bugün

öğretmenlik

önce (bkz: sözleşmeli öğretmenlik yazmasaydınız kardeşim)
"sen niye sözleşmeli öğretmenlik çıkardın kardeşim" diye cevaplanası hırrrrr... çok sinirlendim lann...
-2009 yılı kpss birincisi nazım öztunalı branşında hiç alım olmadığı için atanamadı(99 puan almış odtü fizik öğretmenliği mezunu) o yıl 400 den fazla din kültürü öğretmeni alımı oldu. (hatta gazetede fizik öğretmeni olan birinin trafik kazası sonucu vefat ettiğini öğrenip kadro açıldı diye sevinmiştik fizikçi bir arkadaşımız için). sonrasında sanıyorum 160 tane fizikçi aldılar.
-her yıl x1000 kadrolu alımı yapıyorlar fakat bunun yaklaşık 2/3 ü zaten halihazırda sözleşmeli çalışan öğretmenlerden sağlanıyor.
-sözleşmeli öğretmenin özür grubu atamasında, asker öğretmenlikte, formatör öğretmenlikte şansı her zaman kadrolu öğretmene göre daha düşük. ayrıca sözleşmeliyken çalışılan süre adaylıktan sayılmıyor. yani siz 11 ay sözleşmeli çalışıp kadroya geçtiğiniz zaman memurlukta asaletinizi almak için bir 12 ay daha çalışmanız gerekiyor.
-sözleşmelilere 2010/1 kadrolu atamalarında kendi okulları görünmedi. mecburen başka okullar seçmek zorunda kaldılar, başka yerlere atandılar ya da kendi okullarında sözleşmeli çalışmaya devam ettiler. atamaları da oldukça ilginç oldu. mesela ben 2 okulda derse girdiğim bir yerden 3 tane bilgisayar öğretmeni olan ve haftalık toplam 12 saat bilgisayar dersi olan bir okula verildim. okulla anlaşıp derslere girmeden maaşımı alabilecek duruma geldim bi ara. kıyamadım*
-2009 kadrolu öğretmenlere ilişkin il dışı özür grubu atamalarında il emri kaldırıldı. ağlayan bir öğretmen kızını görünce çok hüzünlenen sayın bakan uygulamaya il emri getirip atamaları kolaylaştırdı.
-2010 yılı aynı tür atamalarda başvuru kılavuzu yayınlandı geçtiğimiz temmuz ayında. ve yine il emri kaldırıldı. 40 a yakın öğretmen bakanlık önünde eylem yaptı ertesi gün il emri getirildi.
ve sonuç:
an itibariyle öss tercihlerinden haberdar değilim ama adaylara tavsiyem şudur ki kesinlikle öğretmenlik yazmayın