocuklu olcaksın üstüne kirada oturacaksın 1300 lira ile geçineceksin imkansız gibi.
Ahahaha kredi borcu ödüyorsanız geçinemiyorsunuz net.
zamanında başbakan bile geçinemiyorum demişti. 1300 lirayla geçinemeyen ölsün.
Bu amına koyduğum istanbulunda en boktan semtte bile 700 den aşağı kira yok. 600 lira kalıyor geriye. Hadi 200 lira faturalara gitse kalıyor 400 lira. 400 liranın 100 lirası sigaraya gitse 300 kalıyor. Bu adamın hiç kıyafet almadığını varsayarsak 300 lira 1 aylık mutfak masrafına yetecek mi? Sizlere soruyorum 1300 lirayı fazla bulan arkadaşlar.
lütfen, siktirin gidiniz.

1300 nedir?

neyin peşindesiniz?

2000 tl nin altinda maaş alan ve yaşamayı becerebilen her birey mucize gerçekleştiriyordur.

Bu kadar net.
aynen aga bak simdi.

bi paket makarna 2 lira. bi ekmek de 1.25 lira. etti mi sana gunlük 3.25. çarp bunu 30 la, 100 lira bile değil. faturaları da eklesen en fazla 100 de onlar. 100 de ulaşım. 300 yeter. ayakkabıyı camiden kıyafetleri de bağıştan aldın mı ooh.
sağlaması gene aynı amca üzerinden rahatlık ile yapılabilecek olan söylemdir. amcanın evi varsa onu kiraya çevireceksin yani kendi evinde kira verdirteceksin sonra asgari ücret yani 1300 tl maaş ile işe sokacaksın günde 10 saat belki 12 saat katır gibi çalışacak hiç bir yan gelirde vermeyeceksin malını mülkünü parasını donduracaksın 1 sene mesela kullanamayacak sonra tekrar alacaksın soracaksın 1 senen nasıl geçti diye.

tuzu kuru olanın hali böyle olur. muhtemelen adam emeklidir oradan en az bir asgari ücret geliyordur. ev kendisinindir kira vermiyordur ve muhtemelen kira gelirleri de vardır çoluğu çocuğu da destek veriyordur ihtiyaç halinde. elbette bunlar havadan gelmemiştir hak etmiştir çalışıp ancak birilerini yalamak adına insanlara böyle acımasızca söylemler ile yük bindirme hakkı yok kendisinde. herkesin tuzu kuru değil bu ülkede ülkenin yarısından fazlası yoksulluk sınırında geçtim açlık sınırını..
Amcaya biraz matematik atalım.
Sigara alkol kullanmıyorsan sosyal hiç bir etkinliğe katılmıyorsan yemeği dışarda yemiyorsan işten eve evden işe çalışıyorsan kira elektirk su 500 ü geçmiyorsa gwçinebilirsin tabi buna yaşamak denilirse.
hanım da çalışıyorsa 2600 tl eder. aile geçiminden bahsediyoruz. 1000 tl kira olsun hadi. 400 tl mutfak olsun, 200 tl elektrik+su+gaz olsun. geriye kalan 1000 tl ise, 500'ü bebek harcaması olsun. 500 tl gene boşa çıkıyor. hadi o da diğer masraflar olsun. tek başına 1300 tl ile aile kurma girişiminde olmayan biri için yeterlidir. ben de isterim daha yüksek maaş verilsin çalışanlara ancak gelişmekte olan ülkelerde bu durum mecburidir.
1300 liraya geçinmeye çalışan adam yalan bile söyleyemez yalan atıcak para bulamaz. yalanı atması için önce alması gerekir.
Asgari ücret yükselmeden önce " 800 tl iyi para, biz zeytinin de ekmeğinde fiyatını biliyoruz" diyen faruk çelik'i hatırlatır.
Laf Dedim ama kolundaki 700 bin liralık saatiyle onun ağzından çıkan bu söz küfür niteliğinde. anlayacak adam lazım tabi.
görsel
Valla ogrenciyim, bana yetmiyor 1300. Millet bir de aile bakiyor o paraya.

Not: ickim sigaram vs. De yok bu arada.
Olum benim ev kiram 1300 tl lan ben nasıl geçinebilirim o paraya?!
Herkese borç takınca gayet güzel yeten para.

Yetmez. Yetiyor diyen yetiriyordur.
@24 doğru söylüyor beyler içkisi sigarası yok iyi biliyorum.

Tanım. Yanlış önerme, 1300 lira ile geçinilmez.
ben her gün 10 TL lik koyuyorum.
Basligi acan aliagaoglu galiba milleti trolluyor.
kirada otur , çoluk çocuk , okul masrafıdır o bu şu gör bakalım yaşanıyormu ?
bunu söyleyen ne kadar alıyor acaba?
Net...

görsel
görsel