bugün

blackberry

battal boy parmaklı erkeklerin klavyesinde zorluk çektiği cihazlar üreten telefon üreticisi.

cihazı genel anlamda başarılı buluyorum. fakat çok üst düzey bir cihazdır diyemiyorum. Nokia N97 tadında bir cihaz. hatta Nokia N96 nın biraz daha gelişmişi.

iş telefonu ünvanını işlevselliğinden öte sağladığı üst düzey güvenlikten alıyor. çok abartılan mail trafiklerini diğer marka cihazlardan daha hızlı aldığı falan yok. size gönderilen mailler şifrenlenmek için öncelikle blackberry in kanada daki server lerine gönderiliyor. bu da maillerinizin telefonunuza geç düşmesine sebebiyet veriyor. güvenliğe verdiği önemden dolayı bir çok uygulamada sıkıntı yaşıyorsunuz. kurduğunuz bir uygulamanının bütün kullanım koşullarını okumak zorundasınız. gelen mailleri açtığınız zaman resimler görüntülenmiyor. her defasında resimleri al demek zorundasınız. parmaklarınız terlediğinde mouse teklemeye başlıyor.

iphone modelleri ile kıyaslamak gerekirse. iphone blackberry e göre çok daha başarılı bir cihaz. iphone için sadece daha eglenceli demek iphone a haksızlık olur. gerek mail tarafiği gerek uygulama kullanımı , gerekse uygulama bolluğu ile iphone kat ve kat daha üstün. iphone un menü kullanımı ve geçişlerdeki hızı blackberry den daha başarılı. iş telefonu olarak kullanımda da iphone işinize daha fazla yarayacaktır.

tabi artık cep telefonu taşımak işlevsellikten öte bir tarz göstergesi. blackberry bold serisi özellikle de beyaz 9700 lar çok şık görünüyor. parası olan dilediğini alır kullanır.
güncel Önemli Başlıklar