bugün

sahil

7. nesil çaylak. bakınız; sahil.

şimdi ablacım sana benden birkaç tavsiye. artık kulağına küpe mi yaparsın, altın yapıp yastık altına mı atarsın onu bilemiycem. karar senin, seçimini istediğin yönde kullanabilirsin benden sana izin.

bi kıskançlıktır, sarışınlıktır almış başını gidiyosun. neymiş efenim '' sarışın kızlar her zaman her yerde kıskanılırmış, erkeklerin tercihi genellikle sarışınlardan yana olurmuş, yaramız varmış gocunuyomuşuz'' falan da fıstık.

açıklama üstüne açıklama, entry üstüne entry. karalayıp durmuşsun bişeyler.
sürekli sarışın bi hatun olduğunu vurgulayıp '' ayyy bunlar beni çekemiyo yaa baksana nasıl da eksiledi kıskanç şeylerrr, kesin bi yaraları var bunların'' diye veryansın ederek ortalıklarda dolanırsan değil karmanı, değil nickaltını senin bile tersini düze çevirirler burada. neden? burası uludağ. neden? burası uludağ sözlük. her şeyden önce bi sözlük. buraya girip de ben o biçim sarışın bi hatunum, amına koyim çok kıskanılıyorum yaa gibisinden açıklamalarda bulunursan biz bunun altında bi neden ararız. ararız değil mi arkadaşlar? evet ararız. ben ararım arkadaş. lan anladık sarışınsın, hatta ve hatta güzel bile sayılabilirsin. tamam. kabul. lakin; sözlük de bunu dile getirmiş olmanın sana hiçbir artısı, getirisi yok be anam. inan ki yok. hı? cidden yok ya. yalan söylüyosam iki gözüm önüme aksın. o derece yani.

ne bileyim hacım ya, böyle hatunları görünce daha çok ''kıskanıldıklarını değil de, kıskanıldıklarını zannedip aslında esas kıskançlığı yapanların'' bizzat kendileri olduğunu düşünüyorum. mantıklı bi kere.

bi de aklıma geldi yazmazsam çatlarım:

sarı saçları vardı
sarı bi sümüğü vardı
sarı bi mendili vardı
en sonunda sarılıktan eşşek cenneti boyladı

küçükken çok meşhur bi tekerlemeydi. gördün mü. keramet sarıda değil. ne demişler hem; sarışının adı esmerin tadı. eee.. o değil de lan sakın bu esmer hatunları kıskanıyo olmasın. olabilir. evet.

(bkz: kıskanma kıskanç)