bugün

awakenings

dünya'nın yapılmış olup, fakat değeri bilinmeyen en iyi tek filmi.

hasta olan tüm oyuncular, " oyunculuk budur lan işte siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz " tarzında ders vermişler. ama en önemlisine değinmek istiyorum.

robert de niro *
o kadar film geçmişim olmasına rağmen ve tiyatrocu olmama rağmen ben böyle bir oyuncu performansı görmedim hayatım boyunca. iyileştiği ilk vakitlerde gülümsediği anı yaşadım. uyanış sonrası iyileşme sürecinde yaptıkları ise oyunculuğunun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. iyi bile değil, mükemmel bile değil başka bir şey bu. yemek masasında kadın ile konuştuğu sahne hafızalarda büyük yer edeceğine eminim. ayrıca hüzünlendirirken güldüren bir oyunculuk sergiledi robert de niro. iyileşme sürecine tekrar geri dönersek dr. sayer *'in leonard'ın resmini çektikten sonra leonard'ın kendi resmini görünce verdiği tepki unutulmaz.

robin williams'ın oyunculuğuna değinmek gerekirse, her zaman sergilediği o mükemmel oyunculuk ile karşı karşıya kaldık.

insanın içini yaşama sevinci ile dolduruyor bu film. ulan biz de derdimiz var diye yanıyoruz dedirtecek cinsten. aşkı, aileyi, arkadaşlığı, dostluğu ayrı ayrı konu almaması da filmin kalitesini gösteriyor. her sahnede en az iki unsur gözler önüne seriliyor.

ölmeden önce izlenmesi gereken 10 film'in ilk sırasında yerini çok rahat bir biçimde alıyor.