bugün

windows xp

insanların halen kullanıyor olmasına karşın, windows 7'nin kendisinden kat kat önde olduğu işletim sistemidir. windows xp kısa süre içerisinde şişmektedir. tabii karşınıza çıkardığı hata mesajları da cabası. tabii ki hoş bir işletim sistemiydi, ancak 7'den sonra tarafımca kullanılmaz hale geldi. zaten microsoft da yakın zaman içerisinde xp'ye desteği kesecek.

windows vista mevzuuna gelince; aslında bakarsanız vista, gerek yeni işlem çekirdeği, gerekse aero* arayüzüyle pek bir eksperimental işletim sistemi oldu. ilk etapta gerçekten felaketti, ancak service pack 2'nin çıkışıyla adam oldu, kullanılabilir hale geldi. ancak veri kopyalama hızı yine de adam öldürtücü derecedeydi.

kullanıcılar halen xp diye diretiyor, ancak sp2'den sonra vista kullanmanın sakıncası yok gibi görünüyor. ayrıca aramızda kalsın**, vista* kimi noktalarda oyun performansı olarak windows 7'nin önüne geçmeyi başarmış durumda. yani kulaktan dolma "vista kötü" duyumlarıyla işletim sistemini cart diye ateşe atmamak gerek. microsoft'ta mı çalışıyorum? hayır; ancak microsoft'a sempatim var*. işletim sistemi boşa gitmesin, yazıktır. kullanım deneyimi açısından baktığınızda* xp'den daha iyi bir performans sunduğunu düşünüyorum. tabii ki vista bir donanım canavarı, bunu da az önce yeni sistemlere bağladım zaten*. Güzel güzel çalışan Vista, uzun vadede ayaklanma çıkartıyor. Ama verisel açıdan bilgisyarın içine tükürmeniz gerekiyor; aksi takdirde gayet ayakta bir işletim sistemi.

Windows 7'ye hiçbir lafım yok, oturmuş görsel düzen, değişmiş görev çubuğu yirim.

Windows XP'ye geri dönelim, Steve Ballmer'lı reklam videosunu izleyelim. Adeta Windows 1.0 reklamının bir tekrarı. Çok hoş olmuş. Bu arada şu anda yazdığım büyük harfler entry'yi girince küçülecek, ama alışkanlık işte.

http://www.youtube.com/watch?v=_-8IufkbuD0
güncel Önemli Başlıklar