bugün

aşk ı memnu

yine öyle bir bölüm izledik ki, yorumsuz bırakamayacağım. lütfen tutmayın beni.

bihter zavallısı... edep, adap nedir bilmediğini, daha doğrusu anan olacak o kaltağın sana bunu öğretmediğini geçen hafta söylemiştim zaten sana. ne kadar görgüsüz, terbiyesiz olduğunu gösterdin yine. tüm ev halkı dahil olmak üzere, koskoca adnan ziyagil bile hastanede beşir'in başında, sen kıçını başını boyamış, evde kuyruk sallama peşindesin. atalarımız gerçekten çok doğru söylemişler 'anasına bak, kızını al' diye. sen firdevs hanımın kızısın. senden böyle bir incelik beklenemezdi. anan karı da zaten bankamatiğiyle alıp başını gitti. ne anlarsınız siz, hastane ziyaretlerinden. ama en önemlisi de sana karşı artık en ufak bir duygu bile beslemeyen beho'nun karşısına geçip 'beni seviyorsun' deyişin yok mu. ne kadar zavallı ve acınacak bir halde olduğunu kendin kanıtlamış oldun.

katya... neyse ki çalışma iznin olmadığı firdevs kaltağı tarafından yetkili mercilere yetiştirildi ve gidiyorsun. artık o rezil ağlamana tahammul etmeyeceğiz. ağlaman bir yana dursun, harbi kızmışsın. giderayak bihteri nakavt ettin, firdevsin koca tırnaklarıyla yardığı yanağından öpeyim de, geçsin.

beşir... ah beşir, ben sana ne diyeyim. pardon ama deli mi sikti seni biz görmeden? canına kastın mı var? bile bile kendini ölüme terkettin. buna değer miydi sence? nasıl bir aşkmış seninkisi. biz lafın gelişi söylerdik sevdiğimize 'senin için ölürüm' diye. sen anlaşılan bu sözü fazla ciddiye aldın. öteki tarafta artık türkçe dersi çalışırsın. mecaz anlamlı kelimeler üzerine ağırlık vermeni öneririm.

peyker... kızım var ya, sen bence dna testi falan yaptır. sen firdevs hanımın kızı olamazsın. firdevs hanımın kızı olmanın gerektirdiği şekilde davranmıyorsun. racona çok terssin.

çetin özder... sen nasıl ince düşünceli, zarif bir adamsın. behlül'ün gazete olayı patlak verince nasıl da rahatsız oldun. 'burda bir aile sorunu yaşanıyor, benim burda olmamdan rahatsız olabilirler, duymamı istemeyeceği şeyler olabilir. biz gidelim' diyorsun ama kime diyorsun. bunu söylediğin insan da senin gibi fikir sahibi bir insan olsa tamam da, hiç boşa yorma çeneni.

son olarak bütün ev ahalisine bir kaç sözüm olacak. ben sadece firdevs ve kızı olacak şırpıntıya 'sonradan görme' diyordum ama zaman zaman hepinizde kendisini gösteriyor bu görgüsüzlük. evin çalışanı 'günaydın efendim' dediğinde karşılık verilir benim bildiğim. bir günaydın demek bu kadar zor mu? bunu en çok firdevsle ve bihter yapıyor ama behlül'ün yaptığına da tanıklık ettik. dışardan geldiğinizde 'hoşgeldiniz' derler, sizde tık yok. bu mu zennginlik. insanlık öğrenin lan önce. hepiniz beş para etmezsiniz de neyse işte. bize de dert oldu sizin bu halleriniz. bitin artık da kurtulalım.
güncel Önemli Başlıklar