bugün

türkiye bir din devletidir

türkiye bir din devleti ise ve dini de kemalizm ise, müslümanların herkesten bekledikleri kutsala saygıyı önce onların göstermeleri gerekmez mi? bence gerekir.

peki köküne kadar islami radikalizm, bedevi arap-vahabi muhafazakarlığı sosunda amerikanya taşaklarında büyütülmüş islami ortodoks ayetullah neden konu kemalizm olunca aydınların en aydını oluveriyorlar. bu neomodern dinci ambalajını yedirebildikleri de yok pek.

atatürk devrimleri ile jakoben kemalizm arasında hiç bir ilgi alaka yoktur. birisi biraz da karşı devrmin inceliğidir gücüdür. türkiye de sorun şu anda kemalizm ve kemalistlerdir ama kemalizm ile yapılacak olan savaşta islamcı muhafazakar yavşaklar birlikte iş tutulabilecek en son güçtürler. demokratikleşme ayağından yeşillenelim ideologlarının amerikanya think tankleri ile girdikleri yataktan yine bakir birer müslüman olarak çıkma olasılıkları pek yoktur çünkü.

yoktur çünkü, düpedüz yeşillendim de geldim anayasasında bulunan tüm antidemokratik pratiklere izin verecek deliklere rağmen bundan bahsetmek yerine bekleyip antidemokratik kemalist mahkemenin hayırına müteakip ağlamak tam da ku klux klancı evangelistlerin yepisyeni sevdicekleri yeşilli arap kırmalarına yakışan bir eylem türüdür. allah/zeus/buda/god/elohim neye inanıyorsanız o belanızı versin. tüm kemalist jakobenlerle birlikte tüm korporatif ortodoks islam ayetullahının yeri aynı çöplüktür. bir dairenin üzerinde gidiyorsunuz ikinizde iki nokta olarak, birbirinizden uzaklaştıkça birbirinize yaklaşıyorsunuz.