mahpeyker

Tarkan ve Cem kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu vedat özgürelin yazdığı kösem sultanın hayatını konu eden film.
Tim de galası yapıldı.

Senaryosuz bir film. Hikayesi yok, hiç bir şey anlatmıyor, hiç bir şey akmıyor.
Filmi izlerken merak ettiğiniz sonra ne olcak diye beklediğiniz en ufak bir bir şey yok.
Kültür başkenti bütçesinden milyon dolarları indirmişler, bir cami planı (oda zaten sıradan bir donuk kare) birde osmanlı zamanı sahil planı yapmışlar. Sahil planı çok matah değil hani çizgi altı amatör bir matte paint.

Dizi tadında olmuş. Aşkı memnu ile ezel arasında bir rejisi ve tekniği var. Dürüst olmak gerekirse resim kalitesi ezelin altında, kurgusu kanal7 , flash tv canlandırmaları gibi. Renk ve resim yapısı sinama seviyesinde değil video estetiği açısından bile çıta altında bir iş olmuş.

Selda Alkor dışında oyuncu kadrosu çok zayıf. Bir çok karaktere dublaj yapılmış. Dublajlı sinema filmi fikri zaten tek başına iğrenç bir şey.

Kalitesiz resimler, aks atlayan ve üç boyutlu devamlılığı bozan çekim açıları, orantısız kadraj yapıları, sakil duran amatör matte paint çalışmaları, ahengi olmayan kurgu, dublaj saçmalığı, çöpe giden kültür başkenti bütçesi, vahim tarihi hatalar, dekora sıkışmış kurtlar vadisi gibi odaların köşelerin replik veren oturmamış karakterler bu filmi kötü yapan şeyler. Ama hepsi affedilebilirdi.

Fakat, bu filmin bir senaryosu yok. Hikayesi yok. Bir olay başlayıp bitmiyor. Bu işte affedilmiyor. Belgeselde değil, sinema filmide değil.

Sınıf arkadaşına kıyak geçilmiş milletin parası çöpe gitmiş. Hayırlı olsun ne diyelim.