bugün
- velvet57
- insan olmaya ceyrek kala11
- hurdacıya gidiyorum4
- enayimiknatisii5
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar7
- ioçk'un arto'ya benzemesi4
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry5
- migros'a sorulacak tek soru23
- 2026 ekonomik krizi14
- ekmek yiyip su içmeyi seven yuzır3
- victor osimhen19
- düşünmeden eyleme geçmek3
- ioçk silik yesin kampanyası3
- the odyssey5
- bilinçaltı algılama3
- arkadaşlar kilo aldım4
- işedikten sonra elini yıkamayan erkek3
- aleksey batrakov26
- g i l d e d l i l y16
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- küfür eden kadın iticiliği2
- herzevekil'in götçü oluşu3
- ilk buluşmada bavyera halk ezgileri söyleyen kezo6
- clemence baptista3
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
- deşkel2
- 1 euro 56 25 tl6
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- mersin4
- pisuvarda yanında durup bakan emmi2
- arkadaşlar veto ne demek8
- tostumu yaptım11
- yapay zeka ve veri bilimi mühendisliği2
- spotify3
- çiğ köfte3
- belirli bi objeyi bilinçten saklamak2
- biraderin avanosta olması2
- nuri bilge ceylan3
- tıktok nasıl etkin kullanılır4
- nevşehirlilerin sevilmemesi2
- sıfırladım babacığım5
- merhaba poğaçacı2
- güneş gözlüğüyle bir kafeye oturup dergi okumak2
- 26 ağustos malazgirt zaferi'nin 955 yıl dönümü3
- osuruktan şiirler59
- masonik gizemler5
- ellerim bos gonlum hos16
- abraxas3
henry vııı'nin 7 sene peşinde koştuğu, evlenebilmek için uğruna vatikan'dan ayrılıp anglikan kilisesini kurduğu, evlendikten sonra da 3 sene içinde sıkılıp, başka bir hatun* uğruna hakkında asılsız dedikodular yayıp, kellesini vurdurttuğu, tarihin en bi kısa ve hızlı hayat hikayelerine sahip kadınlarından biri. ölümünün üzerinden 400 sene geçmesine rağmen, hala kitaplara, filmlere, dizilere ilham kaynağı olmaktadır. kısa bir hayat, fakat hala meşgul etmekte bizi. bir tür bihter kendisi.
trajik bir şekilde öldüğü için ilgi çekmete, kendisi ve entrikalarla dolu hayatı.
aragonlu catherine 'i binbir türlü oyunlarıyla henry'den boşatmış, o da yuva yıkmış -sonra da belasını bulmuş, onun da başına ne geldiyse hemcinsi yüzünden gelmiş zaten-.
amma ve lakin, piç henry'ye niye bir şey olmamış kardeşim ya? 6 karıyı hor kullanıp, hurdaya çeviren o, içlerinden çoğunun kellesini uçurtan gene o, karılarını aldatan da o. ama adam hala son hız evlenmeye devam etmiş, geberene kadar kadın kullanıp atmış. pis herif.
aslında anne boleyn'in, filmlerde, kitaplarda hep güzel olduğundan dem vurulur, onu canlandıran oyuncular hep bir hayli güzeldirler, fakat gerçekte çirkin denilebilecek bir kadın olduğu söylenmekte. yüzünde kocaman lekeler, benler olduğunu okumuştum bazı kaynaklarda. o zamanın önemli güzellik kriterlerinden olan mavi göz, sarı saç, porselen ten gibi özellikleri yokmuş.
demek ki güzel değil, ama gayet fettan bir hanımmış kendisi. bir de süper güzel olsaymış, ohoooo!
trajik bir şekilde öldüğü için ilgi çekmete, kendisi ve entrikalarla dolu hayatı.
aragonlu catherine 'i binbir türlü oyunlarıyla henry'den boşatmış, o da yuva yıkmış -sonra da belasını bulmuş, onun da başına ne geldiyse hemcinsi yüzünden gelmiş zaten-.
amma ve lakin, piç henry'ye niye bir şey olmamış kardeşim ya? 6 karıyı hor kullanıp, hurdaya çeviren o, içlerinden çoğunun kellesini uçurtan gene o, karılarını aldatan da o. ama adam hala son hız evlenmeye devam etmiş, geberene kadar kadın kullanıp atmış. pis herif.
aslında anne boleyn'in, filmlerde, kitaplarda hep güzel olduğundan dem vurulur, onu canlandıran oyuncular hep bir hayli güzeldirler, fakat gerçekte çirkin denilebilecek bir kadın olduğu söylenmekte. yüzünde kocaman lekeler, benler olduğunu okumuştum bazı kaynaklarda. o zamanın önemli güzellik kriterlerinden olan mavi göz, sarı saç, porselen ten gibi özellikleri yokmuş.
demek ki güzel değil, ama gayet fettan bir hanımmış kendisi. bir de süper güzel olsaymış, ohoooo!
Gündemdeki Haberler