bugün

kıl dönmesi

5 saat önce 3. ameliyatını geçirdiğim lanet olası hastalık. ilk ameliyatım spiral anestezi ikinci ameliyatım narkoz ile olmuştu 3. ise lokal anestezi ile olduğundan şuanda evimde yatağımda yatıp kıl dönmesi ameliyatından sonra yapılabilecek en büyük keyfi yapıyorum. ameliyat olacaklara bu 3 anestezi yönteminide denediğimden biraz bilgi vereyim;

spiral anestezi ile olduğunuzda çektiğiniz tek acı belinize vurulan iğne esnasında oluyo.. ameliyat esnasında hiç bi acı hissetmeden doktorlarla muhabbet edip zaman geçirebilirsiniz hatta panik yapmış gibi yapıp sakinleştirici isteyip güzel bi kafa yaşayabilirsiniz. fakat ameliyat sonrası 6 saat kadar belden aşağınız felçli kalıyo ve wc problemi çok sorun oluyo. kendinizi çok aciz hissediyosunuz falan ama 2. günden sonra rahatlıyosunuz.

narkoz ile olduğunuzda çektiğiniz tek acı uyandıktan sonra bölgedeki ağrı olur. sizi 1 2 saat yoğun bakımda tutarlar hiç bişey yiyip içemezsiniz önünüzdeki 8 saat boyunca ve ilk gün üzerinizdeki halsizlik çok kötüdür. kafanızı sadece boyundan bile kaldırmaya kalksanız baş dönmesi ve mide bulantısı beraberinde gelir. ayağa kalkmak mı? imkansız. bunları atlattıktan sonra rahat.

gelelim lokale.. ameliyat sırasında çektiğiniz acı paha biçilemezdir. hele o iğneler yapılırken şahsen benim gözümden yaş geldi. ameliyattan sonra işlemler tamamlandıktan sonra size ağrı kesici bi iğne yaparlar etkisini 1 saate gösterir ama o 1 saat.. ah o 1 saat. neyse bunları atlattıktan sonra hastanede kalmak zorunda kalmazsınız evinize dönüp rahat rahat hafif bi ağrıyla yatabilirsiniz şuanda yaptığım gibi.

sonuç olarak bundan sonra tekrar olursa seçimim narkoz olur.